10.000 euróért mernétek egy órán keresztül egyedül sétálgatni egy nyomornegyedben?
22:
A 70-es években az USA-ban és Nyugat-Európában a 4-8 éves gyerekeket leengedték egyedül a játszótérre. Aztán valamelyik szervezet elkezdett olyan kampányt folytatni, hogy vigyázzanak a szülők, mert a játszótéren pedofilok leselkednek, elrabolják a gyerekeiket. Egy évtized alatt sikerült úgy átformálni a közgondolkodást, hogy a szülők többsége nem csak nem merte leengedni a gyerekeit, de még felelőtlennek tartják azt, aki egyedül leengedi. Pedig egyébként semmilyen statisztika nem támasztotta alá, hogy a 70-es években több gyereket kezdtek vopna elrabolni pedofilok.
Na, ez jut eszembe arról, hogy az itteni kommentelők riogatasaitól kezdesz parázni.
32 sajnos azért ez “szerencse” kérdése is(legyen az bármi is)
En egyébként egy szorongó fiatal csinos lány vagyok szóval elvileg minden okom meglenne arra hogy este 10 után már ne menjek ki mondunk Gyöngyösön se az utcára
De ha egyszer úgy jön ki a lépés hogy éjfélre erek haza valahonnan vagy hajnali 5kor kell kimennem a reptérre akkor nincs mit tenni.
Mivel nincs aki vigye a popsim A-ból B-be autóval mindenhova.
Gyöngyösre rengetegszer hazamentem és volt hogy 11 után ért be a busz. Nezni néztek, volt hogy meg is szólítottak de ha vannak körülöttem emberek én eddig nem féltem attól hogy egy város közepén vagy egy reptér fele haladó buszon bárki megtámad, mégha hajnal is van.
Viszont rengeteg ilyet olvasok hogy ők bizony nem mernének menni sehova, hogy sokszor elont a szorongás és megkerdojelezem hogy hova lehet menni és hova nem….
30: Hiába vigyorgol könnyes szemmel, de nem akarok úgy járni, mint Kelet-Szlovákiában amikor egy középkorú nő csak leszaladt a lakásából a közeli bankautomatából kivenni pénzt és lesben állt a bedrogozott 18 éves támadója aki aztán többszöri késszúrással végzett vele és elszedte az összes pénzét.
Aki éjszaka egyedül jár a városban ilyen váratlan támadás bármikor előfordulhat, főleg ha az áldozat nő.
34
Tényleg sok a veszély. A lakásból se tedd ki a lábad. Nem egyszer fordult elő, hogy a járdán gázoltak el gyalogost. Nem rég a Harminckettesek terén a villamosmegállóban gázolt halálra egy lányt egy ittas olasz sofőr.
Szóval ha mindentől rettegsz, akkor építs magadnak egy bunkert és soha ne tedd ki a lábad.
32
Maradjunk annyiban, hogy egy óvodás korú gyereknek semmi keresnivalója egyedül az utcán/játszótéren. Elrablástól függetlenül sem. Kisisoklás azér tmár oké, ha a szomszéd játszótérre megy le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!