Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire igénylitek a párotok,...

Mennyire igénylitek a párotok, szerelmetek társaságát? Elvagytok nélküle is? Állandóan meg akartok osztani vele történéseket, érzéseket és tőle is meg akarjátok hallgatni?

Figyelt kérdés
Vagy ha találkoztok, úgy is jó, ha nem, úgy is jó? Mennyire fontos az életetekben? Az ő társaságát élvezitek jobban, vagy a sajátotokat? Milyen egy egészséges kapcsolat, ahol nem függtök rá a másik emberre?
2023. máj. 17. 10:40
1 2 3
 11/23 Metionin ***** válasza:
9. Igen, szoktam neki szólni, hogy xy légyszi fogd már be egy kicsit :D sok éve a legjobb barátom az illető, ismerjük egymást, én is tudom, hogy milyen és ő is, hogy én milyen vagyok, ezért nem tabu rászólni, ha már túl sok. Ahogy ő is rám szól egyéb dolgoknál. A páromnál is tudnám jelezni persze, hiszen a kapcsolat lelke a kommunikáció. Volt már, hogy neki is szóltam, hogy most nincs energiám a dolgaira, majd meghallgatom később, ha a saját stresszem lekerül rólam. Pl. amikor legutóbb állást kerestem és emiatt elég feszült voltam, semmi kedvem nem volt a pitiáner problémáit hallgatni, ezért szóltam neki, hogy most ezekkel hagyjon békén. Valódi, nagy probléma esetén persze akkor is meghallgattam volna de a napi kis hülyeségekre egyszerűen nem volt idegrendszerem miközben nekem a jövőm forgott kockán.
2023. máj. 17. 11:13
 12/23 A kérdező kommentje:
Szerintem a legtöbb ember nem tud ilyen nyíltan (és nem sértőn) kommunikálni az emberi kapcsolataiban. Magamból indulok ki természetesen, én se.
2023. máj. 17. 11:15
 13/23 Metionin ***** válasza:
10. Van ennek is mértéke. Egy bizonyos pont után tényleg önfeláldozás, mondjuk ha már a saját jövődet teszed kockára azért, hogy az ő dolgaival foglalkozz. Én alapvetően azt tartom, hogy a párkapcsolatban is 2 különálló felnőtt van és alapvetően mindenkinek a saját problémáját kell megoldania. Nem vagyunk egymás szülője, sem óvónénije. Segítjük persze a másikat, ahogy tudjuk, abban, hogy megoldja a saját problémáját, nem pedig megoldjuk helyette. Ahol már az utóbbi az elvárás, az alap, na az már túlmegy a határon.
2023. máj. 17. 11:18
 14/23 Metionin ***** válasza:
12. Az a baj, hogy sokan sértésnek veszik akkor is, ha nem szánom sértőnek. Sokan utáltak már meg, mert mertem szólni, hogy hagyjanak békén a problémáikkal. Főleg olyan emberek, akiknek egyébként is addig kellettem volna, amíg segítek, utána meg szartak volna rám ugyanúgy. Nemet mondani meg kell tanulni, a saját érdekünkben. Párkapcsolatban is.
2023. máj. 17. 11:20
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

"szeretném a saját felelősségemet felkutatni"

Ez egy nagyon szép gondolat.

2023. máj. 17. 11:35
 16/23 anonim ***** válasza:

Én is szerettem volna ha a barátom, a bizalmasom is egyben. De idővel rájöttem, hogy ez soha nem fog bekövetkezni.

Megemlített olyan dolgokat baráti társaságban ami személyes, csak neki szólt. Nagyon rosszulesett, nem merek neki semmit elmondani már amivel visszaélhet.

Aztán ha valamiről mást gondolok, akkor ahelyett, hogy tudomásul venné vagy megvitatnánk, röviden és kellemetlen módon leépít.

Nem tudom egyébként, hogy akkor minek társ valakinek.

2023. máj. 17. 11:39
 17/23 A kérdező kommentje:
Metionin, a volt párom biztos hogy úgy érezte, ahogy te írod: hogy az túlzó elvárás, amit én támasztok felé. A kapcsolat véget ért, megnyugtató válasz azóta sem született. Idegen emberektől próbálom megtudni, vajon tényleg túlzó volt-e az igényem. Miközben akár engem igazoló, akár ellenkező válaszokat kapok, nem jutok előbbre, mert én továbbra is arra vágyom, hogy tőle kapjam meg, amire vágyom.
2023. máj. 17. 12:04
 18/23 Metionin ***** válasza:
17. Az a baj, hogy ezt csak ő tudná megmondani. Mindenkinek mások az igényei, ami az egyiknek természetes, az a másiknak zavaró lehet.
2023. máj. 17. 12:08
 19/23 A kérdező kommentje:
De hát ő már megmondta. Sokszor. Egyre terhesebbek lettek neki a kéréseim, vagy még az is lehet, én kértem egyre többet. Azóta se tudtam ezt a visdzautasítást elrendezni magamban. Járok pszichológushoz természetesen. A hiány még mindig nagy, mert a legszorosabb emberi kapcsolatom esett ki az életemből és azóta se pótoltam más személlyel, nem is akarom.
2023. máj. 17. 12:14
 20/23 anonim ***** válasza:

Talán pont ezért baj, hogy ha ennyire erős a pártól való függés, mert ha vége van, akkor nincs semmi más. Az szerintem mindenképp dícséretes, hogy kutatod a saját felelősségedet. Szerintem kezdj el baráti kapcsolatokat építeni, vagy fejleszteni a családi kapcsolataidat, hogy ha lesz új kapcsolatod, ne alakuljon ki ez a függőség. Egyébként milyen kéréseid lettek egyre terhesebbek? Együtt töltött idő?

Egyébként tényleg célszerű olyan párt találni, akivel egyezik az együtt töltött idő iránti igény. Van pl. baráti pár, akik folyamatosan együtt vannak, még boltba is együtt mennek. Nekem pl. ez sok lenne (szerencsére páromnak is) de nekik meg így a tökéletes.

2023. máj. 17. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!