Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért lett lenéző és megkesere...

Miért lett lenéző és megkeseredett a párom?

Figyelt kérdés

Mikor megismertem kb 12 évvel ezelőtt, vicces, vidám, segítőkész, törődő, jószívű ember volt. Nagyon keményen dolgozott éveken keresztül.

4 évvel ezelőtt megvettük a saját házunkat ami ugyan felújítandó de a miénk, és vidékre költöztünk.

Beköltözés után nagyon lelkes volt, rengeteget dolgozott a házon, kerten hogy minden jó legyen. Őszintén csodáltam a kitartását mert én nem voltam ennyire energikus.

Az utóbbi időben azonban egy nagy személyiségváltozáson ment keresztül. A korábban kedves ember kioktató, lenéző lett. Sokszor leszól engem is és másokat a hátuk mögött amikor beszélgetünk. Egyáltalán nem empatikus.

Korábban mindent megbeszéltünk, hogy mi nyomja a lelkünket vagy milyen gondolatok foglalkoztatnak de az utóbbi időben teljesen el van foglalva magával, soha nem kérdezi meg milyen napom volt vagy hogy vagyok, sőt gyakran lekezelő és ok nélkül vitába keveredünk mert felkapja a vizet ha nem értek vele egyet vagy nem úgy akarok valamit csinálni ahogy ő gondolta.

Már-már paranoid módon áll a környezetünkhöz.

A saját sikertelenségét (vállalkozni akart) másokra fogja, hogy biztos azért nem kap megbízásokat mert ki van adva az embereknek hogy őt nehogy felfogadják, hogy elűzzenek innen (az amúgy nem túl értékes) házunkból. A vállalkozás sikeréért szinte semmit nem tesz, nem törődik a hirdetésekkel. Ha megbízást kap akkor lekicsinyli.

Időnként vannak depressziósabb időszakai amikor haszontalannak érzi magát, mert alig van jövedelme és rám kell támaszkodni a háztartásnak. Nekem ez nem gond, korábban volt már időszak mikor ő keresett többet. Jobban aggaszt a mentális állapota. Olyankor napokig nem alszik, olyan mint egy zombi, nyomasztják a gondolatok, az önvád stb és olyankor paranoiásabb is.

Javasoltam a pszichológust vagy inkább pszichiátert de fölösleges pénzkidobásnak gondolja és nem tudtam rábeszélni.

Aggódom hogy ez idővel csak rosszabb lesz és nem csak azt a szeretetreméltó embert veszitem el akibe beleszerettem, de látom hogy mentálisan kezd tönkremenni és irracionálisan viselkedik.

Mitől lett ilyen és mit tehetnék érte?

Lehetséges hogy rossz kategóriába írtam de úgy éreztem ide való..

2023. máj. 15. 19:53
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Mindenképpen menjen szakemberhez. Egy kiadós depressziója szinte biztos, hogy van, de akár kezdődő skizofrénia is lehet annak alapján, amit leírtál.
2023. szept. 2. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!