Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért szoktak sírni a lányok...

Miért szoktak sírni a lányok a szalagavatón?

Figyelt kérdés

Nem tartom negatív dolognak a sírást, nem is leszólni akarom, csak szimplán tényleg megérteni.

Nekem például a szalagavató egy púp volt a hátamon, egy kötelező dolog, amit lekell tudni, és utána végre lehet menni bulizni, de ennyi, csak egy közömbös esemény, semmi meghatót nem éreztem az egészben, vagy bármilyen különlegeset idén.

2023. ápr. 5. 11:21
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Én 5évfolyamos gimibe jártam, és nekünk 13.ban volt a szalagavató, lehet valahol már egy évvel előbb letudják, de nagyon furcsállnám
2023. ápr. 5. 12:41
 12/24 anonim ***** válasza:

És ha kérdező, 4 évfolyamos gimnáziumba jár?

A kérdésből nem derül ki.

2023. ápr. 5. 12:47
 13/24 anonim ***** válasza:
47%
1# Most már nem vagy lány?
2023. ápr. 5. 12:57
 14/24 A kérdező kommentje:
Ez 13. Végén volt, ez után már nincs több év, és februárban volt, csak most láttam róla a képeket, és meglepődtem, hogy mennyien sírtak :D
2023. ápr. 5. 13:23
 15/24 anonim ***** válasza:

Mindenki másképp éli meg élete mérföldköveit, van, aki jobban elérzékenyül, van, aki meg nem.

"Tradicionálisan, én legalábbis úgy tudom, 12. évben, ősszel van szalagavató." - Nekünk télen volt, utána pedig már mindenki hajrázott az érettségire meg a felvételikre.

Az 1. válaszon én is elmosolyodtam, de nyilván nem úgy értette, hogy nemváltó műtétje lett volna, hanem egy 38 éves nő már nem lánynak nevezi magát, főleg, ha már házas és esetleg anya is. :-)

2023. ápr. 5. 13:28
 16/24 anonim ***** válasza:
64%

"Tradicionálisan, én legalábbis úgy tudom, 12. évben, ősszel van szalagavató."

Nálunk is télen volt, pontosabban decemberben, de azért a #10 kioktató.

Áprilisban ballagás, májusban érettségi. Közel sem egy tanév telik el a szalagavató és érettségi között.

2023. ápr. 5. 13:36
 17/24 anonim ***** válasza:
78%

Tudod attól hogy te nem tapasztalsz meg egy érzelmet, mások még megtapasztalhatják.

Jelen esetben aközött, hogy személy szerint te nem érzékenyültél el, és aközött hogy a lányok viszont igen, nincs korreláció.

Ez egy olyan lecke amit nagyon ajánlatos megtanulni, pláne hogy jóformán már felnőtt vagy.

2023. ápr. 5. 14:13
 18/24 anonim ***** válasza:
35%

"de azért a #10 kioktató."

Jaj, mert a "már ne is haragudj, de...." nem egy kioktató hangnem? Annyira imádom, mikor az emberek bunkón/lenézően szólnak valakihez, és ha ugyanazt a hangnemet kapják vissza, akkor jön a hápogás, hogy mit képzelek magamról, meg mire vélje ezt. Van ez a technika, ami nekem eddig szinte mindig működött, ajánlom szeretettel: normálisan kell szólni a másikhoz, és akkor normálisan fognak válaszolni.

2023. ápr. 5. 14:34
 19/24 anonim ***** válasza:
100%

Én nem tudom, ki hol él, hol jár iskolába (netán külföldön?), de én csak olyan intézményekről hallottam, ahol a sima 13.évfolyamosok a nyelvi előkészítősök voltak (bár általában az ő évfolyamuk is 12. valami volt), nekik pedig a 13. évben volt az ünnepség. Az ideje október-február között szokott lenni, ez iskolája válogatja, tehát marhára nincs hátra még egy tanév.

Aki meg úgy jár 13. osztályba, hogy ez alatt az érettségi utáni szakmát érti, az legyen kedves ezt nem egy kalap alá venni egy mezei 4-5 évfolyamos gimnáziummal/szaközéppel, mert teljesen másról szól a kettő. Érettségi utáni szakmai képzésre nem teljesen ugyanaz az osztály megy, jönnek újak, elmennek régiek. Természetes, hogy 12-ben, van a szalagavató, mert ez a középiskolai tanulmányok lezáró éve. Tavasszal meg ugyan mikor lenne, mikor az utolsó egy hónap eleve érettségi szünet, előtte meg gőzerővel megy az év végi hajtás, felkészítés? Két tétel kidolgozása között még ugorjanak be táncikálni?

2023. ápr. 5. 14:48
 20/24 anonim ***** válasza:
19 igaz, nekem is nyelvi előkészítő volt
2023. ápr. 5. 14:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!