Szerinted a hazaszeretet jó dolog, és mindenkiben meg kellene lennie, vagy felesleges? Miért gondolod úgy?
A hazaszeretet jó dolog, de csak akkor ha párosul erkölcsel, egyenességgel, tisztasággal.
Hazaszeretőnek állítják be magukat manapság azok akik szó szerint bűnözőket védenek, a normál állampolgárokat meg tapossák.És úgy viselkednek manapság, ahogy még az 50-es évekbeli besúgok sem.Pénzért.
Akkor mi a valós hazaszeretet?
Mindenki másként (nem) szereti a hazáját.
Ha kifejteném az összes ehhez fűződő gondolatomat, akkor Londonig érne a fogalmazásom, tehát megpróbálom többszörösen zippelni a mondandóm.
Vannak a látványosan és/vagy hangzatosan hazaszeretők és a hazájukat csendesen, visszafogottabb külső jelekkel szerető emberek.
Számomra semmivel sem "magyarabb", hazaszeretőbb, aki évente egyszer vagy kétszer kimegy a nyilvánosságba egy gigantikus trikolorral hadonászva (ünnepelni/tüntetni), mint az, aki rendőrként lenyom éves szinten 150-200 szolgálatot úgy, hogy lényegében nincs magánélete.
Félreértések elkerülése végett: nem vagyok rendőr, de különbözőek vagyunk!
A hazaszeretet valóban jó dolog, de én nem tudom szeretni jelenleg a hazámat. Itt annyi undorító dolog van, hogy konkrétan inkább az utálat felé hajlok..
Párat említsek: korrupt politikusok, szar oktatás, szar egészségügy, szar bérek, legnagyobb infláció és még számos más dolog.. igazából EURÓPA közepén egy hatalmas szégyenfolt vagyunk.
Mit szeressek a hazámon ezek után?
Kb az értelmesebb külföldiek azt hiszik hogy agyatlanok lakják nálunk az egész országot.
Magyarként feleslegesnek tartom. Ebben az országban semmit se lehet szeretni.
Külföldieknél megértem
A hazaszeretet jó dolog, mert van miért hálásnak és büszkének lennünk.
Magyarország nagyon szép hely. Földrajzilag kiváló, történelme eseménydús, kultúrája lenyűgóző. A magyar nyelv kifejező és szép. A népe sok csapást megélt, mégis megmaradt.
De azt fontosnak tartom, hogy a hazaszeretetet ne mossuk össze a személyi kultusszal! A fidesz nem a magyar nép. Orbán Viktor nem Magyarország. A magyar hazámat szeretem és becsülöm, Orbánt és a Fideszt nagyon utálom. Mert ártanak a hazámnak, ami fontos nekem. De pont a fentiekre való tekintettel, nem vagyok hajlandó a kormány tettei miatt szégyelni, hogy magyar vagyok. Annyi mindent elloptak már tőlünk, azt ne hagyjuk nekik, hogy az identitásunkat, a magyarságunkra való büszkeségünket is kisajátítsák!
Szerintem jó dolog lehet a hazaszeretet. Persze ehhez kell egy haza, egy közösség amire büszkének lehet lenni, amiért ki lehet állni.
Ráadásul nálunk nagyon sok esetben a hazaszeretet csak negatív előjellel jön elő. Harcolni kell érte, meg Trianon és mindent vissza. Olyan értékeket, emlékeket kergetünk, ami már nincsen.
Én alapból ketté szeretem bontani a dolgokat. Szeretem az országot mint természeti és épített helyet. De a benne élő embereket, gondolkodásmódjukat és a jelenlegi elbutító rendszer minden, csak nem haza.
Szerintem butaság, akárhol is van a hazád. Nem tettünk semmit azért, hogy hol születtünk.
Ha mindenki választhatna magának állampolgárságot, miután megismerte az adott ország történelmét, kultúráját, annak lenne értelme. Hogy hol pottyantunk ki, vak szerencse.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!