Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érdemes kivizsgáltatni, hogy...

Érdemes kivizsgáltatni, hogy autista vagyok-e?

Figyelt kérdés
Okoznak némi nehézséget a tünetek, de nem tudom 21 évesen elinduljak-e ezzel. Létezik egyáltalán, hogy ilyenkor fedezem fel a tüneteket? Hova induljak el ezzel ha mégis érdemes és kapok valami kezelést hogy jobb legyen vagy mi történik ha fennál a diagnózis?

2023. márc. 28. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
31%
Jobban jarsz,ha nincs leirva ilyen rolad. Hulyekent fognk kezelni az iskolakban munkahelyeken.
2023. márc. 28. 17:15
 2/8 anonim ***** válasza:
94%

Vannak, akiket felnőtt fejjel diagnosztizálnak. Kezelést nem fogsz kapni, mert az autizmus nem betegség, ezért nem gyógyítható. Egy állapot. Ha eddig fel sem merült senkiben, hogy akár lehetsz autista is, ha az is vagy, egy magasan funkcionáló.

De ha érdekel a téma, ajánlom neked ezt a csatornát:

https://www.youtube.com/watch?v=4dtpMZF33tg

2023. márc. 28. 17:17
 3/8 anonim ***** válasza:
20%
Ha le akarja százalékoltatni magát, akkor autizmusra csak kap valamit
2023. márc. 28. 18:38
 4/8 anonim ***** válasza:
23%
Annyit nem ér.
2023. márc. 28. 18:51
 5/8 anonim ***** válasza:
89%

32 éves koromban derült ki, hogy autista vagyok. És ezzel nem vagyok egyedül. Magyarországon rettentő primitív az egészségügy és az oktatás, nem veszik észre az ilyesmit a szakemberek, csak ha nagyon tankönyvi tüneteket produkál valaki. Mondjuk legalább közepesen érintett a személy és lehetőleg nem lány. A 2000-es évek előtt születetteknél szinte nulla esély volt egy aspergeres nőt diagnosztizálni. Introvertáltnak, bipolárisnak, stb. könyvelték el. Vagy biztos nem kapott a gyerek elég pofont címszóval el volt intézve mindenféle zavar.

Azt pedig egyébként cseppet sem bántam meg, hogy diagnosztizálva lettem. Rengeteg mindenre utólag választ kaptam, tudom hogy nem bolond vagyok, illetve már nem vagyok egyedül. Megismerkedtem hozzám hasonlókkal és ez sok erőt ad.

Értelmes ember nem fog hülyeként kezelni, csak az ostobák, akik azt sem tudják mi az autizmus, de bunkózni azt tudnak. Az ilyen arra sem érdemes, hogy reagálj neki bármit is. Nekem is tudják a munkahelyemen sokan, hogy autista vagyok, ugyanis ezen nincs mit szégyellni, így nyíltan felvállalom. Mégsem bánt senki. Felnőtt, elvileg értelmes embernek így kéne mindenhol viselkedni.

2023. ápr. 1. 19:52
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia, én is hasonló cipőben járok és már egy éve gondolkodom, hogy elmenjek-e pszichológushoz, de eddig ezt nem voltam képes meglépni. Próbálom magamban tartani, próbálok úgy élni, mint egy normális ember, de sajnos ez kb. lehetetlen, egyértelműen érződik rajtam, hogy valami nem stimmel sajnos... Szerencsére a "józan paraszti ész" az elég erősnek mondható nálam, ezért most próbálom megértetni saját magammal ezt a dolgot. Nehéz, de úgy érzem jó úton haladok. Esetleg te is megpróbálhatod ezt, ha pedig ezután is úgy érzed nem sikerül, menj el pszichológushoz. Tudom elég drága, de ha csak így lehet 1-ről a kettőre jutni, akkor nincs más választás, különben örökre zavarni fog... Én így fogk tenni ha továbbra sem javulna a helyzet.

Sok sikert!

22F

2023. ápr. 6. 04:25
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Egy pszichológust meg ejtek szerintem csak nagyon félek tőle.. Régóta meg kellett volna tennem legalább azt, de rettegek az új helyzetektől, a jövőtől, mi van ha oda elmegyek meg stb, egyszerűen félek meglépni és félek hogy nem segít rajtam. Nekem is a józan paraszti ész segít, ha vannak rossz gondolataim lelövöm magam,ha vannak kényszer mozgásaim megállítom magam meg stb, de észre sem veszem és újra csinálom.. Köszönöm tényleg a válaszokat, félek elindulni bármilyen téren hogy jobb legyen,de egy pszichológushoz kezdésképp elmegyek, ha leküzdöm a félelmem.
2023. máj. 18. 23:26
 8/8 anonim ***** válasza:

Sok sikert kitartást! 😊

Majd írd meg később segített-e, kíváncsi vagyok. Én elkezdtem edzeni azóta. Vettem súlyokat. Többet foglalkozom a külsőmmel, higéniával, egészséggel. Nem hittem volna, de sokat ezek sokat segítenek.

(#6 vagyok)

2023. máj. 19. 04:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!