Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek, ha két OBJEKTÍVE...

Szerintetek, ha két OBJEKTÍVE csúnya ember összejön (párkapcsolat), akkor ők szépnek látják egymást, vagy inkább csak beérik egymással?

Figyelt kérdés
Hagyjuk az álszenteskedést, hogy "csúnya ember nem létezik", meg ilyesmi. MINDENKI látott már életében olyan embert, akit csúnyának tart. Akivel semmi esetre se jönne össze. És biztos látott már mindenki csúnya párt is. Engem érdekelne, hogy ők a saját szintjükön tényleg szépnek látják egymást? Vajon ők az objektíven szép, és dekoratív embereket látják csúnyának?

2023. márc. 26. 20:07
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Addig o.k., hogy az ember is biológiai létforma és a földi bioszféra része. De nem állat.

Neked azok a szempontjaid, amiket leírtál, mert te így működsz. De más emberek máshogy működnek.

Vegyük górcső alá a külsőt.

Egyáltalán, mi a szép? A szimmetrikus arc? Senkinek nem az. Volt egy kísérlet, amelyben színészek arcát tükrözték és ég és föld volt a különbség az eredeti és a tükrözött között.

Valakinek éppen az tetszik meg máson, hogy van valamekkora jól látható eltérés. Markáns, nem egyenes orr, vagy felemás tekintet és hasonlók.

Nézzük a nőket. Ahány nőt ismerek, annyiféle ideált hallottam tőlük. Van, aki a tipikus szépfiús fiatalkori Bradd Pitt típustól rosszul van és a markáns arcú John Cenákra mondja azt, hogy arcra jól néznek ki. Valakinek a vékonyak jönnek be nagyon, másnak a kisportoltak, valakit az izomemberek taszítanak és a nem kigyúrt, de mackós nagydarab jön be.

Vagy nézzük a férfiakat. Nem mindegyiknek tetszik az a nőideál amit most nagyon erőltetnek, a vékony, kacsacsőrű, kikent kifent toldott hajú Barbie baba utánzat. Valaki a deszkákat szereti, mások azokat a nőket, akiken bőven van mit fogni és vannak, akik a sportos, izmos nőket kedvelik.

2023. ápr. 7. 18:03
 22/26 A kérdező kommentje:

21-es, ha megpróbálom objektívan nézni a dolgokat, azaz, mindenki szemével, akkor a szép egyenlő az egészségessel. Tehát, nem torz az arca. Mást jelent, ha valaki nem szimmetrikus, vagy ha valaki torz. Például a vérfertőzés jól megmutatja, mit jelent torznak lenni, de nem feltétlenül kell vérfertőzés ahhoz, hogy valaki torz legyen, valamikor a születésnél lépnek elő komplikációk (bár manapság már ezért van inkább császáros szülés, mint hagyományos), vannak egyéb betegségek, életvitelszerűen megrongált test (alkoholizmus, droghasználat, vagy elhízás) vagy egyszerűen csak szerencsétlen génállomány, ami például elálló fogakat, szemeket, füleket eredményezhet. Én személy szerint például undorodom az elhízott emberektől. Lehet engem ezért szidni, de lehet akár japán mentalitásúnak is nevezni, mert japánban a szumóbirkózókon kívül pénzbirsággal büntetik a túlsúlyos embereket. A túlsúly önagában még nem feltétlenül ronda, de a szövődményei már annál inkább, főleg, ha elhízás lesz a dologból. A gerinc meghajlik az évek alatt a túl sok teher cipelésétől, kialakul az "X" láb effektus, mert a térdek sem bírják a folyamatos túlsúlyt, és szubjektív véleményem szerint a zsírhurkák is undorítóak, de ismertem olyat is, akinek tetszik, úgyhogy ez akár lehet szubjektív vélemény. Vagy ha valaki egész nap a gép előtt ül, akkor hosszú-hosszú évek alatt az arca is torzulhat, főleg a szem, közellátásra, és ebből fakadóan bandzsításra is berendezkedhet.

Összegezve, számomra a szép ember egészséges. Kinézetre, mozgásvilágra, testre, végtagokra, arcra, szemre, fogazata. Ott vannak például a sportolók. Mondjuk a középtávfutók. Ott csúnya embert nem igazán látni, mert tökéletes izomzatuk, és mozgásuk van a nőknek, és a férfiaknak is. Még ha nem is a stílusom mondjuk sok esetben az arc, akkor is, a kisugárzás, hogy ők sportolók, a belőlük áramló életenergia, és a kidolgozott test széppé teszi őket számomra. Meg szerintem sok mindenki más számára is. Aki szerint viszont ronda az egészséges, kidolgozott test, annak mindennemű támadó szándék nélkül érdekelne a kifejtős véleménye, hogy miért? Már ha van ilyen.

2023. ápr. 7. 19:36
 23/26 anonim ***** válasza:

Mennyi igazán torz ember jön veled szembe az utcán naponta? Én évek óta nem láttam torz embert élőben. Pedig járkálok ide-oda és nem csak Magyarországon.

Az egyéb betegséget biztos, hogy nem fogod látni, kivéve ha egy látnok vagy, de akkor már régen világhírű karriered lenne, mint orvos diagnoszta.

Attól, hogy valaki szerinted csúnya, még nem beteg. Kinek milyen a csúnya és a szép, teljesen szubjektív. Számodra is. Nem csak akár, hanem biztos, hogy neked is szubjektív.

Téged taszítanak a túlsúlyos emberek, ugyanakkor másoknak ez az ideálja. Lehet, hogy neked a sovány sem jön be, másoknak minél vékonyabb, annál jobban tetszik.

A sportolók sem tetszenek mindenkinek automatikusan. De akinek kifejezetten a sportolók tetszenek, annak sem mindegyik, mert a különböző sportok űzői egészen más testalkatúak, mivel más izomcsoportok fejlettek és eleve az adott sportot a megfelelő születési adottságúak űzik. Például alacsony profi kosarazót nem nagyon találsz, mint ahogy zömök futót sem. Úgyhogy még ez is szubjektív.

Te ugyanúgy teljesen szubjektív vagy, mint minden más ember. Szabadkozhatsz, mentegetőzhetsz, magyarázkodhatsz, attól ez még így van.

Nézzük a vicces részeket.

A japán túlsúlyosok pénzbüntetéséről már a pletyka felkapottsága után kiderült, hogy egy álhír. :)

Másik amin nevettem, a gép előtt ülés miatti arctorzulás. :))) Hogy? Hogy torzulna? :) Akkor a mai fiatalok szinte mindegyikének torz arcának kellene lennie, mert ők már a számítógép előtt nőttek fel. A kancsalítás ugyanez az eset. Már szinte mindenkinek kancsalnak kellene lennie, mert régen a televíziót bámulták, most a monitort. Akik bármit dolgoznak, szerelnek, nekik is közelre kell nézniük a munkaidejükben. A folyamatos közelre nézés ronthatja a szemet, de csak úgy, hogy nem fókuszál jól egy idő után és ezért szemüveg kellhet.

2023. ápr. 7. 20:36
 24/26 A kérdező kommentje:

Napi szinten látok elhízott, ezáltal deformálódott testű embereket az utcán. Japánról mondhat mindenki amit akar, az igazságot úgyis csak ők tudják, de az fix, hogy ott nincsenek elhízott emberek, iskolákban ia nagyon odafigyelnek erre. Nézz 360-as utcaképeket akármelyik japán városról google-n, de lehetőleg olyanról, ahol nincsenek túriaták. Mindenki átlagos, vagy karcsú.

Hidd el, hogy torzul az arc a folyamatos képernyőzéstől. Csak nem mindegy, ki mennyit használja. Ha valaki napi 3 órát, az még nem vészes. De ha valaki napi 12 órát, és ki se mozdul otthonról, az 20 év alatt eltorzul. Az arcmimikák szinte megszünnek működni. Vagy nem úgy működnek, ahogy eleve működtek. Nem csak a monitornézés miatt, hanem mert közben nem szocializálódott az ember. Én ismertem ilyet. Olyan volt, mint egy kobold a felszínen.

Amúgy meg, azt el tudom még képzelni, hogy valakinek a túlsúly az ideál. A reneszánsz alkatra bukik. Na de hogy valakinek az elhízás, és az x láb legyen az ideálja, az számomra képtelenségnek tűnik. Hogy valaki inkább választaná a 140 kilós, igénytelen, óriási izzadtságfoltokkal tarkított pólójú, maflán lépkedő férfit, mint mondjuk egy átlagos testalkatút, nem hiszem, hogy bárki józan ember a kövéret választaná. Csak abban az esetben, ha ő maga is kövér, és olyan szinten padlón van az önértékelése, hogy úgy hiszi, neki csak a másik kövér emberrel lenne egy szinten. És szerintem ez az alapja mindennek. A kisebbségi komplexus. Sokszor az ember azért nem iszik kristálypohárból, mert fél hozzányúlni, inkább választja az ócska műanyag poharat, mert annak nincs tétje, még akkor se, ha leejti. Legalábbis, ez az én alaptézisem. Ezt csak úgy lehet megcáfolni, ha valaki elmagyarázza konkrét érvekkel, mi tetszik neki egy elhízott, suta mozgású, izzadó férfin, vagy nőn. Mert ezeknek is van párkapcsolatuk sok esetben, de szerintem csak azért, mert számukra nincs más opció, és az egyedülléttől még jobban félnek, hogy a "tökmindegy kivel, csak valakivel együtt lehessek" című életviteltől.

2023. ápr. 8. 14:59
 25/26 A kérdező kommentje:
Természetesen elnézést kérek azért, amiért valóban a saját nézőpontom keresztul vagyok csak képes látni ezt a dolgot, ezért érdekel más véleménye is künönböző szépségideálokról. Még abba is benne lennék, hogy kigyűjtök pár képet, és elmondhatnánk pontosan, konkrétan, anatómiailag végigvéve az embereket, kinek mi tetszik, vagy nem tetszik az adott személyben. Úgy jobban meg tudnám érteni mások nézőpontját. Itt most a lélek nem számít, csak a kinézet. Mert test és lélek egyszerre számít igényes embereknek.
2023. ápr. 8. 15:22
 26/26 anonim ***** válasza:

A tudományos feltételezéseidről már kifejtettem a véleményemet.

Nem kell elnézést kérni senkitől, mert mindenki elsősorban a saját szűrőjén keresztül nézi a dolgokat. Az egy jó irány, ha ugyanakkor valaki azt mondja magának, hogy ez így nem jó.

Saját magunkra nézve hátrányt jelent, ha nem vizsgáljuk meg más nézőpontból is a dolgokat. Mert ha vállalkozol, akkor nem fogod megérteni az ügyfeleidet, ha politikus, akkor a szavazókat és még sok példát lehetne mondani. (Lehet erővel és manipulációval is sikert elérni, de annak hosszú távon nem jó a vége).

Még egy párkapcsolat, egy házasság sem tud harmónikus lenni, ha két ember nem tudja beleélni magát a másik helyébe. A harmónia is egy szerpont, miért választhatja egymást két ember.

A hasonló példák miatt az emberi fajnál egyre inkább az az előny, ha meg tud érteni másokat, más szögből is rá tud látni a dolgokra.

2023. ápr. 9. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!