Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire gáz, hogy még nem...

Mennyire gáz, hogy még nem tudom mit szeretnék csinálni?

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok.

Érettségi végzettségem van, szeretnék 2-3 nyelvvizsgát és a jogosítvány is folyamatban van.

Viszont fogalmam sincs, hogy milyen szakmát tanuljak. Annyi minden van a fejemben, amit egyik pillanatban teljesen magaménak érzek a másik pillanatban viszont egyáltalán nem.

Nem tudom minek fogjak neki. A fő prioritás ebben a helyzetben, hogy lehetőleg olyat találjak, amivel jól is tudok keresni.

Egyetemet nagyon sokáig szerettem volna, most viszont, csak akkor szeretnék lediplomázni, ha tényleg szükséges és megéri.

A párom, aki a munkájának él, nagyon azt érezteti velem, hogy szégyelnem kell magam, amiatt, hogy nem tudom még, hogy mihez is kezdjek. És folyamatosan kapkodok, oldalakat nézek, képzésekről, tanfolyamokról, de akkor sem tudom.

Valakinek esetleg van valami tippje/ trükkje, hogy mi alapján érdemes elindulni?

Köszönöm szépen.

febr. 5. 18:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
50%
Közepesen.
febr. 5. 18:58
 2/16 anonim ***** válasza:
61%
Nem gáz. Pályaválasztási tanácsadót kell keresni vagy hasonló témákat, teszteket csinálni, hogy mi lenne való neked. Ez nem egyszerű feladat.
febr. 5. 18:59
 3/16 anonim ***** válasza:
56%

Közepesen "gáz", szzerintem is. Én is hasonló helyzetben voltam férfiként.

Azt tudom tanácsolni, hogy említettél 3? Nyelvvizsgát? Szerintem jó, ha 1 összejön. Egyben is nagy munka van, hát még háromban.

Mindig lesznek, akik előtted vannak életkor, végzettség, képességek stb terén, de ez sokszor függ a családi háttértől. Nagyon sokak alá a szülri mindent odatesznek. Ők ha csinálnak is ökörségeket - és csinálnak -, sajnos előrébb lesznek, mert nem a saját munkájuk, idejük, pénzük, és a kitartásuk. Ezt ők nem tudják sem felfogni sem értékelni.

Ha saját magadtól csinálsz dolgokat, az sikerélmény egyben. Elkísve tehát nem vagy, de az idő megy.

Talán a jövőre vonatkozó képzísekre csak annyit tudok mondani, hogyha valahol nem érzed magad jól, azt hagyd ott. Nem éri meg, ís fel is őrlődhetsz ilyenben.

febr. 5. 19:07
 4/16 anonim ***** válasza:
57%

#3 vagyok.

Még azt tudom mondani, hogy diploma terén vedd figyelembe, hogy maga a diploma elinflálódott. Vannak jó szakok és hivatások, de egy 9. milliomodik kommunikéciós szakos pl. nem kell. A tudás és a ténylegesen birtokolt készségek és képességet számítanak.

febr. 5. 19:10
 5/16 A kérdező kommentje:

2. Nagyon hasznos válasz.

A többieké is, köszönöm ❤️

febr. 5. 19:16
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Az a 2-3 nyelvvizsga szerintem sem a legreálisabb kijelentés, de ettől még tévedhetek.

Nem minden esetben, nem mindenkinek könnyű megtalálni azt, amiben dolgozni szeretne, sokszor ez rengeteg próbálkozás, vagy akár kudarc árán derül ki. Viszont kiindulásnak szerintem jó lenne, ha összegyűjtenéd, miben vagy ügyes, tehetséges, mik azok a kompetenciáid, milyen tudásod van, amire építeni lehet, amivel el lehet indulni.

febr. 5. 19:32
 7/16 anonim ***** válasza:
28%

Szerintem nem irreális a 2-3 nyelvvizsga, már ha jó a nyelvérzéked. Ha minden jól megy pár éven belül én is megszerzem a harmadikat, pedig még csak 18 vagyok :D

Kérdező, hiába keresel sokat a munkáddal ha gyűlölöd és rámegy a mentális egészséged, szóval ne ez legyen a fő prioritás :D Keress egy aranyközéputat, valamit amit legalább úgy-ahogy szeretsz és a fizetés se rossz.

Mit csinálsz szabadidődben? Próbáld meg azt pénzzé tenni amit szeretsz és ha elhatározod magad valami mellett akkor ne hagyd, hogy lebeszéljenek! Engem minden áron le akartak beszélni a cukrászatról és milyen jól tettem, hogy nem hallgattam rájuk!

febr. 5. 20:05
 8/16 anonim ***** válasza:
86%

Ha hosszú távon terveztek, és családot akartok, akkor nem mindegy, hogy az adott munka hol, milyen időbeosztásban, mennyire önállóan végezhető.

Mi az ami érdekel, és mennyi ideig tart megtanulni.

Milyen munkát akarsz? Emberekkel vagy tárgyakkal? Csapatban vagy egyedül. Pontos kiadott feladatot, vagy kreatívkodást? Ezek közül mi a te utad? Ha megvan az alap irány, könnyebb lesz keresgélni.

febr. 5. 20:10
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

családtervezésnél az alábbi nagyobb probléma lesz majd..

"nagyon azt érezteti velem, hogy szégyelnem kell magam, amiatt,"

febr. 5. 21:15
 10/16 anonim ***** válasza:
51%
36 vagyok és még most se tudom 😅
febr. 6. 07:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!