Nagymamám jól mondja?
Figyelt kérdés
Hiába van sok pénze valakinek, ha nincs benne szeretet a másik ember iránt,! Lelki szegénynek és szegény gazdagnak nevezte őket mert nincs bennük szeretet. Csak a pénzük van2022. máj. 27. 13:56
2/13 anonim válasza:
Az én nagymamám is mond ilyesmit, csak ő konkrét rokonok apropóján, és nem szeretet nincs bennük, hanem nem boldogok. Az ő esetükben igaz, bár annyira nem vészes a boldogtalanságuk mértéke, a csóróknak is elég szép hányada pont ilyen boldogtalan (élményekre vágyna de nem lehet, nincs pihenés, nincs minőségi együtt töltött idő, a családi idillnek nyoma sincs - ilyen problémák állnak fenn az említett rokonoknál. Van viszont 20 millás autó). Ismeretlenekről eldönteni hogy nincs bennük szeretet, vagy minden gazdagra ráhúzni hogy úgyis lelki szegény, az azért erős.
3/13 anonim válasza:
Ez tipikus szegénységtudatos szöveg, nagy károkat lehet vele okozni.
4/13 anonim válasza:
Nagyon nem.
Nekem miért lenne attól jobb, ha szeretek egy másik embert?
Az se a "fizikai" (nem kell azon stresszeljek, hogy éhen halok), sem a "szellemi" (kipihentebb se leszek, a szórakozáshoz sincs köze) létemen nem változtat.
5/13 anonim válasza:
Egy szegény ember is lehet ugyan olyan boldogtalan és üres, mint egy gazdag. Ez hülyeség, csak önmagát próbálja vígasztalni azzal, hogy oké nincs pénze, de a gazdagoknak rosszabb.
6/13 anonim válasza:
Szerintem nincs teljesen igaza. Egy gazdag ember is lehet szerelmes, szeretheti a gyerekeit. Lehet boldog is. Csak nyilván magasabban van az ingerküszöbe mint egy szegény embernek, aki akár boldog lehet ha eljut a Balatonhoz egy hétvégére. Ezzel szemben egy gazdag ember gondolom nem ilyenekre vágyik. Viszont szegényként szerintem még nehezebb boldognak lenni. Mert hiába mondják ezt, a pénz fontos dolog. Szóval a legjobb élet szerintem valahol a kettő között van.
7/13 anonim válasza:
A gazdaság meg a boldogság között nincs szoros összefüggés. A gazdag is lehet boldog vagy boldogtalan és a csóró is. Nyilván az extrém szegénységet nem számítva.
8/13 anonim válasza:
Igaza van. Csak attól nem leszel boldog, hogy van pénzed. Szegényebb, gazdagabb is lehet boldog és boldogtalan is.
9/13 anonim válasza:
Nem, nincs igaza. Én sokkal jobban érezném magam, ha lenne egy gyönyörű házam és lenne egy Lamborghinim, sose kéne dolgoznom, szabad ember lennék.
10/13 anonim válasza:
Van benne valami. Soha nem álltam még ilyen jól anyagilag, de voltal sokkal boldogabb időszakaim. A pénz pl. nem helyettesít egy jó kapcsolatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!