Hogy hogy vannak olyan emberek aki eltudjak végezni Egyetemet miközben hülye? Nem értem hogyan képesek elvégezni így is Egyetemet
Vagy pénzes, vagy mindent épp hogy bemagol.
Ismerek olyat, akit totál nem érdekel az egyetem, kettesekkel megy át, ha átmegy, mellette dolgozik, és így fizeti a tandíjat. Belőle szerintem nagy eséllyel nem is lesz jó szakember.
Olyat is ismerek, aki csak azért van ott, hogy legyen valami, a minimális szintet hozza, hogy bent maradjon államin, de csak magolja, mert nem is akarja érteni. Következő félévben már semmire se emlékszik, de valahogyan (néha puskával) simán átvergődik a léceken.
Ami közös bennük, hogy valahol kitartóak, és nem akarják ott hagyni, csak hogy "elismerten" álljanak egy adott szakmába, miközben alig fognak tudni valamit.
Több módszerrel.
1) csalás. Ez nem csak puskázás lehet. Házikat, szakdolgozatokat is írnak egyesek pénzért és olyanról is lehet hallani, hogy más ül be ZH-ra (ha adott helyen nem ellenőrzik).
2) bizonyos egyetemek/főiskolák igazából csak diplomagyárak. Nagyon sajnálom, ha valakit megbántok, de azon költségtérítéses képzések, ahova kb minimumponttal lehet bejutni (főleg ha levelező), nem vezetnek tudásra és még csak csalni sem kell hozzá. Ennek egyik leghírhettebb példája Budapesten a Gábor Dénes, vagy a Zsigmond király főiskola, de rengeteg vidéki kis főiskola működik hasonló rendszerben.
3) Bizonyos emberek egy pár dologban jók. Mondjuk kiemelkedő matekból és elvégzi az elte matekot kb évfolyamelsőként, aztán a való életben fogod a fejed, hogy ezt mégis hogy. Mások gyönyörű verselemzéseket írnak, bármennyit tényanyagot megjegyeznek, rajzolnak, énekelnek, aztán szembetalálkoznak a legkisebb logikai problémával és teljesen elvesznek. A való életben egyiket sem fogod okos embernek tartani, de ha ügyesen választ szakmát, akkor nem lesz nagy gondja.
Az egyik egyetemi oktatónk panaszkodott mindig, hogy a gyereke beadandóit ő írja és már megint határidő, továbbá együtt tanult a kis ugrifülessel, hajtotta, passzírozta, hogy elvégezze.
De a többség saját magát zsigereli ki, csak nem mindegy, hogy a szüleid 5-6 évig kényelemben tartanak vagy dolgoznod kell, eltartani akárcsak részben önmagad.
Nem tudom, olyan ismim elvégezte a főiskolát, (mérnöki), aki érettségin bukott fizikából, és pótérettségizett.
Oké, ezek azért általában noname főiskolák/egyetemek, abból is a fizetős, de akkor is durva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!