Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van egy ismerosom akivel ha...

Van egy ismerosom akivel ha talalkozok egyfolytaba csak a munkajarol es a kollegai maganeleterol beszel. Kedves ismerosom. Mar mondtam korabban,hogy nem eredkel. 2 napig oke majd csak mondja es mondja ujbol. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Regi kedves ismerosom,nem akarom megszakitani vele a kapcsolatot,mert vannak jo tulajdonsagai is. Pl nagyon segitokesz meg humoros is.
2023. máj. 10. 09:53
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Újból mond neki, egy idő után megunja. Én mindig ezt a taktikát választom a pletykázók felé.Vagy nincs időm, bocsi, vagy "nem érdekel, te hogy vagy?:D" és máris lerázom magamrólk a pletyka lehetőségét.
2023. máj. 10. 10:00
 2/12 A kérdező kommentje:
Azzal probalkoztam,hopgy amikor nagyon belemerult akkor beszurtam egy olyat,hgy "kepzeld olvastam egy jo cikket a...." mittudomen az uj iphone -rol vagy valami allatokrol vagy a gazdasagrol ,vagy uj film jon ki stb
2023. máj. 10. 10:06
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
2 Ezzel a szöveggel, csak azt hiszi szerencsétlen, hogy nem figyelsz rá, figyelmetlen vagy:D és félreérti:)
2023. máj. 10. 10:09
 4/12 anonim ***** válasza:
25%

Társalogni az új iphone-ról vagy a gazdaságról? Bocs, de akkor már inkább a kollégák magánélete... :DDD

2023. máj. 10. 10:13
 5/12 anonim ***** válasza:
47%
4:DD
2023. máj. 10. 10:16
 6/12 A kérdező kommentje:
csak pelda volt. A gazdasagba sokminden beletartozik,nem csak a mezon legeleszo birkak. de ha jobban tetszik beszeletunk arrol,hogy epp melyik streamer lubickolt felfujhatos uborkan egy medencebe xD
2023. máj. 10. 10:22
 7/12 anonim ***** válasza:
Akárhányszor elkezdi e témát: "Ne haragudj, már megbeszéltük, hogy e témákra nem vagyok vevő, kérlek ezt ne folytassuk, térjünk át más témára vagy szakítsuk meg a beszélgetést."
2023. máj. 10. 10:24
 8/12 A kérdező kommentje:
7es te eleg direkt vagy es erzelemmentesen kozolned ezt.
2023. máj. 10. 10:28
 9/12 anonim ***** válasza:

"7es te eleg direkt vagy es erzelemmentesen kozolned ezt."

Említetted, hogy többször is mondtad neki hogy nem érdekel, de hatástalan. Kissé emelt hangon, de nem túl nagy indulattal.

2023. máj. 10. 10:30
 10/12 anonim ***** válasza:

Le lehet intelligensen is reagálni, őszintén, korrekten felszólítva adott helyzetben az illetőt és lényegre törően.

7-est támogatom.

Az utalgatás, nyámnyila felszólalás nem fogja vissza az ilyen embereket, kell a korrekt határozottság, komoly hangvétellel.

Amennyiben ezek után is csinálja, felejtsd el.

Alapon, ha ismered és ezen téma sokszor felmerül az illetőnél... érdemes átgondolni, megéri-e ilyen emberrel időt tölteni.

Szelektálni kell olykor. Hiába vannak embereknek jó dolgaik, tulajdonságaik, ha vannak mellette olyanok, amik nagyon zavaróak, az értetlenség pedig egy plusz jel, nincs tekintettel rád és kérésedre.

Ezek a személyek csak kiadják a frusztráltságukat vagy/és lepleznek valamit mélyen magukban. Önismeret hiánytól a magánéleti problémákig.

Érdemes tisztítani a köreidet.

Lélekben, közérzetben is jobban fogod érezni magadat, főleg, ha kellemesebb társaságokra lelsz másokban.

Aki pl tiszteletben tartja kérésed.

Mi pl megegyeztünk, hogy vallás témát nem hozzuk fel, ha egyik ismerősünk jelen van, mert kifordul önmagából a témát illetően.

A többiek között szintén van vallásos személy, ám ők önmagukat és a vallást is képesek megkérdőjelezni, nyitottak a témákban.

Velük viszont barátok vagyunk, nem ismerősök, mint az említett önkiforduló hölgyemény. Tudja nagyon jól, tisztáztuk vele, mellette nem beszélünk a témáról.

1 nem akarunk kellemetlen hamgulatot

2 tiszteletben tartjuk őt és maga dolgát

3 mindenkinek így a jobb

Jómagam nem tartom vele a kapcsolatot, hanem egyik barátunk, így került ismerősi körömbe.

Számomra unalmas személyek azok, akik sokat csacsognak munkahelyükről és ottani emberek dolgairól, sőt mára, akinél hasonlót észlelek offolom.

Sokat elárul róla. Jobban szeretem azokat, akik változatosak, kreatívak és magukkal, számukra fontos emberekkel foglalkoznak, no és hobbijukkal, alkotásaikkal.

A munkabeli témáknak is csak azon része méltó témakör, ami előre visz, vagy pl mi egymásnak szakmai segítséget nyújtunk, ha kell vagy ötleteket keresünk együtt. Igaz kreatív szakmákban több is az érdekes téma, mint valami monoton melóban.

Olykor döntéseket kell hoznunk. Nekem is volt egy kedves barátom, akit imádtam, igyekeztem segíteni és támogatni sok éven át, ám a depressziója semmit se javult, elutazgatni hozzá sűrűn pedig luxus lett volna (másik országba, amikor kiment).

Kellemetlen döntést kellett meghoznom. Nem láttam javulást és ugyan jó ember, de javulásra képtelen volt és a beszélgetések nagy része panaszkodás és számos toxikus dolog volt.

Akármi pozitívat mondtam abban is adott szavakat kiragadott és negatívvá konvertálta depressziós agya. Ez gyakori jelenség depis embereknél.

Hiába szólsz, hogy sok, vagy nem szeretnéd a témát most, azért is mondja, mert nem foglalkozik a másikkal.

Megszakítottam a kapcsolatot, akármilyen fájó is volt.

Az illetőt ismertem kb 8 éve, kapcsolat megszüntetése óta eltelt 4 év.

12év alatt nem változott.

Az általad említett személy mióta olyan amilyen és mióta ignorálja kérésed? Vajon fog-e változni?

Ezekre válaszolj magadnak őszintén és dönts.

2023. máj. 10. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!