Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mennyire gáz, hogy még nem...

Mennyire gáz, hogy még nem tudom mit szeretnék csinálni?

Figyelt kérdés

24 éves nő vagyok.

Érettségi végzettségem van, szeretnék 2-3 nyelvvizsgát és a jogosítvány is folyamatban van.

Viszont fogalmam sincs, hogy milyen szakmát tanuljak. Annyi minden van a fejemben, amit egyik pillanatban teljesen magaménak érzek a másik pillanatban viszont egyáltalán nem.

Nem tudom minek fogjak neki. A fő prioritás ebben a helyzetben, hogy lehetőleg olyat találjak, amivel jól is tudok keresni.

Egyetemet nagyon sokáig szerettem volna, most viszont, csak akkor szeretnék lediplomázni, ha tényleg szükséges és megéri.

A párom, aki a munkájának él, nagyon azt érezteti velem, hogy szégyelnem kell magam, amiatt, hogy nem tudom még, hogy mihez is kezdjek. És folyamatosan kapkodok, oldalakat nézek, képzésekről, tanfolyamokról, de akkor sem tudom.

Valakinek esetleg van valami tippje/ trükkje, hogy mi alapján érdemes elindulni?

Köszönöm szépen.

febr. 5. 18:43
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
25%

GÁZ. 24 éves vagy, van párod (tehát felnőttnek érzed magad), akkor éppen ideje volna tudni, mit akarsz, valamit kezdeni kell magaddal. Nyilván nem a család + gyerek az egyetlen élet-terved. Úgy tűnik, ezt a párod se nagyon díjazná (és igaza van).

Hány nyelvvizsgád van már? Hol tartasz a nyelvtanulásban? Mit szeretnél kezdeni a nyelvismereteddel konkrétan? (Sok szakmában hasznos.)

Nagyon sok érettségi utáni szakma létezik, 24 éves korodra már egyet-kettőt el is végezhettél volna...

Ha eddig nem tanultál egy szakmát sem, akkor nagyon sürgősen válassz! Olyat, ami tetszik, amiben esetleg el tudsz helyezkedni, amit érdekesnek találsz. Szerencsés megoldás, ha valahol valamilyen kisegítő munkakörben, részmunkaidőben dolgoznál, közben pedig az ott szükséges szakmát kitanulnád. Nem sok időd van már a hezitálásra.

Minimális szintű "női" szakma a csecsemő-, gyerek-gondozás vagy a házi vendéglátás, cukrász, szakács - ezeknek a saját családodban is hasznát tudod majd venni. (Feltéve hogy gyereket, családot tervezel majd.)

Egyébként meg, ha nem jön be az egyik, választhatsz másik szakmát - egész életedben bármikor válthatsz, sőt, kénytelen leszel újabb szakmákat elsajátítani.

Egyetemet is kezdhetnél - de sokkal hosszabb idő, sokkal komolyabb tanulás, elkötelezettség, és egyáltalán nem biztos, hogy többre jutnál vele.

febr. 6. 11:11
 12/16 A kérdező kommentje:

Nem szeretnénk családot. Egyikünk sem akar gyereket soha.

A részmunkaidő azért nem működik, mert egyedül élek és magamat tartom el 100%-ig, tehát nem fogok boldogulni kevesebb fizetéssel.

Mindenképp teljes munkaidő mellett kell szakmát szereznem

febr. 6. 14:39
 13/16 Senior Séf ***** válasza:
100%
50 múltam, amikor észrevett3em, milyen boldogságot okoz a nyers fa érintése, illata. Ha korábban tudom, asztalosnak mentem volna. Már nyugger vagyok, anyagilag nem lehet okom panaszra, de azért sajnálom az "elvesztegetett" éveket.
febr. 6. 17:51
 14/16 anonim ***** válasza:
13. Nincsen késő:)
febr. 7. 14:46
 15/16 anonim ***** válasza:
13, előtte szakács voltál?
febr. 7. 16:07
 16/16 Senior Séf ***** válasza:
Sosem voltam szakács, kedves 15-ös. Ezt a nevet először a seregben ragasztották rám, amikor örökké éhes bakaként villanyoltás után kitalált kaják lírásával szórakoztattuk magunkat, meg egymást. Én állítólag különösen ínycsiklandóan tudtam leírni. Később Németországban,. ahol a Séf nem kifejezetten konyhafőnököt jelent.
febr. 8. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!