Mit könnyebb elviselni, ha valaki szavakkal, vagy tettekkel adja a tudtodra, hogy nem vagy neki elég fontos, értékes?
Azt én rühellem amikor szavakkal A-t mond, tettekkel meg aláássa az egesz kapcsolatot.
Mint amikor nőznek de tagadják és azt hazudják hogy ő hű, meg te vagy a mindene.
Vagy pl aki üti veri a nőjét de azt mondja csak mert féltékeny és nem akarja hogy másé legyen, csak azért mert szereti. Csak ezért öli meg. Szerelemből.
Amikor nincsenek összhangban a szavak és tettek. Az a halálom. Rühellem.
Meg amikor annak kell szakítani aki szeret, ez a szakítás provokálás is. Mert egyenesen nem.mondja, szemtől szembe azt mondja ő a kapcsolatért van, mindent meg kell.oldani beszélni de közben egyre durvább és szakítást provokál hogy az aki szeret, az, akinek fáj a másik elvesztése, az vállalja fel magára a szakítás felelősségét is.
Értem én ennek a pszichologiáját ugyan hogy képtelenek az ilyenek magukat felvállalni meg szemtől szembe nem megy az egyenesség vagy megbántani se akarják a másikat a szakítással, de ez akkor is mindenhogy rossz.
Nekem legjobb lenne roviden tömören egyetlen mondat mindenféle dráma nelkul es pakoljom es menjen tiltson le.
Ilyenre egész életemben nem volt még példa, hogy valaki erre képes legyen ha ő a saras.
Tettek: nem tisztel. Nem tesz a kedvemre. Nem akar velem lenni. Nem tart be ígéreteket,kihúzza magát megbeszélt dolgok alól, ha úgy tartja kedve. Hibáztat. Kritizál. Nem lehet megfelelni neki, mert ha meg úgy csinálok valamit, ahogy mondja, azért kritizál (nevezetesen miért vagyok alárendelődő, álljak már ki magamért)
Mindezekből azt gondolom, világosan látszik az, amit egy idő után meg mertem kérdezni.
Ugyanez szavakkal:
Én: figyelj, én ezt így és így szeretném, erre és erre lenne szükségem, hogy azt érezzem, szeretsz. Megteszed?
Ő: nem.
Kapcsolat vége.
A mérlegem az, hogy én a szavak nélküli dolgokat hosszabb ideig el tudom viselni. Ott még meg tudtam magyarázni magamnak, hogy azok a tettek nem is azt jelentik. Amikor már elég erős voltam ahhoz, hogy rákényszerítsem (őt is és magamat is) a szavak kimondására, rögtön meg is szűnt a kapcsolat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!