Mi értelme a felszínes csevejnek az amerikaiaknál? (lent)
Multi cégeknek dolgozva általában vannak amerikai kollégáim is.
Mindig azt tapasztalom, hogy szeretnek felszínesen barátkozni ezzel a 'How are you doing?' 'How was your weekend?' és hasonló semmitmondó beszélgetésekkel.
Viszont valódi barátságról szó sincs.
Minek tolják mindig ezeket a süket dumákat? Fontos beszélgetnünk mindig a semmiről, ha amúgy már vannak barátai mindkettőnknek és tudjuk, hogy nem lesz ebből semmi?
Más is tapasztalja ezt a felszínességet?
Pl amikor az 'I'm fine' helyett elmondtam őszintén, hogy a hétvégén nem voltam valami jól akkor csak annyit bírt kibökni hogy kár. És utána kiment kávéért.
Mi a fenének kell ezt játszani?
Ott ez a mentalitás. Itt más. Ennyi.
Fölösleges a “minek”. Ilyen a mentalitásuk.
Udvariassági formula: nem néz levegőnek, köszön, szót vált veled, megy a dolgára.
Itthon más a reakció: akarsz róla beszélni?, miben segíthetek? Stb.
Mert ilyenek. Nem szabad belemenni elmondani a problémádat egy "How are you?"-ra mert nem érdekli őket, ez egyfajta "köszönés" náluk csak.
Én is utálom a small talkokat, meg azt se bírom amit a filmekben is mutogatnak hogy ölelgetik egymást, még van idegenek is.
Kurucos kismalac: persze, amikor már 1 éve mindig eddig tud jutni és már az agyamra megy a fake barátságávaival mindig.
Nem is ő az egyetlen ilyen amerikai akit ismertem, a többi is mind ilyen volt.
Szerencsére más nemzetiségeknél nem látom ezt. (Kizárólag külföldiekkel dolgozom a munka miatt)
(És nem csak nekem tűnt fel.)
Lényegében semmi, úgyhogy pacsi: én is utálom ezt a bájos cseevej dolgot: itt Mo.-n is vannak, akik ezt alkalmazzák, ami hót fölösleges. Úgyis "nekem" kell szembenéznem a problémáimmal, akkor minek dumálni róla, ha hót nem érdekli valójában a másikat? Nem hinném, hogy ez által tud kialakulni barátság 2 ember közt.
Ugyanakkor volt már, hogy emiatt vesztettem el valakit, mert nem mentem bele ebbe a small talk-os majomságba is.
Valamit valamiért:(.
Nem értem mi a baj az ilyen "semmitmondó" kérdésekkel.
Értelmes ember tud beszélgetni alapvető dolgokról, ha megkérdezik milyen hétvégém volt, röviden elmondom, és ennyi, esetleg ebből mér ki tud indulni egy beszélgetés.
A barátság megint egy más téma, hiszen alapvetően nem a munkahelyeden keresed a barátokat. És nem idegen emberekre zúdítod rá a mély, filozófiai gondolataidat a világról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!