Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A férfiak miért veszik zokon,...

A férfiak miért veszik zokon, ha segíteni akarunk nekik a vezetésben?

Figyelt kérdés

A párom tipikusan ilyen pasi. Ha megyünk valahova, annyit se mondhatok, hogy jobbról jó, mert akkor egyből lecsesz, hogy nem kért segítséget. Vagy ha parkolóhelyet keres, ès mutatom, hogy ott van egy szabad, akkor is jön a duma, hogyha majd lesz jogosítványom, akkor én oda fogok parkolni ahova akarok.

Az se tetszik neki, ha megyünk valami olyan helyre, amit ő sem ismer ès bekapcsolja a GPS-t a biztonságkedvéért én is be szoktam kapcsolni, az enyémet is ès ha feldob egy egy rövidebb útvonalat azért se veszi igénybe, hanem megy a sajátja után.

Nem értem miért ilyen, nálunk anyu mindig segített apunak meg fordítva ès nem vette egyik se rossz néven.

2023. ápr. 1. 16:14
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
35%
Nálunk a férfi sofőr külön kéri, hogy segítsünk. Ha ül mellett valaki, akkor mindig kérdezi, hogy "Jobbról jó? ... MONDOM JOBBRÓL JÓ??? VÁLASZOLJÁL MÁR!!!! FIGYELJÉL MÁR ODA!!!" XD Szóval én szívesen cserélek sofőrt, ha gondolod. Már unom, hogy nekem kell figyelni a GPS-t is, ha mellette ülök meg a forgalmat is! Neki van jogsija basszus, figyelje ő!
2023. ápr. 1. 16:36
 12/35 anonim ***** válasza:
78%
Mert iszonyat idegesítő és elvonja a figyelmet.
2023. ápr. 1. 16:37
 13/35 anonim ***** válasza:
11%
Mert minden férfiban van némi vezéregyéniség...
2023. ápr. 1. 16:37
 14/35 anonim ***** válasza:
22%
Amíg azt ugatja hogy jobbról jó, fél mp alatt akár oda is pillanthatna. Tudom, atomfizika elnézni jobbra-balra, nemtudom másnak hogy megy aki egyedül vezet...
2023. ápr. 1. 16:38
 15/35 anonim ***** válasza:
80%

Azt szeretem még, ha valaki a "jobbról jónál" előrehajol, hogy jobban lásson, úgy, hogy a fejétől még csak véletlenül se lással ki! :D

Toronymagasról fosom agyon, hogy szerinte jó, vagy rossz, kutyát nem érdekli, nem ő vezet, nem az ő autója, nem az ő jogosítványa, nem ő kockáztatja se a saját, se a mások életét!

Szerintem kell, hogy jónak lennie!

"anyu mindig segített apunak"

Borzalmasan rossz példát tanultál meg, amit a legtöbb ember, nem tűr el, mert amellett, hogy irritáló, vannak szabályok, felelősség, amibe ez nem fér bele.

Lehet olyan egyedi eset, mikor sok sok év házasság után, úgy, hogy mindkét félnek van jogsija, összecsiszolódnak annyira, hogy ez náluk így működik, de egyáltalán nem ez a jellemző, ezt neked ebben az esetben kötelességed elfogadni, és alkalmazkodni, mert a párod verziója az alapértelmezett felállás.

Kicsiben ez olyan, mint egy hajó, vagy repülőgép kapitánya.

1 embernél összpontosul a felelősségvállalás, ezért az az 1 ember, a saját gépén, teljhatalmú!

Egy autó nyilván hétköznapibb tárgy, hétköznapibb szituációkkal, de az alapelv, ugyanez.

Úgyhogy pláne idegennek ne akarjál mondjuk itinert, vagy vezetési tanácsokat adni, kérés nélkül, mert kirak az út szélén, aztán sétálhatsz hazáig! :)

2023. ápr. 1. 16:53
 16/35 anonim ***** válasza:
16%

Engem ez pontosan, hogy nem zavar.

GPS-t is mindig odaadtam az aktuális páromnak, hogy nézze fogja navigálhat, legalább elszórakozik egy kicsit és örömmel tölti el, hogy segíthet (igen ezt szokták értékelni).

Jobbra is nézhet és mondhatja, hogy jön e valami vagy sem (bízok benne teljesen) persze én is odanézek a biztonság kedvéért, hogyha jön akkor mekkora tempóval és beférek e még elé. Ebből sem csinálok ügyet.

Parkolóban is én nézem a baloldalt ő pedig a jobbot. Nálam ezek természetes dolgok. Amíg a vezetésembe/vezetési stílusomba nem akar valaki beleszólni addig kb semmi sem zavar.

2023. ápr. 1. 16:55
 17/35 anonim ***** válasza:
75%

"bízok benne teljesen) persze én is odanézek a biztonság kedvéért"

:D)))

2023. ápr. 1. 16:57
 18/35 anonim ***** válasza:
94%
Nem szabad beleszólni a vezetésbe. A jobbról jó pl. mit jelent? Még éppen kiférsz, nagyon messze jön autó, egyáltalán nem jön autó? A GPS-eden be vannak állítva az opciók, fizetős út, komp,földút? Ha mutat egy rövidebb utat, te tudod, hogy az milyen utakon visz? Ha nincs jogosítványod, a parkolásnál nem tudom fel tudod-e mérni az autóhoz viszonyítva a hely méretét.
2023. ápr. 1. 17:04
 19/35 anonim ***** válasza:
82%

Amit te csinálsz, az nem segítség, hanem belep@fázás. Én nő vagyok, 25 éve vezetek, és nagyon utálom, ha az utas helyettem akar gondolkodni, mert nem segít, csak idegesítő.

A "jobbról jó" meg főleg. Én úgy vagyok vele, higgy a saját szemednek, főleg mióta ült mellettem olyan, aki minden egyes kereszteződésnél automatikusan ezt kiabálta nekem - automatikusan, mert egyszer sem volt jó jobbról... Aztán még nekem állt, hogy "de még biztosan befértél volna elé" ... a kamionnak. Aha.

Parkolóhely: nekem is van két szemem, egyedül is meglátom a helyet - és én tudom is, hogy pl. befér-e oda a kocsi egyáltalán.

Ami meg az útvonalat illeti, én tudom, merre akarok menni. A GPS-t utálom, ha meg is nézem indulás előtt, soha nincs menet közben bekapcsolva. És nem, az élő GPS-t sem szeretem.

2023. ápr. 1. 17:08
 20/35 anonim ***** válasza:
94%

És tényleg, most látom, hogy a kérdezőnek nincs jogosítványa. Ami nem baj, nem kötelező.

De olyan ember főleg ne dumáljon bele a másik vezetésébe, aki még csak nem is tudja, hogy kell. Ez olyan, mikor Marika néni megmagyarázza az orvosnak, hogy neki mi a baja és azt hogy kell kezelni, mert ő olvasta a Nőklapjában, meg a szomszéd Jolika is azt mondta.

2023. ápr. 1. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!