Gyári munka, 3 műszak mellett nehéz lenne levelezőn elvégezni az egyetemet?
És ez miért büfészak?
A gyári munkásnál azért egy fokkal jobb a közigazgatasban dolgozni, ha még 1 évet kibírsz, akkor utána el tudsz helyezkedni.
Hidd el, ne akarj szalag mellett kikötni.
Van egy két ismerősöm, akik friss kozig szervezo diplomaval elhelyezkedtek a kozigazgatasban 220-230 nettoval. Heti 5 munkanap 1 muszak.
Szerintem ehhez kepest egy 3 muszakos szalagmunka max. 200 nettoval ongyilkossagnak felel meg.
És 20-30 ezer forint különbbséget szerinted megér a 3 műszak, meg a gyár?
Mert szerintem nagyon nem. Szerencsére nem voltam gyári munkás, de mérnök gyakornokként volt olyan melóhelyem, ahol azzal kezdtem, hogy "folyamatok megismerése" jeligével 1 hétig CNC esztergát pakoltam. Meg utána is egy csomót kellett kijárnom forgácsoló üzembe és a szerelősorra auditra vagy mérni, próbagyártást csinálni. Arra tökéletes volt, hogy rájöjjek, annál csak jobb munka van, mint a 3 műszak, pláne gyári 3 műszak.
Hát nem nagyon mehet neked a suli, ha még a bértáblákat sem sikerült értelmezned.
Amúgy meg lehet csinálni levelezőn, munka és család mellett 40+-osan csináltam végig.
A kit alapján 160-220 közt kapnék
Egy hegesztő ehhez képest megkeres nettó 500-at is. Úgy tervezem, hogy levelező, befejezem hogy a tandíjat ne kelljen visszafizetnem, aztán megyek estire szakmát tanulni
“ Nekem is van bar@tom ilyen diplomával és nettó 240-et keres vele irodában 8-4-ig.”
Sajnos ez is nagyon kevés. Semmiképp sem fogom ezt csinálni, akkor inkább tanulok szakmát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!