Volt-van értelme hogy pszichológushoz jártál-jársz?
#17 miből gondolod, hogy szándékosan értettem félre?
Ez puszta vádaskodás.
Ahogyan a szimpátia nem velejárója a hozzá nemértésnek, ugyanúgy nem is biztosítja a hozzáértést. Így hát nem elítélendő a kérdező magatartása, miszerint mások tapasztalata alapján választ pszichológust.
Ha három alkalom után nem várható eredmény, akkor nem is dönthető el, hogy a választott szakember tud-e segíteni a gondomon. Ha pedig ez ilyen korai szakaszban nem látható, akkor nem is hibáztathatsz azért, amiért olyan szolgáltatásért fizettem, ami mint utólag kiderült, nem segített megoldani a gondomat.
Az, hogy késik, goromba vagy hamarabb fejezi be az ülést az nem a szakmai tudását minősíti, hanem az emberi jellemét. Attól még mert valaki késik 10 percet lehet jó szakember. Tehát ezek a szempontok nem segítenek kiszűrni a szakmailag alkalmatlan pszichológust.
Ahogyan az sem a szakmai tudását minősíti, ha félelmet keltő, mert ez egy szubjektív megítélés, ami személyenként változik.
Tehát megintcsak ott vagyunk, hogy három ülés alatt legfeljebb azt lehet kiszúrni, hogy: ki milyen jellemű ember vagy mennyire veszi komolyan a munkáját (figyel, nem hallgat, hanem aktív hallgató, stb.), de ez még mindig nem mond semmit a szakmai tudásáról, sem arról, hogy tud-e segíteni nekem.
Így tehát az, hogy engem hibáztatnak amiért számomra szimpatikus de alkalmatlan emberekhez jártam, teljesen megalapozatlan.
Tehát: eredmény nélkül nem lehet megállapítani, hogy az adott szakember és az alkalmazott módszertana működik-e nálam, ez pedig idő (meg pénz).
#23 érdekes, azt mondod a saját idődet és pénzedet ahogyan én, holott pontosan ezt tetted, hiszen ahogyan én is, te is szimpátia alapján választottál szakembert, vagy tévedek?
Ha mégsem, akkor meg miért állítasz valótlanságot, ahelyett, hogy inkább érvelnél az állításod mellett?
Megint #2es vagyok, szívesen :)
Még egy könyvet hadd ajánljak: Pál Feritől az Ami igazán számít címűt. Az az alcíme: "hogyan bánjunk jól önmagunkkal és másokkal". Ebben a témában átfogóbb, érthetőbb, érdekesebb, hasznosabb könyvvel még nem találkoztam, nagyon szeretem.
a pszichómókus jó sokba kerül, cserébe lósz.art sem kapsz.
elmondja, hogy önerőből kell talpra állni.
azt meg anélkül is tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!