A mostani tini lányok a nagymama divatot kezdtékk el újra követni?
28 éves srác vagyok, az én korosztályomban a nők még a feszülős ruhákat, nadrágokat hordja, ahogyan régen is tették.
Viszont feltűnt az utcákon meg a TikTokon is, hogy a fiatalabb korosztályban a lányok bő ruhákban, lógós nadrágokban járnak mint annak idején az Anyám vagy a Nagymamám.
Újra ez lett a divat?
Vannak lányok akiknek megtetszett a régiesebb, "vintage" típusú öltözködés, de messze nem ez az általános.
Az internetnek hála rohamosan terjednek a különböző esztétikai irányzatok (x aesthetics) és szubkultúrák, amikbe pár éve bekerült ez a "nagymamásabb" vonal is.
Mondjuk a bő ruha önmagában nem jelenti azt, hogy valaki "anyukásan" vagy "nagymamásan" öltözne, sőt. Személ szerint én ezt sok stílusnál és öltözködési irányzatnál észrevettem (no nem mintha nem lett volna olyan korszak, amikor ne lettek volna ezek a ruhák is divatban valamilyen korcsoportnál, szubkultúránál).
25/N
De miért kellene mindenkinek feszülős cuccokban járni? Ez olyan butaság.
Pont az a jó, ha van több féle választási lehetőség, és mindenki a neki megfelelőt hordja.
Pl. annó mindenhol a nyomorult alacsony derekú farmerokat lehetett csak kapni. Aki nem 40 kiló és nem mozdulatlanul áll egész nap, annak tuti kint volt a fél sgge folyamatosan.
A legtöbb lánynak nem is állt jól, meg nem is volt kényelmes.
Kérdező, igen, jól látod. A mai tinik a generáció “Z” és ők a nagymama, tréningruha, zsebes halásznadrág, halászsapka, stb. divatot követik.
Olyanok mintha segélyekből szedték volna össze a ruhatárukat, mind a vöröskereszttől.
Hát most ez a divat.
6
Nem csak a divat, még az irodalmi irányzatok is így működtek az évszázadok folyamán. Mindig az a rossz, megromlott, ami épp előtte van, s az a jó, a tökéletes, ami eggyel az előtt volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!