Rendszeresen ezt érzem néhány hozzám közelálló embernél ha beszélgetek velük, ez valóság lehet?
Azok a hozzám közelálló emberek akik ha nagy átéléssel mesélek valamit a végén annyit mondanak csak ilyen visszafogottan, hogy de nem is a, hanem b?Leforrázva érzem magamat és a hangsúly is olyan udvariasan ellenséges részükről. Mintha nem szeretnének, de ilyet nem illik csinálni és ezzel az ellenkező tartalmú válasszal viszont kifejezésre jutattathatják.
Arra is volt példa, hogy ha a-t mondtam akkor ő b-t, de ha következő alkalommal b véleményem volt, ő a-t vágott rá kapásból legnagyobb döbbenetemre.
"a végén annyit mondanak csak ilyen visszafogottan, hogy de nem is a, hanem b"
Ezt írd már le érthetöen!
:D
Szóval egy példa:
távolabb élő családtag kérdezi, hogy hogy vagytok és lelkesen meséled, hogy most minden jó és szép éppen, mennyire örülsz. Erre a végén ilyen színtelen hangon közli (tehát nem vette át az örömömet, nem biztat, nem csatlakozik), hogy de ő tudja, hogy nagyon rosszul vagyunk és ezt ragozza. Következő alkalommal kérdezi, hogy hogy vagyunk mondom nagyon beteg mindenki, kinéz egy hosszabb ágybanfekvés, netán kórház is egyikünknek, erre közli, hogy de ő tudja, hogy az semmiség, holnapután már semmi baj nem lesz. Tehát mindig ellene megy annak amit állítok, de nem ő az egyetlen a környezetemben. Én kommunikálok valamit rosszul vagy ezek az emberek ( nem mindenki természetesen) alapból nem bírnak és kényszert éreznek a folyamatos cáfolatra, nem tudom.
Hallod kerdezo én együtt dolgozok egy ilyennel
Konkrétan kényszeres nála az ágálás
Ilyen emberekkel inkább ne beszélgess a magad érdekében
Értelmetlen
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!