Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a lányom nem tudja elvégezni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Mindig jó tanuló volt, maximalista is, rengeteget tanul, viszont ilyen szituációkban nagyon bátortalan, sokszor volt úgy, hogy nem mert bemenni órára azt mondja fél. Rengeteget olvas és tanul és mikor vizsga van nem mer bemenni vizsgázni, emiatt bukja el. Fáj látni mennyire marcangolja magát. Nem hülye gyerek, nem azért mert az én gyerekem, versenyekre járt suliba is. Introvertált és nehezen barátkozik. Nem értem mi a gond? Hogy segítsek neki, hogy ne álljon a saját útjába?

2022. márc. 13. 17:40
 1/8 anonim ***** válasza:
92%
A lányod NEM itrovertált, HANEM GÁTLÁSOS!!! A kettö nagyon nem ugyanaz.
2022. márc. 13. 17:44
 2/8 anonim ***** válasza:
93%
Leginkább pszichológus/pszichiáter segítségét kéne kérni, mert aki ennyire súlyosan szorong ezekben a helyzetekben, az az egész életét tönkreteszi.
2022. márc. 13. 17:44
 3/8 anonim ***** válasza:
2%
A mai világban 8 osztállyal lehet a legtöbbet keresni, miért állna a saját útjába?
2022. márc. 13. 18:07
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem aki a pszichológust mondta, az nem mond hülyeséget. Én egyetemista vagyok. Introvertált, nehezen barátkozok. Viszont, nálam nincs olyan, hogy félek bemenni órára, vagy vizsgára nem megyek be. Bemegyek. A csoportfeladatokat nem annyira szeretem, de megcsinálom. Szóval szerintem ez nem az introvertáltság miatt van. Mármint ez nem csak annyi, hogy inkább visszahúzódó, nehezebben barátkozó. Ez azért elég súlyos, ha már órára is fél bejárni. Ezzel tényleg kezdeni kell valamit, mert a jövőben ez csak rosszabb lesz.
2022. márc. 13. 18:08
 5/8 anonim ***** válasza:
83%

Hát ne maradjon így, ha végezni akar...

Mi lesz még a munkahelyeken, s kint a nagy önálló életben?

Pszichológus, önismereti csoport lenne jó, így van.

2022. márc. 13. 18:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon stresszel. Nincs önbizalma. Valószínűleg fél a kudarcoktól is.

Én is a pszichológust ajánlanám.

Plusz valami stresszkezelési módszert, relaxációt, sportot, hobbit, amit szeret.

2022. márc. 13. 18:57
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez szerintem is szorongás, esetleg pánik, depresszió stb., nyilván ezt egy szakember és a lányod tudja pontosan megítélni. Ha van lehetőségetek rá, akkor én is azt tudom javasolni, hogy keressetek fel egy pszichológust. A stressz, a túlterheltség, a bizonytalanság, a kiszámíthatatlanság, a vizsgadrukk stb. sajnos teljesen általános a legtöbb egyetemi képzésben, sok oktató hozzáállása vagy kommunikációja vagy a módszereik sem megfelelőek stb., és ezt mindenki másként éli meg, valaki jobban valaki kevésbé jól tudja kezelni. Nekem is van ezzel problémám, nem is kicsi (rengeteg szorongás, stressz, sírás, halogatás, egyes óráim előtt hánytam az idegességtől, remegtem stb., nagyon nehéz nekem is), viszont a rendszeren sajnos nem lehet változtatni és ehhez nekünk hallgatóknak kell alkalmazkodnunk, ha diplomát szeretnénk szerezni.
2022. márc. 13. 19:50
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Picit régebbi kérdés, de hátha sikerül érdemben hozzászólnom.

Introvertáltként írom, hogy ez valószínűleg több, és súlyosabb egy szimpla intróságnál. Hasonlókat éltem meg az első évemben egy olyan tárgy miatt, ahol minden héten 10 perces prezentációkat kellett tartanom, ez pedig az én esetemben gátlásosság, szorongás, enyhébb pánikrohamok és később erősebb depresszió miatt lehetett. Volt, hogy annyira rossz volt, hogy már azon gondolkodtam, hogy be sem megyek, de szerencsére hamar jött a felismerés, hogy azzal csak rontok a saját helyzetemen (hiányzások, egy bizonyos szám fölött aláírás megtagadás, stb.), később még nagyobb stresszt helyezek magamra. A lényeg, hogy teljesen át tudom érezni a helyzetét.

Viszont ezt nem szabad sokáig odázni, mert csak rosszabb lesz, és nehezebb lesz leküzdeni, már most is saját maga alatt vágja a fát (meg nem jelenés a vizsgán) és sajnos újabb gondokat gyűjt a meglévők mellé. Nem könnyű dolog az egyetem, nagyon sok stresszel tud járni, könnyű elérni arra a pontra, amikor teljesen túlterheltekké válunk.

Szerintem is fel kellene keresni egy pszichológust, vagy egyéb szakembert, aki rendes, hivatalos diagnózist állít ki, és onnantól követni kell az általuk javasoltakat. Ismét sajnos példát hozva; nekem segített és azt is sikerült megtanulnom, hogy a stresszesebb helyzeteken hogyan kerekedjek felül.

2022. márc. 24. 11:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!