Szerintetek miért van Magyarországon ennyi megkeseredett, irigy, frusztrált ember?
Én csak azt látom, hogy divat ezt hinni, és ilyen felesleges kérdéseket kiírni erről.
Ami végülis annyira rámutat, hogy egy kevés igazság van ebben: mert ugye valaki, aki nem megkeseredett, irigy vagy frusztrált, annak nincs oka kiírni egy ilyen felesleges és negatív kérdést.
A kiszámíthatóság hiánya, a hatalmon lévők legfőbb szórakozása az emberek egymás ellen hangolása. Az értéked annyi, amennyi vásárlásra r á tudnak venni.
Sokad melózól, de alacsony hatásfokkal. Közben a sajtóból azt látod, semmirekellők milliárfokat költenek marhaságokra, és lesajnálnak, mert becsületes vagy...
Stb.
Ez nem magyarázat rá. Én csóró egyetemista koromban sem voltam megkeseredett, rosszindulatú, irigy. A rossz emberek gazdagon is azok maradnak, a jó emberek pedig szegényen is jók.
Magyarországon a társadalom kb. fele eddig sem keresett annyit, amennyiből ember módjára meg lehet élni, az infláció pedig tovább rontott a helyzeten. Milliók szembesülnek vele nap mint nap, hogy bizonyos alapvető dolgokat nem engedhetnek meg maguknak. Sakkozni kell a sárga csekkekkel, hogy melyiket mennyivel később lehet befizetni kikapcsolás előtt, hó végén már párizsi sem jut a gyerek szendvicsébe, amit tízóraira visz az iskolába, ha pedig elkezd centrifugálásnál morogni a mosógép dobjának csapágya, apa már azon agyal, miből fizetik ki a szerelőt, mert annyi megtakarításuk sincs, amennyi a javításhoz kell, ha pedig végképp kimúlik a gép, túlórázhat két hónapig, hogy újat tudjanak venni.
Ez tönkreteszi a lelki egészséget, az ilyen emberek megkeserednek, hiszen hiába güriznek, nem jutnak előrébb, sőt, sokak számára a lassú, de folyamatos lecsúszás jut osztályrészül. Irigyek is, mert bőven van mit irigyelniük a szerencsésebbektől.
Mert alacsonyak a bérek, az emberek csupán azért dolgoznak hogy tudjanak valamit enni.
Ez nem élet.
#9:
Ezzel a hülye demagóg szocializmusból fent maradt prolidumával álljatok már le!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!