Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Volt-van értelme hogy pszichol...

Volt-van értelme hogy pszichológushoz jártál-jársz?

Figyelt kérdés

2023. márc. 23. 21:47
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Persze, szaborenata.hu :)
2023. márc. 24. 20:09
 22/32 anonim ***** válasza:
22%

#17 miből gondolod, hogy szándékosan értettem félre?

Ez puszta vádaskodás.

Ahogyan a szimpátia nem velejárója a hozzá nemértésnek, ugyanúgy nem is biztosítja a hozzáértést. Így hát nem elítélendő a kérdező magatartása, miszerint mások tapasztalata alapján választ pszichológust.

Ha három alkalom után nem várható eredmény, akkor nem is dönthető el, hogy a választott szakember tud-e segíteni a gondomon. Ha pedig ez ilyen korai szakaszban nem látható, akkor nem is hibáztathatsz azért, amiért olyan szolgáltatásért fizettem, ami mint utólag kiderült, nem segített megoldani a gondomat.

Az, hogy késik, goromba vagy hamarabb fejezi be az ülést az nem a szakmai tudását minősíti, hanem az emberi jellemét. Attól még mert valaki késik 10 percet lehet jó szakember. Tehát ezek a szempontok nem segítenek kiszűrni a szakmailag alkalmatlan pszichológust.

Ahogyan az sem a szakmai tudását minősíti, ha félelmet keltő, mert ez egy szubjektív megítélés, ami személyenként változik.

Tehát megintcsak ott vagyunk, hogy három ülés alatt legfeljebb azt lehet kiszúrni, hogy: ki milyen jellemű ember vagy mennyire veszi komolyan a munkáját (figyel, nem hallgat, hanem aktív hallgató, stb.), de ez még mindig nem mond semmit a szakmai tudásáról, sem arról, hogy tud-e segíteni nekem.

Így tehát az, hogy engem hibáztatnak amiért számomra szimpatikus de alkalmatlan emberekhez jártam, teljesen megalapozatlan.

Tehát: eredmény nélkül nem lehet megállapítani, hogy az adott szakember és az alkalmazott módszertana működik-e nálam, ez pedig idő (meg pénz).

2023. márc. 24. 20:50
 23/32 anonim ***** válasza:
86%
Aki nem tartja be a szakma és az etika kötelező szabályait, az nem jó szakember. Ebből következőleg nem tud segíteni. Te úgy dobod ki a saját pénzedet meg idődet, ahogy akarod, én a sajátommal nem ezt teszem.
2023. márc. 24. 20:56
 24/32 anonim ***** válasza:
68%

#23 érdekes, azt mondod a saját idődet és pénzedet ahogyan én, holott pontosan ezt tetted, hiszen ahogyan én is, te is szimpátia alapján választottál szakembert, vagy tévedek?

Ha mégsem, akkor meg miért állítasz valótlanságot, ahelyett, hogy inkább érvelnél az állításod mellett?

2023. márc. 24. 22:32
 25/32 anonim ***** válasza:
76%
Szimpátia alapján választottam jó szakembert. Nagyon bevált! Aki nem vált be, mert durva szakmai hibákat követett el, azt 1/3/5 alkalom után otthagytam. Nem a fényképük határozta meg a szimpátiát, hanem a viselkedésük.
2023. márc. 24. 22:44
 26/32 A kérdező kommentje:
21. Köszönöm szépen. 🙂
2023. márc. 25. 10:06
 27/32 anonim ***** válasza:
75%
Hát nem sok értelme volt. Mindig oda jutottunk el,hogy nekem kell akarni.
2023. márc. 25. 13:13
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Megint #2es vagyok, szívesen :)

Még egy könyvet hadd ajánljak: Pál Feritől az Ami igazán számít címűt. Az az alcíme: "hogyan bánjunk jól önmagunkkal és másokkal". Ebben a témában átfogóbb, érthetőbb, érdekesebb, hasznosabb könyvvel még nem találkoztam, nagyon szeretem.

2023. márc. 26. 12:46
 29/32 A kérdező kommentje:
28. Köszönöm szépen az ajánlást mindenképpen elolvasom. 🙂
2023. márc. 26. 13:38
 30/32 anonim ***** válasza:
34%

a pszichómókus jó sokba kerül, cserébe lósz.art sem kapsz.

elmondja, hogy önerőből kell talpra állni.

azt meg anélkül is tudod.

2023. jún. 4. 07:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!