Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ekkora probléma ha egy...

Miért ekkora probléma ha egy pár nem akar gyereket vállani ?

Figyelt kérdés

33 és 30 éves pár vagyunk.

Rendszeresen, szinte napi szinten kapjuk a kérdést főként munkahelyen, hogy miért nincs még gyerekünk ?

Nem értem, eleve miért kérdezi valaki akit alig ismerek, meg úgy egyébként is mi köze hozzá bárkinek.

Egyszerűen úgy érezzük, hogy gyerek nélkül sokkal jobb az életünk.

Miért olyan nehéz ezt a környezetnek elfogadnia ?

2023. márc. 17. 13:55
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

#9 Nem én döntök arról, hogy kit vesznek fel a céghez.

Én se kérdezem meg soha senkitől, hogy van-e gyereke és ha van miért.

Csak is ezt szeretném én is.

2023. márc. 17. 14:20
 12/18 anonim ***** válasza:
46%

Nekem édesmindegy, akartok-e.

De a környezetemben azt látom, aki biztos a döntésben, azt nem zavarja, ki mit gondol erről.

Aki szülne, de a körülményei nem ideálisak, és inkább lemond róla, az kattog azon, hogy mások ítélkeznek.

2023. márc. 17. 14:24
 13/18 anonim ***** válasza:
68%
Ez csak a hülyéknek és az idősebb, beszűkült látókörű embereknek probléma, velük meg nem lehet mit kezdeni.
2023. márc. 17. 14:25
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek semmi köze hozzá.

Mi 10 eve vagyunk együtt. A van már gyereked kérdésre a válasz egy határozott nem...ha firtatjak hogy miért, akkor azért mert nem lehet kész. Levan tudva..

2023. márc. 17. 14:27
 15/18 anonim ***** válasza:
64%

A francokat nem érdekel senkit, ha így lenne, nem kérdezőskődnének, győzködnének párokat folyamatosan. Elég megnézni egy gyerekvállalásról/nemvállalásról szóló cikket, ott van alatta a hőzöngő, megmondó tömeg.

De ez ugyanez kb. mint a húsevés, azzal sem bírják békén hagyni az embert, ha nem akar húst enni, mert miért, hát kell az, akkor is elmodja a véleményét a család meg ha ismerősi kör, ha senki nem kérdezte. De itt gyk-n idegenek is, nézzétek csak meg a Vega kérdéseket, 4 komment után jönnek azok, akik nem a kérdésre válaszolnak, csak elkezdenek a húsevéssel téríteni.

Egyszerűen vannak, akik nem bírják elfogadni, ha valakinek más a véleménye, máshogy akar élni és olyan primitívek, hohgy nem is értik meg, hogy senkit nem érdekel, szerintük hogy kellene élni.

2023. márc. 17. 14:43
 16/18 anonim ***** válasza:
51%

Jó nagy fluktuáció lehet, hogy ennyire nem tudsz szabadulni ettől a kérdéstől.

Nálunk jó pár kotnyeles minden lében kanál munkavállaló van, de még ők se kérdezik egynél többször, hogy ezt ilyen szintű zaklatásnak élje meg valaki.

Átlag ember meg magasról letojja.

Jó pár korából adódóan valószínűleg "már nem lesz gyereke" munkatársam van, de eszembe se jut megkérdezni.

Egy volt, aki tavaly jött, velem egykorú, őt se kérdezte senki, de neki meg szóf...sása van és valami miatt ő maga mondogatja azóta is, hogy "nem nem akar gyereket", de olyan kontextusba is belecsempészi, hogy csak lesek, "hogy hogy jön ide? Nem kérdezte senki se.".

2023. márc. 17. 14:48
 17/18 kajitani válasza:

Nem,nem baj. Próbálj nem foglalkozni ezekkel a kérdésekkel. Senkinek semmi köze hozzá.

Másik oldal,de nálunk meg marha nehezen jött össze a baba és engem is borzasztóan bántott,hogy minden egyes családi ebéd meg ismerősökkel való összefutás témája az volt,hogy mikor lesz már gyerekünk.

Az emberek borzasztóan tapintatlanok.

2023. márc. 17. 16:34
 18/18 anonim ***** válasza:
52%

18

Itt nem uszit senki senkit.

Azoktól kérdez akik gyereket vállaltak vagy fognak. Szerintem logikus.

Pont az ilyen jelzőkkel van a baj hogy "vergődés".

2023. márc. 17. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!