Van egy ismerosom akivel ha talalkozok egyfolytaba csak a munkajarol es a kollegai maganeleterol beszel. Kedves ismerosom. Mar mondtam korabban,hogy nem eredkel. 2 napig oke majd csak mondja es mondja ujbol. Mit tegyek?
Ha ennyire zavaro, akkor valoszinuleg nem egyszeruen egy beszukult eletu emberrol van szo. Engem, ha ugy meselne, erdekelne barmilyen tema, plane ha hogyan, mert az szamit, hogy nemcsak beszamol, hanem eljatssza, reagalok ra, altalanos eletbeli dolgokra is vonatkozik.
Igy viszont gyanus. Konkret rokonom olyan, vagy aspergeres, vagy mas orvosi kategoria, hogy mindenki egy veszfeket szeretne behuzni vele. Tehat egy 80 perces filmet minimum nyolcvan percben meselne el. Betegseg, munka, barmi legyen a tema, leltari reszletesseggel, lenyegtelensegekbe beleakadva mondja. Nem erzekeli a masik ember reakcioit.
Kisebb mertekben ugyanezt a defektet masoknal is latom.
Hiaba mondod neki, hogy nem erdekel. Ha pedig arrol lenne szo, hogy te nem vagy tolerans hallgatosag, ha amugy megis normalisan beszel, akkor sem megy igy ez.
Szerintem a válaszok többsége túldramatizálja a kérdező által felvázolt esetet, mert ahogy írja annyira azért nem nehéz a természete az ismerősének, csak feledékeny és pletykamániás. Szóval ha valóban egészséges humorérzékkel van megáldva, akkor nem fog megsértődni amikor célzást teszel rá hogy hagyjuk már a munkahelyi dolgait.
Az én kollégáim között például volt egy olyan hangos fiú (tipikus társaság középpontja), akinek szinte mindenről a szex jutott az eszébe, pláne ha ivott is. Vicces fickó, nagyon kedveltük, csak egy idő után már sok volt a szexsztorikból, úgyhogy gyakran rá kellett szólni hogy inkább ne folytassa. És lássatok csodát, nem sértődött meg ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!