Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Gyári munka, 3 műszak mellett...

Gyári munka, 3 műszak mellett nehéz lenne levelezőn elvégezni az egyetemet?

Figyelt kérdés
Most vagyok másodéves, a jelenlegi féléven kívül még egy évem lenne. De a motivációm elszállt teljesen. Tudom, hogy ez egy büfészak és ez a diploma semmit sem fog érni és ígyis-úgyis a gyártósoron kötök majd ki vele. Szóval nem szeretnék mégegy évet kidobni a kukába az életemből. Szerintem az lenne jó megoldás ha elmennék levelezőre és akkor dolgoznék teljes állásban, az egyetemet meg megpróbálom kettessel átvészelni valahogy csak legyen vége

2021. márc. 5. 20:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
71%

Hajrá, akkor menj szalag mellé.

Legalabb belekóstolsz, hogy egy rák prolival együtt dolgozni nem egy leányálom. Tapasztalatból beszélek.

2021. márc. 6. 06:19
 12/17 A kérdező kommentje:

A pénz számít. A gyári munka legalább hasznos, de a közigazgatásban meg max az adófizetők pénzén lébecolnak és semmi hasznosat nem csinálnak.

A gyár csak egy kitérő állomás. Késöbb ha kitanulom a szakmát akkor lehetek egyéni vállalkozó hegesztő is

2021. márc. 6. 13:44
 13/17 A kérdező kommentje:
Meg nem jókedvemben megyek a gyárba, hanem muszájból. Én ennyire vittem, ezt el kell ismerni. Ha lenne egy piacképes végzettségem, akkor nem kéne gyárban dolgoznom 3 műszakban. De mivel nincs, így rá vagyok kényszerülve. Az a +30 ezer forint sokat számít. Nem akarok mélyszegénységben élni és éhezni
2021. márc. 6. 13:53
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Kár, hogy fogalmad sincs arról, hogy mit és mennyit dolgoznak a közigazgatásban. Az tény, hogy nincsenek megfizetve. Mondjuk elég gáz, hogy elmész egy olyan szakra, ahol olyasmit tanulhatsz, ahol szerinted "az adófizetők pénzén lébecolnak és semmi hasznosat nem csinálnak".

Életedben nem dolgoztál még a szakmában, ez világosan látszik. Ne is menj oda, mert már így is túl sok a hozád hasonló semmirekellő, akik tényleg azt hiszik, hogy ottlébecolni kell. A szakértelmet viszint nem becsülik meg. Te még a minimumot sem érdemelnéd ezzel a hozzállással. Mondjuk ezt az egyetemen sem tudják megtanítani, ott is olyanok oktatnak, akik a gyakorlatban még egy ügyet sem láttak életükben. És ez tapasztalat: a mi levelezős évfolyamunk (szinte csupa közszolgálati ösztöndíjas, 10-20+ éve a szakmában) elég gyakran magyarázta el az aktuális 30 körüli nagypofájú tanársegédkének, hogy mi micsoda és merre hány méter. Meg a hozzád hasonló kis nyikhajokat is szépen helyretettük.

Minek mentél oda amúgy, ha nem is érdekel? Ez volt a legnagyobb hülyeség.

2021. márc. 6. 19:11
 15/17 A kérdező kommentje:

Mert amikor ide jelentkeztem, nem voltam tisztában azzal, hogy ilyen szarul fizet. Mikor megláttam a bértáblát, akkor már kiábrándultam belőle. Aztán nyári szünetben elmentem dolgozni egy lakásfelujításra segédmunkásnak és meghallottam, hogy mennyit keres egy kőműves, akkor rájöttem, hogy elcsesztem az életem, hogy erre az egyetemre jöttem.

Milyen hozzáállással? Épp azt mondom, hogy normális munkát akarok ami jól is fizet.

2021. márc. 6. 20:18
 16/17 anonim ***** válasza:
77%

Hú te sajnos nem tudod milyen az a bizonyos gyári meló. Nem lenézés, de a 3 műszak valid, és nem te döntöd el mikor mèsz. Barátom pszichológia szak előtt kihagyott egy évet hogy dolgozhasson-vendéglátás-elvesztve a melóját gyárba kényszerült. Nem elég hogy a fizetés se jó, a műszakok miatt folyamatosan fáradt, a munkatársai árulkodnak egymásra, minden ember kétszínű és azt nézi hol lehet keresztbe tenni a másiknak

Biztos hogy megakarod tapasztalni?

Én egyetemistaként azt vallom nincs büfé szak, csak olyan ember aki nem is akar ebben igazán elhelyezkedni. Talpraesettség, alázat, jó CV és semmi sem lehetetlen. De látszik hogy ez nem a te utad, így valóban nem kell erőltetni. Mondjuk, a fizetéssel tisztában kellett volna lenni amikor elkezdted az egyetemet

2021. márc. 7. 17:14
 17/17 A kérdező kommentje:

Írtam, hogy muszájból megyek a gyárba, nem jókedvből. Szükségem van a pénzre.

Szakmát akarok tanulni és egyéni vállalkozó lennék. Egy EV hegesztő, kőműves, gázszerelő megkereshet akár 1 millát is havonta. Még ha sikerülne közigen kívül elhelyezkedni a diplomával, akkor sem kapnék közel sem ennyit.

Én saját házat és jólétet akarok, ami ezzel a diplomával esélytelen.

2021. márc. 7. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!