Mi az oka annak, hogy a lányom nem tudja elvégezni az egyetemet?
Hát ne maradjon így, ha végezni akar...
Mi lesz még a munkahelyeken, s kint a nagy önálló életben?
Pszichológus, önismereti csoport lenne jó, így van.
Nagyon stresszel. Nincs önbizalma. Valószínűleg fél a kudarcoktól is.
Én is a pszichológust ajánlanám.
Plusz valami stresszkezelési módszert, relaxációt, sportot, hobbit, amit szeret.
Picit régebbi kérdés, de hátha sikerül érdemben hozzászólnom.
Introvertáltként írom, hogy ez valószínűleg több, és súlyosabb egy szimpla intróságnál. Hasonlókat éltem meg az első évemben egy olyan tárgy miatt, ahol minden héten 10 perces prezentációkat kellett tartanom, ez pedig az én esetemben gátlásosság, szorongás, enyhébb pánikrohamok és később erősebb depresszió miatt lehetett. Volt, hogy annyira rossz volt, hogy már azon gondolkodtam, hogy be sem megyek, de szerencsére hamar jött a felismerés, hogy azzal csak rontok a saját helyzetemen (hiányzások, egy bizonyos szám fölött aláírás megtagadás, stb.), később még nagyobb stresszt helyezek magamra. A lényeg, hogy teljesen át tudom érezni a helyzetét.
Viszont ezt nem szabad sokáig odázni, mert csak rosszabb lesz, és nehezebb lesz leküzdeni, már most is saját maga alatt vágja a fát (meg nem jelenés a vizsgán) és sajnos újabb gondokat gyűjt a meglévők mellé. Nem könnyű dolog az egyetem, nagyon sok stresszel tud járni, könnyű elérni arra a pontra, amikor teljesen túlterheltekké válunk.
Szerintem is fel kellene keresni egy pszichológust, vagy egyéb szakembert, aki rendes, hivatalos diagnózist állít ki, és onnantól követni kell az általuk javasoltakat. Ismét sajnos példát hozva; nekem segített és azt is sikerült megtanulnom, hogy a stresszesebb helyzeteken hogyan kerekedjek felül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!