Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az a "mama börtön"?

Mi az a "mama börtön"?

Figyelt kérdés
A mama hotelt már ismerjük, de mi az a mama börtön?
2023. ápr. 19. 12:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
#9 vagyok. Nem tudom, bármi lehet. Az én szüleim kontrollmániások, apám vezető beosztású, úgyhogy ő meg is szokta, hogy ő a főnök. Pedig amúgy jó a kapcsolatuk, nem is az van, hogy utálják egymást és emiatt azt akarják, hogy örökre velük éljek. Csak egymást nem tudják irányítani, engem meg lehetett. Plusz nálunk az is volt, hogy nem lettem olyan, amilyet elvártak, úgyhogy lehet, kis bosszú is volt ez, hogy a 26. szülinapom előtt egy hónappal is este 10-kor hívogatott, hogy menjek haza, hogy a srác akivel randiztam lássa, hogy még mindig anyuci pici lánya vagyok. De ez csak tipp.
2023. ápr. 19. 16:47
 12/20 anonim ***** válasza:

Két dolog jut most hirtelen eszembe.

1. Ha a szülők idős korukban csinálnak gyereket, mint például az én szüleim a legkisebb testvéremet apám 57 éves korában csinálta a 37 éves anyámmal, akkor mire 20 éves lesz addigra apa 77 és anya 57, tehát jó lesz a háznál egy rabszolga, aki majd élete végéig csicskáztatható.

2. Ha a szülő nárcisztikus, akkor lényegében túszként kezeli a gyereket. "Ha nekem fos volt az életem, semmit sem értem el, tönkretett a társadalom hogy 40 évesen is csak minimálbérért gürizek akkor bosszúból most én leszek a főnök és teszek tönkre egy új életet!". A gyerek egy üres lap, amire a szülő úgy festhet ahogy akar. Rajta élheti ki dühét és csalódottságát. A legjobb öröm a káröröm, tartja a mondás. A legrosszabb amit történhet egy emberrel, hogy 0 napos korától kezdve egy pokol az élete. A szülő ezzel megnyugatatja magát, hogy na másnak (a gyerekemnek) rosszabb lesz az élete mint nekem volt, tehát akkor az én életem végülis okénak mondható volt.

2023. ápr. 19. 16:48
 13/20 A kérdező kommentje:
Kicsit most dilemmáztam hogy pipát vagy x-et nyomjak a történetekre, de ha X-et nyomtam volna, nem a hitelességet minősítettem volna, hanem kifejeztem volna szomorúságom hogy történik ilyen. De nem így tettem. Remélem nem veszitek gúnynak a pipát.
2023. ápr. 19. 18:39
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
A szavazási rendszer azt jelenti, hogy hasznos-e vagy nem a válasz, nem azt hogy tetszik-e vagy sem. Mondjuk a Gyiknek ezért kéne emoji reakciókat is adni, hogy különlehessen a kettőt választani. De amúgy nem, ha pipázol akkor örülök hogy hasznos volt a válaszom a kérdés szempontjából.
2023. ápr. 19. 18:52
 15/20 A kérdező kommentje:
Hasznos volt. Igazából a trollon kívül az összes hasznos volt. Csak szomorúan volt hasznos.
2023. ápr. 19. 18:54
 16/20 anonim ***** válasza:

"1. Nárcisztikus és szülőnek teljesen alkalmatlan szüleid direkt úgy neveltek fel egy diszfunkcionális családban, hogy életképtelen legyél és ne tudj megélni a nagybetűs életben."

És arra nem gondolnak hogy mi lesz vele a továbbiakban, ha már ők nem élnek?

2023. ápr. 20. 05:51
 17/20 anonim ***** válasza:

Dehogy gondolnak bele :D Azt hiszik örökké élnek majd.

Volt egy srác akivel rövid ideig együtt voltam, az ő anyja még 22 éves korában is megszabta, kivel járhat (velem nem), lefeküdhet e a párjával házasság előtt (nem), ott aludhat e a párjánál (nem), mikor érjen haza (korán). Szerintem ő sosem fog kitörni ebből, mi is azért szakítottunk, mert ezek a dolgok nem normálisak és ő úgy döntött, hogy hagyja, és mivel nem voltam szimpi anyucinak, mert én már nem voltam szűz 23 évesen, ezért kidobott.

2023. ápr. 20. 06:23
 18/20 anonim ***** válasza:
58%
Kár hogy nincs valami támogatás vagy lakásprogram a mama börtön "foglyainak". :( A közösség "empátiájáról" nem is beszélek. Csoda hogy eddig még "csak" egy troll volt itt is.
2023. ápr. 20. 06:31
 19/20 anonim ***** válasza:

16: A nárcisztikus még örül is annak, ha a gyerekük hajléktalan vagy öngyilkos lesz. Semmi áron nem szeretnék, hogy sikeres legyen. Ezzel nyugtatják magukat, hogy az Ő fos élete még mindig jobb volt, mint a gyerekének. Mert az egész életen át minimálbérért gürizés még mindig jobb mint a hajléktalanság vagy az öngyilkosság. És kárörvendhet a gyerekén.

18: Nem is lesz támogatás soha hisz lelkileg sincsenek támogatva az ezek elszenvedői. Itthon amúgy is az áldozathibáztatás a menő és csak benyögik, hogy azért lúzer a gyerek mert természetes szelekció meg hogy 100%-ban az egyén a felelős a saját életéért, a családnak befolyása 18 év után nem releváns.

2023. ápr. 20. 12:03
 20/20 anonim ***** válasza:
82%
19: Bizony. Nem tudnak különbséget tenni a mama hoteles és a mama börtönös között, így ők is nehezen találnak párt, társaságuk is alig van, és munkahelyen sem szívesen alkalmazzák őket sem. Ez utóbbi ráadásul azért is megbocsáthatatlan társadalmi bűn, mert ezzel pont annak veszik el a lehetőségét a munkáltatók, hogy legyen keresete és kiszabaduljon eme helyzetből.
2023. ápr. 20. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!