Néhány ember szövegértése hogy lehet ilyen iszonyatosan gyatra?
Figyelt kérdés
Mikor megvettem az országbérletemet úgy gondoltam, hogy kipróbálom a vonattal utazást Kelenföldről. Hát az első alkalom kész kultúrális "élmény" volt több szempontból is... Na de a kérdés szempontjából érdekes mozzanat az volt, hogy az egyik vonat aznap csak Székesfehérvártól Tapolcáig közlekedett. Nevezzük ezt a vonatot A-nak. Bemondták vagy 10x, hogy a másik vonat, legyen ez a B fogja helyettesíteni, ami egyébként is megáll Fehérváron, és ott biztosított lesz az átszállás Tapolca irányába. Na aztán itt elszabadult a káosz a fejekben. Volt egy srác akinek a rokonai vártak a B-re, és teljes pánikba estek hogy kimarad. Egy másik nő odajött hozzám, hogy akkor a B csak Székesfehérvárig közlekedik, jól hallotta? De itt az oldalon is látom néha, hogy erősen félreértelmeznek emberek részleteket a kérdésekben. De mégis mitől van ez? 12 évig a napjaink nagy részében folyamatosan szöveget értelmezünk hang és írott szöveg alapján is, szóval számomra ez a színvonal hihetetlen. Olyan mintha valaki mindenhova lóval járna 10 évig, és nem tudna lovagolni.2023. máj. 15. 15:18
1/4 anonim válasza:
Szerintem ez nem szövegértési probléma. Azzal nekem sincs semmi bajom, de a mávnak már nem hiszem el azt se amit kérdeznek, úgyhogy én is aggódva szoktam érdeklődni ilyen esetekben.
Aki rutinos tömegközlekedő az tudja hogy felét se szabad elhinni annak amit bemondanak.
2/4 anonim válasza:
Lehet ez stresszhelyzet volt nekik, aztán ilyenkor máshogy fog az ember agya..?
Ha meg egy elkezd láthatóan idegeskedni akkor a többi is csak még jobban ideges lesz.
3/4 anonim válasza:
Nem néhányé. A magyarok kb. negyede funkcionális analfabéta, ami azt jelenti, hogy bár tud olvasni, nem érti meg, amit olvas.
Orvos vagyok, már lassan olyan szinten írom az instrukciókat az ambuláns lapra, hogy egy csimpánz is megértse, és még így sem sikerül felfognia a betegek nagy részének.
4/4 anonim válasza:
Jah, az ok pedig természetesen az oktatásban keresendő:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!