Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van ebből kiút?

Van ebből kiút?

Figyelt kérdés

Elvégeztem egy képzést, dolgoztam is annak megfelelően, de nem találtam meg benne a számításom, így más dolgokkal próbálkoztam.

Viszont a számos kudarc után ott tartok, hogy a tartalékból élek, amivel akár kezdeni is lehetne valamit, de mintha valami nyomasztó köd lenne az agyamon, ami gátol az előrejutásban. Hiába építek újabb kapcsolatokat, vagy találkozom a családdal, barátokkal, illetve gyakorlom az idegen nyelvet, agymunkát végzek, egyszerűen csak egyre üresebbé válik minden. Konkrétan értelmét nem látom az egésznek. És félek, hogy nem lesz megállás a lejtmenetben. Ott tartok, hogy már lassan az alkohol okozza a legnagyobb örömet.

2023. máj. 12. 15:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Adj be jelentkezéseket mindenhova meg kulfoldre. Akkor legalabb tettél vmit.

Tegyél lépéseket azok meg majd maguktól kiforrják magukat.

2023. máj. 12. 15:52
 2/6 anonim ***** válasza:
Leírtad a megfejtést: alkohol. Az csinálja az egész ködöt, meg a spontán kiégést. Ezekre, amiket okozott hosszabb távon, kiváló gyógyszernek tűnik, nyilván az elhagyása fog meggyógyítani a valóságban. Tegyél egy nagyobb próbát, és kinyílik a világ. Fókuszálj az apró örömökre, járjon rá az agyad, hogy hálás vagy minden kis mozzanatért, a rossznak tűnő dolgok későbbi hasznosságáért, és a ténylegesen nagyszerű dolgokért, természetesen. Más addikcióiddal is tedd ezt, különben ezzel a súlyosan megbillent neurotranszmitter-egyensúllyal kell együttélned, miközben az az élmény, hogy egy jó cucc után minden frankó megint. Bizonyos értelemben örül az ember, ha lazul a satu a heréjén, de ne ez legyen már a cél meg a módszer...
2023. máj. 13. 10:14
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat! De lehet, hogy ez az alkoholfogyasztás egy kicsit félreérthető volt. Pár havonta iszom sokat, ha van valami buli, de egyébként semennyit.
2023. máj. 13. 11:22
 4/6 anonim ***** válasza:
Dohányzás, kávé, kényelmes napi hoki, rengeteg céltalan görgetés digitális gumicsontokon esetleg?
2023. máj. 13. 11:43
 5/6 A kérdező kommentje:

Kávé az van, de nem készülök ki, ha nincs, illetve tényleg sok hírt olvasok a neten, vagy céltalanul keresgélek, ez igaz.

De egyébként amolyan aszkéta életet élek, elég erős önmegtartóztatásban.

2023. máj. 13. 11:52
 6/6 anonim ***** válasza:

Szerintem itt egyedül a "hírek" olyan, amitől tud fura tánclépéseket tenni a lelkiállapot a rossz irányba, még ha nem is épp itt kezdődnek a legsötétebb bugyraink ugye... A céltalan keresgélés szerintem ha felfedezés, tényleges, amolyan gyermeki kíváncsiság táplálása jó adag inputokkal, az egyértelműen pozitív, és komolyan elejét tudja venni a nagy befordulásoknak, főleg gyakorlatba ültetve rendszeresen.

Kávéból is van az a mennyiség, ami inkább visz mint hoz, akár állandó hasmenésig, de ha reggel 1-2, dél körül 1-2, utána semmi, attól még jó pihenést lehet rendszeresíteni, ami szinte félút a jóléthez. :)

2023. máj. 13. 12:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!