Mièrt van az, hogy lassan utálok jót tenni?
Azért nem szeretek jót tenni, mert amit kivált az emberekből.... Olyan igazán jót, nem fogok tenni az életemben során, hogy megváltom a világot. Csak ilyen kis apróságot. Ezekkel az a gondom, hogyha látja valaki., ès a reakció zavar... Pl egy babakocsis hölgy jött ki az sztk-ból az apjával, ès megkérdeztem, hogy segítsek e levinni a babakocsit a lépcsőn. A hölgy nehezen járt, az apja idős volt, elfogadták. Ès az utcán egy másik ember akinek semmi köze nincs hozzájuk hallottam, hogy azt mondja annak akivel volt, hogy "Nézd egy igazi úriember" Ezt nem szeretem.
Kolléganőmnek múlt héten szóltam, hogy ne egyen meg valamit, mert allergiája van, erre mèg ma is azt hallgatom, hogy jaj de jó, hogy szoltàl, olyan aranyos voltál. Ès most már névtelenül szoktam segíteni, pl egy facebookos csoportban, egy beteg nyuszit orvoshoz kellett vinni, (3 percre laktak hozzánk) ès a poszt alá nem akartam írni, hanem massangeren írtam, ès annyit kértem, hogy ne tudják, hogy èn segítek...
Ne függj ennyire mások véleményétől.
Ne engedd, hogy egy random ember megjegyzése befolyásolja a tetteidet, érzéseidet.
Egyébként ez, hogy ilyen apróságokban segítesz, szerintem alapvető dolog. Én érezném magam szarul, ha ott szenvednek a babakocsival én meg egészséges huszonéves férfiként elsétálnék mellettük.
Ne haragudj, hogy ezt mondom, de teljesen normálisan reagálták le. Azt hittem valami ilyesmit írsz, hogy segítettél mégis lenéztek vagy a segítséged miatt te kerültél kellemetlen helyzetbe.
Most az a legnagyobb problémád, hogy vannak jóérzésű emberek akik hálásak az ösztönös jó szándékú segítségnyújtásért és meg merik udvariasan köszönni?
Csak fèlig.....
Megkèrdezem tőlled, tudok e segíteni, azt mondod, hogy igen. Segítettem neked, te megköszönted. HA ezt látja egy másik ember, egy idegen, ès ehhez mond egy pozitívat, amit tènyleg úgyis gondol, pl szerinte ezèrt úriember vagyok, ès ezt valakinek mondja, vagy nekem, akkor ez már zavar. De kollègámnál is eltelt egy hèt, ès mèg mindig azt köszöni, hogy szóltam. Hogy írjam? Túlzott hálát èrzek ekkor, ès ez az ami rosz nekem....
Nagyon rosszul írom le?
És ha túlzottan hálásak, akkor mi van?
Te tudod, hogy nem az elismerésért tetted, hanem a saját lelkiismereted miatt.
Ennyire utálod magad, hogy mások megjegyzései miatt elnyomnád a lelkiismeretedet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!