Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Gyári munka, 3 műszak mellett...

Gyári munka, 3 műszak mellett nehéz lenne levelezőn elvégezni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Most vagyok másodéves, a jelenlegi féléven kívül még egy évem lenne. De a motivációm elszállt teljesen. Tudom, hogy ez egy büfészak és ez a diploma semmit sem fog érni és ígyis-úgyis a gyártósoron kötök majd ki vele. Szóval nem szeretnék mégegy évet kidobni a kukába az életemből. Szerintem az lenne jó megoldás ha elmennék levelezőre és akkor dolgoznék teljes állásban, az egyetemet meg megpróbálom kettessel átvészelni valahogy csak legyen vége

2021. márc. 5. 20:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
95%
Milyen szak?
2021. márc. 5. 21:00
 2/17 A kérdező kommentje:
Közigazgatás-szervező
2021. márc. 5. 21:02
 3/17 anonim ***** válasza:
85%

És ez miért büfészak?

A gyári munkásnál azért egy fokkal jobb a közigazgatasban dolgozni, ha még 1 évet kibírsz, akkor utána el tudsz helyezkedni.

Hidd el, ne akarj szalag mellett kikötni.

2021. márc. 5. 21:08
 4/17 A kérdező kommentje:
De nagyon szarul fizet a közigazgatás. Keresnék vele 160-180 ezret. Gyártósoron is jobban fizetnek, ott legalább 200-at megadnak. Akkor inkább elmegyek a gyárba a magasabb fizetésért. De közigazgatásban semmiképp sem fogok éhbérért dolgozni
2021. márc. 5. 21:15
 5/17 anonim ***** válasza:
98%

Van egy két ismerősöm, akik friss kozig szervezo diplomaval elhelyezkedtek a kozigazgatasban 220-230 nettoval. Heti 5 munkanap 1 muszak.

Szerintem ehhez kepest egy 3 muszakos szalagmunka max. 200 nettoval ongyilkossagnak felel meg.

2021. márc. 5. 21:18
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

És 20-30 ezer forint különbbséget szerinted megér a 3 műszak, meg a gyár?

Mert szerintem nagyon nem. Szerencsére nem voltam gyári munkás, de mérnök gyakornokként volt olyan melóhelyem, ahol azzal kezdtem, hogy "folyamatok megismerése" jeligével 1 hétig CNC esztergát pakoltam. Meg utána is egy csomót kellett kijárnom forgácsoló üzembe és a szerelősorra auditra vagy mérni, próbagyártást csinálni. Arra tökéletes volt, hogy rájöjjek, annál csak jobb munka van, mint a 3 műszak, pláne gyári 3 műszak.

2021. márc. 5. 21:46
 7/17 anonim ***** válasza:
97%
Nekem is van bar@tom ilyen diplomával és nettó 240-et keres vele irodában 8-4-ig.
2021. márc. 5. 22:46
 8/17 anonim ***** válasza:
77%

Hát nem nagyon mehet neked a suli, ha még a bértáblákat sem sikerült értelmezned.

Amúgy meg lehet csinálni levelezőn, munka és család mellett 40+-osan csináltam végig.

2021. márc. 5. 23:06
 9/17 A kérdező kommentje:

A kit alapján 160-220 közt kapnék

Egy hegesztő ehhez képest megkeres nettó 500-at is. Úgy tervezem, hogy levelező, befejezem hogy a tandíjat ne kelljen visszafizetnem, aztán megyek estire szakmát tanulni

2021. márc. 6. 02:18
 10/17 A kérdező kommentje:

“ Nekem is van bar@tom ilyen diplomával és nettó 240-et keres vele irodában 8-4-ig.”

Sajnos ez is nagyon kevés. Semmiképp sem fogom ezt csinálni, akkor inkább tanulok szakmát

2021. márc. 6. 02:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!