Idegesítő kolléga ellen mit tanácsoltok?
Beszéld meg vele, hogy a magánszférád vonalait sokszor lépi át kelletlen mélységben és azt is érdemes lenne lejátszanod vele, hogy neked mind a munka előtt, mind a munka után szükséged van "önidőre", boot-olásra, - azaz rendszer újraindításra, csendre, nyugalomra, egyedüllétre.
Aki nem veszi észre magát, annak segíteni kell abban, hogy ezt megtegye - és ezt meg lehet tenni tapintatosan is, nem feltétel, hogy stoplis cipőben a hátán páros lábbal ugrálva tudasd ezeket vele.
Ahogyan magamat ismerem, már biztosan durván elküldtem volna. Oda.
Lehet, hogy nem is jóindulatú a viselkedése, hanem valami miatt ki akar idegelni?
Volt egy ilyen munkatársam (beosztottam), velem szemben volt az íróasztala. Ha valakivel tárgyaltam, merően nézett engem és a mondataim végén erősen bólogatott. (A férje nagy pártmufti volt).
Ő szerette volna megkapni az állásomat, persze, a végzettsége nem volt meg hozzá. Beszéltem vele, azt válaszolta, hogy ő csak jót akar, és tovább folytatta ezt a viselkedést.
Szerencsére kaptam egy jobb állást és eljöttem onnan. Hatalmas búcsúbulit szervezett nekem. A beosztásomat nem ő kapta meg, hanem kívülről vettek fel valakit. Nem érte meg neki ez a cirkusz, amit velem művelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!