Hogy bírnak emberek végigdrogozva elvégezni egy egyetemet?
Ha kotelesseg van, az az elso.
Gombat/ekit/fuvet sosem toltam, piaval gyakran buliztam, ha letudtam egy vizsgat SIKERESEN, volt, hogy bekolaztunk jutalomkent a pia melle, de utana nyomtam a tanulast izombol akar honapokig, es akkor tabu volt minden Kell a jutalom neha :) viszont, ha feladat van, akkor arra koncentralunk. Miota dolgozom, ismételten nincs időm túlzásba vinni a bulizást, neha egy par sör es ennyi.
Ha viszont valaki túlzásba viszi, nagyon könnyen elindulhat a lejtőn, hiába volt eddig szerencséje, es ment jol az egyetem. De ha van kontroll, lehet ezt okosan csinalni :)
Egyik lehetőség, hogy egy könnyű szakon van, ő meg nem hülye, így el tudja végezni.
A másik lehetőség, hogy jól be tudja osztani az idejét. Tehát amikor tanulni kell, akkor tanul. Amikor meg szabadideje van, akkor tolja ezeket. De könnyen függővé lehet válni, akkor meg már nem fogod tudni jól beosztani az idődet, szóval a nyájas olvasóknak jobban ajánlanék valami tartalmas hobbit, netán sportot saját magad kiütése helyett.
Hosszú távon egyébként rontja a kognitív képességet ez az életmód (ezek közül a legrosszabb az alkohol!). Nem is beszélve a többi szervre gyakorolt káros hatásokról.
“mert nem látom hogy lezüllene a srác 26 évesen.”
Na ez van, mikor a hülye propaganda csak annyit nyomat, hogy “ne drogozááá, mert lecsúszott csöves leszel már egyetlen füves cigi után is”, ahelyett, hogy a valós veszélyekre és tudatos fogyasztás lehetőségeire hívnák fel a figyelmet. Normális helyeken bevizsgáltathatod a tablettádat a diszkó előtti rendőrségi(!) sátorban, hogy ne fordulj fel valami mérgezett szartól, és nem razziáznak a diszkóban, nem élnek vissza ezzel a bizalommal, mégpedig pontosan az életed biztonsága miatt nem. Több országban eközben a kölykök vagy nem mernek mentőt hívni, ha valaki becuccozva rosszul lesz, vagy ha már megteszik, akkor csak annyit nyögnek ki, hogy “valakik bedrogozhatták” pedig mennyit segítene a mentős munkájában, ha pontosan elsorolnák mikor és mit fogyasztottak.
Ha nem csak azt nyomatnák, hogy A DROG AZ ROSSZ (ÉRTEM?), akkor az a kölyök, amelyik először próbálja ki az amfetamint, és jön rá, hogy semmi baja nincs tőle, sőt, jobb mint az alkohol, és ezért elkezdi az A-kategóriás drogot úgy enni, mint kiskorában a gumicukrot... ez a kölyök mennyivel nagyobb biztonságban lenne, ha valaki elmondta volna neki, hogy a drog nem rossz, tök jó, hát azért fogyasztják, de attól még vannak veszélyei, és hát nagyon észnél kell lenni vele. De ez hosszú téma, nem megyek bele annyira mélyen, lényeg, hogy addig, amíg valaki hétvégén szétcsapja magát, de közben tanul, dolgozik, minden rendben vele, reggel nem azzal indít hogy bevesz bármit, addig nem kell elszomorodnod miattuk. Mindennek megvan a maga helye és ideje.
"Na ez van, mikor a hülye propaganda csak annyit nyomat, hogy “ne drogozááá, mert lecsúszott csöves leszel már egyetlen füves cigi után is”, ahelyett"
Sajnos a Hős utca meg fél Borsod alapján inkább ez a jellemző.
Valahol közted, meg aközött a válaszoló között van az igazság, akire reagáltál. Tehát a drog az igenis rossz, még a koffein is (ami nekem az egyetlen, amit fogyasztok). DE a szerves oldószerekből összekotyvasztott méreg még a partydrogokkal se említhetőek egy lapon, nemhogy a fűvel.
Tisztán ,hogy lehet kibírni ?
Ki ,hogy kezeli a stresszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!