Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért létezik az "USA irigység...

Miért létezik az "USA irigység", a magyarok körében?

Figyelt kérdés

Itt is, de máshol is azt tapasztalom, hogy míg más népek szülöttei összefognak az USA-ban, addig a valahogy kijutott magyarok csak gyalázzák, visszahúzzák és feljelentik próbálkozó társaikat.

Akár csak ennek az oldalnak a zöldkártyás kérdéseiből kiindulva. A magyarba tényleg bele van kódolva a saját népének gyűlölete?

2023. ápr. 7. 14:58
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Az szerencsés, hogy valaki még itt jól tudja magát érezni, de azért az nem minden esetben helytálló, hogy ha itt se tud máshol sem tud majd érvényesülni. Különben nem menne ki a fél ország.

Már ha csak arra gondolunk, hogy mennyivel több művészeti kibontakozási lehetőség van mondjuk az Államokban, mint itt, ahol kb. le van zárva az egész művész világ.

2023. ápr. 23. 23:31
 12/15 anonim ***** válasza:
46%
Szerintem ez a nem menne ki a fél ország is helytelen. Nem sokan mennek ki, ha meg valaki ki is megy általában vissza is jön. Sokan rájönnek, hogy ott sem fizetnek a semmiért, vagy nem azt kapják amit elképzeltek, vagy a kultúra nem fogja meg őket bármi lehet. Én például nem vagyok teljesen megelégedve az itthoni helyzettel, de hogy valahol egy bevándorló legyek, főleg magyarként akiket már a nemzetünk szépségei megutáltattak, hát sanszos hogy skippelném. Ha mennék is, akkor is inkább ilyen Finnország,Svájc, Norvégiában gondolkoznék esetleg Hollandia, vagy Izland. De ilyen német, osztrák, angol stb nálam kilőve USA meg főleg részemről. De nem vagyok irigy arra sem aki kint él, jól érzi magát. Mindenki máshol találja meg a számításait, de szerintem senkinek nincs joga lefikázni a saját országát, csak mert ő máshol jobban érzi magát szóval ez szerintem működjön oda-vissza.
2023. ápr. 23. 23:53
 13/15 A kérdező kommentje:

Értelek, de ez a "nem sokan mennek ki" elég meredek túlzás. Már csak azokat véve is az ismerősi köreimből, akik kiköltöztek és eszük ágában sincs visszajönni.

De nyilván döntse el maga mindenki, hogy mi a jó neki. De nem az ember hibája, ha ellehetetlenítik az életét.

2023. ápr. 24. 10:26
 14/15 anonim ***** válasza:
90%
#13 Nem tudom nem néztem mostanság, de elvileg statisztikailag nem sok, és csökkenőben van. De lehet butaságot mondok, majd ránézek kíváncsiságból. Nyugi ilyen eszük ágába nincs visszajönnit hallottam már párszor, de sokszor kibukik a honvágy, a szülők, a barátok hiánya. A pénz meg az életszínvonal meg nem minden ugye az életben. Figyelj az ellehetlenítésről meg én úgy gondolom, hogy mindenhol szorgalmasnak kell lenni, és jó lapokkal kell játszani, hogy valamire vidd. Aki itt lusta kint is az lesz. Persze sajna sok mindenhez itt ismerettség, tapasztalat kell amit utálok én is, mert nem kenyerem a seggnyalás, meg az önmagam megjátszása pozitív reputációért. Persze egy kis borsodi zsákfaluban például lehet nem sok lehetősége van az embernek, de nagyon sok pozitív példa van, aki a sz*rból nyomorból is jó életszínvonalat hozott ki magának. De persze, aki kint találja meg a számításait, megszereti, kiköltözik a család, a gyerekek ott tanulnak ők már sanszos, hogy nem jönnek haza max látogatóba. Én azért drukkolok mindenkinek, hogy itthon is találja meg a számításait :)
2023. ápr. 24. 11:31
 15/15 A kérdező kommentje:

Csak nem mindegy, hogy ugyanazért a befektetett munkáért mit kapsz cserébe. Nem mindenki akar mérnök vagy programozó lenni, hogy már ne számítson a különbség.

De valóban jó dolog lenne, ha mindenki a saját hazájában is megtalálná a boldogságát.

2023. ápr. 24. 12:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!