Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek is pocsék sok...

Szerintetek is pocsék sok magyar ember szövegértése?

Figyelt kérdés
Laborban voltam. Ki volt téve egy tájékoztató a sorszámhúzós rendszerről (mit kell nyomni, hova kell menni), és érthetően el voltak nevezve a sorszámkérő gombok. Mégis sok ember értetlenkedett. Tényleg olyan nehéz végigolvasni és értelmezni a kiírást? Vagy ez nem a szövegértés hiánya, hanem valami más?
2020. febr. 26. 20:25
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
81%
Nem tudom, én ezt a kérdést sem tudom értelmezni, nem értem mire gondolhatott itt az író.
2020. febr. 26. 20:26
 2/12 anonim ***** válasza:
90%
Katasztrofális.
2020. febr. 26. 20:27
 3/12 anonim ***** válasza:
87%
Tolmácsot kérek.
2020. febr. 26. 20:27
 4/12 anonim ***** válasza:
57%
Aktus után két héttel már tesztelhetsz.
2020. febr. 26. 20:28
 5/12 anonim ***** válasza:
59%
Most miért vagy ilyen gonosz,azért nem olvasta el,mert nem volt nála a szemüvege,vagy simán kimaradt a suliból betegség miatt,mikor a betűket tanulták.
2020. febr. 26. 20:40
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ilyen ostobák. Ahhoz van csak eszük, hogy nézzék a való világot, meg a többi okádék szennyet, helyesírás nulla, és még szaporodnak is, mintha muszáj lenne.
2020. febr. 26. 20:46
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
A net miatt 1998-óta folyamatosan romlik.
2020. febr. 26. 21:24
 8/12 anonim ***** válasza:
92%
Nekem az tűnt fel, hogy a neten kommentelek valahova, bárhova, legyen az Facebook, YouTube vagy akármi, aztán jönnek a kommentek és semmi értelmük, nem is arról beszéltem. És csak így nézek, hogy "mi? 🤷‍♂️". Szóval igen, feltűnt, hogy roppant mód rossz a magyarok szövegértése. És igen, magyaroké, mert angol és német nyelven is kommunikálok legalább annyit, aztán ott ezt nem tapasztalom, legalábbis ilyen mértékben nem. Szóval amit az egyik hozzászóló itt írt, hogy a net miatt, hát nem igaz, szerintem, mert mondom, angol és német nyelvű videók alatt én ezt a mértékű szövegértés hiányát nem tapasztalom.
2020. febr. 26. 21:29
 9/12 anonim ***** válasza:
Az alapprobléma mentális jellegű! Mit vártok egy súllyal oly módon viselkedő nemzet szülötteitől, akik alapból nem hallgatják végig a másik mondandóját sem, - csak a magukét fújják? Ugyanez vetül ki írásban is!
2020. febr. 26. 22:40
 10/12 anonim ***** válasza:
78%

Igen, nagyon. Sokszor látom, hogy neten a cikkek alá ír valaki egy normálisan felépített hozzászólást, aztán érkezik rá egy csomó olyan válasz, amikből lejön, hogy fel sem fogták, mit írt az illető.

Nekem az is durva volt, amikor egyetemen zh-k előtt a tanár mondott pár megjegyzést és valaki mindig jelentkezett, mert nem bírta felfogni. (Pl. volt A válasz, B válasz. Plusz volt C, ami mindkettő és D, ami egyik sem. A tanár ezt teljesen érthetően elmondta és egy csomó embernek nem sikerült felfogni.)

Az is érdekes, hogy az egyik ismerősöm egy áruházláncban dolgozik és van náluk hűségkártya. Ezt regisztrálni kell a neten és utána használható. Ezt elmondják ők is, amikor odaadják a kártyát, de regisztráció során is a rendszer a képükbe nyomja. Sőt, a kártyához járó papíron is rajta van. És rengetegen mégis meglepődnek, hogy elmennek a kártyával regisztráció nélkül vásárolni és nem kapnak pontot...

2020. febr. 27. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!