Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Sok magyar miért vetitt és...

Sok magyar miért vetitt és hazudik a külföldi munkájáról és életéről? Miért gondolják elhiszem ha Magyarországon 3 műszakozott gyárba akkor németbe meg majd tejbevajba fürdik és kolbászból épittí a kerittést?

Figyelt kérdés
2023. máj. 5. 17:07
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
60%
Ez olyan dolog,hogy aki itthon nem dolgozik rendesen,csak panaszkodik,várja a csodát,az hiába megy ki,ott is ezt fogja csinálni.És az ilyenek szeretnek kamuzni,csak mert ők Angliában,Németországban,vagy Amerikában vannak.
2023. máj. 6. 07:14
 32/44 anonim ***** válasza:

Hát kérdező, egy védőnői havi fizetés otthon legjobb esetben 180 ezer agglomerációban.

Svájcban ugyanez 8000 chf.

Szóval igen, simán megkeresed a sokszorosát.

2023. máj. 6. 13:58
 33/44 anonim ***** válasza:
55%
Mer ugye mindenki védőnő svejcban. De legalább a többség
2023. máj. 6. 14:08
 34/44 anonim ***** válasza:

Azt szeretnéd kihozni hogy kint szarabbul élnek?:)

Ezt tényleg csak az agymosottak hiszik el, aki kicsit is képes magától gondolkozni az tudja, hogy ebben az országban az életszínvonal a béka segge alatt van a többségnek.

2023. máj. 6. 14:11
 35/44 anonim ***** válasza:

Ugyanazért a munkáért németbe többet kap, mint itt, mert ott úgy átlagban minden ára magasabb, s így a fizetések is magasabbak.

Látszik, hogy nem igazán voltál mostanában külföldön.:-)

Ugyan azok az árak nagyjából mint itthon sőt az élelmiszerek többsége olcsóbb kint, toronymagasan jobb az életszínvonal mint Magyarországon.

2023. máj. 6. 14:17
 36/44 A kérdező kommentje:
Ki álította hogy nem magasabb kint az életszinvonal? Magasabb. De nem annyival amit sokan hazudoznak
2023. máj. 6. 16:00
 37/44 anonim ***** válasza:

6 év után a feleségemmel aki német hazaköltöztünk.

Ő akart idejönni!

Amit el tudok mondani, aki egyszerű gyári melós és kint él!

Kap egy minimálbért, amiből minden szart levonnak, Pl vallási adó, tv/rádió adó.

Nyílván ha vendégmunkás vagy és csak ideiglenes lakcímed van akkor ezek megmaradnak.

Mint ahogy a magyar rendszámos autó is ami évi 30ezer Ft biztosítás nem havi 70euro.

Szóval ez mind attól függ mennyire vállalod fel, hogy ott élsz.

Így kB marad vagy 1000 euró mire ezeket a szarokat kiadod.

Meg is kéne tankolni, volt vagy 10 munkahelyen egy sem fizetett bejárása semmit se.

Viszont egy munkaerőközvetítőnél volt kisbusz. 🙃

Aztán ha nem szállón vagy akkor albérletet is kell fizetni.

Ha mákod van vagy haverral vagy pároddal laksz.

Nem tudom az aktuális árakat nekünk 400 euró volt rezsi nélkül +rezsi nyílván.

Nos ketten kaptunk kB 3k eurót ha volt túlóra vagy bónusz.

Ebből kezd el levonogatni amiketírtam, majdnem elfelejtettem még azért is kellett havi 30 eurót fizetni, hogy a ház előtt az autóval parkolhassunk.

Mire minden sz@rt kifizettünk meg bevásároltunk maradt egy nagy semmi.

Nem mondom volt olyan hónap mikor vagy 200 eurót félre tudtunk tenni de az el is ment télen a fűtési szezonba XD.

Amúgy el lehet lenni de szerintem nehezebb mint itthon.

4 éve vagyunk itthon most fogalmam sincs mennyi a minimálbér meg minden más.

2023. máj. 6. 20:48
 38/44 anonim ***** válasza:

Nos kicsit sem lehetsz okos.600 eu a lakbérem amiben benne van a tv internet villany télen a fútés.2200 eurot keresek nettó, gyárban dolgozom 2 múszakban.

A kaja annyi mint otthon, valami kicsivel drágább de még így is sokkal jobban élek mint otthon élnék.

Szóval nem lehettél valami talpraesett vagy a közvetítő aki kivitt jól lehúzott.:-)

2023. máj. 6. 21:14
 39/44 anonim ***** válasza:

Kedves 38as a kérdésre adtam választ, nyílván nem a legjobban fizető állásomat vettem alapul.

Nem vitt senki magam mentem.

2023. máj. 6. 21:21
 40/44 anonim ***** válasza:

Ha te itthon jobban élsz mint kint éltél akkor ott sántít a történetedben valami.

A kinti minimálbérből meg lehet élni az otthoniból éhen lehet dögleni na ezt felejtetted ki a történetedből.

2023. máj. 6. 21:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!