Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » "Ha valami nem tetszik elmehet...

"Ha valami nem tetszik elmehetsz,, Ha ezt mondaná a főnököd mit tennél?

Figyelt kérdés
Én tűrtem még egy hétig aztán felmondtam.
2023. márc. 5. 14:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%

"Viszlát"

És átmennék a rivális céghez.

2023. márc. 5. 14:51
 2/19 anonim ***** válasza:
83%
Az attól függ, hogy milyen az aktuális anyagi helyzetem, vagy épp mennyi munkahelyi tapasztalattal rendelkezem. Ha lenne amúgy is 5 év tapasztalatom, jól élnék anyagilag. Tudod, mikor tűrnék, de mivel van csak 3 hónapom....
2023. márc. 5. 14:54
 3/19 anonim ***** válasza:
81%

Ha ilyenkor van rá lehetőség, ott kell hagyni a helyet, mert a kompromisszumra való törekvés teljes hiányát mutatja ilyenkor a főnök azok irányába, akik a szekeret tolják.

A 90-es években volt nagy divat pl. a vendéglátóiparban a fenti mondat odavágása a munkavállalóknak, aztán az uniós csatlakozással jött az egyszerű külföldi munkavállalás lehetősége. Öröm volt nézni a korábban nagyarcú üzlettulajdonosok vergődését, amikor eltűnt az életükből a korlátlan számban rendelkezésre álló munkaerő. Még szezon közepén is keresték a szakácsot/felszolgálót/pultost, és bizony a Főnök Úrnak is be kellett állni kivinni a tányért, anyának is pultozni kellett, ha nyitva akarták tartani a helyet. Nem is mindig sikerült.

2023. márc. 5. 14:56
 4/19 anonim ***** válasza:
89%

Ha nem is tehetném meg, hogy azonnal felmondok, akkor is elkezdenék új munkát keresni.

Ilyen légkörben nem terveznék hosszú távra.

2023. márc. 5. 15:06
 5/19 anonim ***** válasza:
72%
Egyszer a férjemmel együtt dolgoztunk egy kis irodában egy nagyon idióta főnökkel. Egy alkalommal vmi miatt megint ideges lett, csapkodott meg majdnem földhöz vágott egy monitort, aztán átvonult a saját irodájába. Mi néztünk egymásra, hogy ez tényleg elmebeteg, de pár perc múlva visszajött és vészjóslóan megkérdezte: "Akartok itt dolgozni?!?@#" Megint összenéztünk és unisono válaszoltunk, hogy nem😁 Meglepte, de mondta, hogy jó, és ment szólni a titkárnőnek, hogy akkor intézze a kilépőpapírokat. Nagyon sokat röhögtünk ezen azóta is, és szerintem ilyen esetben tényleg el kell jönni, ahol ilyen a légkör, nem érdemes dolgozni.
2023. márc. 5. 15:09
 6/19 anonim ***** válasza:
14%

Szituációtól függ.

Én nő vagyok és volt egy munkahelyem ahol lényegesen kevesebbet kaptam mint a férfi kollégáim. Azt modnta a főnök ha nem tetszik elmehetek és feljelenthetem de nem sokat érek vele mert hosszú lesz a per és ha meg is nyerem neki szinte alig kéne fizetni. A másik lehetőség az volt hogy befogom a szám is tűrök. Amig nem találtam egy másik hasonló munkát addig türtem.

2023. márc. 5. 15:15
 7/19 anonim ***** válasza:
40%
5-ös, ebbe mi volt a vicces, hogy mindkettőtöket kirúgott?
2023. márc. 5. 15:19
 8/19 anonim ***** válasza:
88%
7-es: Nem vettük kirúgásnak, próbált fenyegetőzni meg hatalmaskodni, mi pedig nem hunyászkodtunk meg. Az volt a vicces, hogy nem erre számított, és ő jött ki rosszul belőle, mert egyszerre 2 alkalmazottat veszített el. Mi pedig találtunk új munkát 1 ill. 2 hónapon belül, és normális munkatársakkal meg főnökökkel.
2023. márc. 5. 15:25
 9/19 anonim ***** válasza:
60%
Volt rá példa, kinyomtattam a felmondásom és mosolyogva mondtam neki, hogy ne haragudjon rosszul vagyok haza kell mennem. Aztán 1 hónap felmondási idő alatt táppénzen voltam, közben 5x hívott fel bocsánatot kérni és ne haragudjak ne mondjak fel gondoljam ezt át. Köhögtem kettőt mondtam, hogy jaj de beteg vagyok inkább alszok bocs és rányomtam. :) Az anyjával nyomja ezt a beképzelt ki vagyok én stílust és ne velem. (Azóta se talál embert a helyemre :D)
2023. márc. 5. 15:42
 10/19 anonim ***** válasza:
50%
Ha tetszene a hely maradnék, ha nem tetszene, elmennék. Nyilván ha másképpen nem tudnám eltartani a gyerekemet, akkor maradnék, akármilyen bunkó a főnök.
2023. márc. 5. 15:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!