Az emberek jiért gondolják azt, hogy az autisták értelmi fogyatékosok?
Figyelt kérdés
Én is autista,és Adhd-s is vagyok. 135-ös IQ-m van, felvételim matek 44, magyar 45 pont lett. Országos kémia versenyen 2. lettem, megyein 1. Attól, hogy vki autista, még nem értelmi fogyatékos...2023. febr. 26. 13:58
11/16 anonim válasza:
Amugy az autisták többsége értelmi fogyatékos, kevés a jól funkcionáló autista. De az emberek nem azért gondolják ezt, mintha erről tunának. Hanem mert buta barmok akik semmít nem tudnak az emberek pszihologiai állapotairól.
12/16 anonim válasza:
Mert sok a primitív ember, főleg ebben az országban. Nulla háttértudással is mindenbe beleugatnak. Fogalmuk nincs az autistákról. Egyébként a többség pont hogy nem értelmi fogyatékos a statisztikák szerint.
13/16 anonim válasza:
Az emberek, úgy általában, csak tájékozatlanok.
De vannak olyanok, mint az előző válaszoló, akikben rengeteg az előítélet és rosszindulat, meg az indokolatlan felsőbbrendűségi érzet.
Ez esetben ugyan ő pont az autisták mellett érvel, viszont lenézi embertársait, őket állítva be fogyatékosnak.
Mi a különbség?
15/16 anonim válasza:
Mert minden lehetőséget megragadnak, hogy valakit maguknál gyengébbnek és essendőbnek lássanak. Amúgy szerintem nem mindenki így gondolkodik.
16/16 anonim válasza:
Mert bizarr a viselkedésük és a mentális-pszichés problémákat összemossák az emberek. Akár tetszik akár nem, a kisebbség kisebbségéhez tartozol. A legtöbben nem ilyenek, nem a versenyeredményeid alapján fogja egy random ember megítélni, mennyire vagy értelmes, hanem hogy hogyan viselkedsz vele. A legtöbben észreveszik a bizarr viselkedést és összemossák a gyenge szociális képességeidet az értelmeddel. Egyszerűen azt tartják okosnak(elsőre, ismeretlenül, hallomásból), aki megfelel MINDEN területen annak a képnek, amit az okos emberekről kialakítottak. Ha nem tudod mutatni az okosat, mert szociálisan egy beteg ember képét mutatod, arra fognak asszociálni és nem a rejtett értelmet fogják keresni, hogy na mit tudsz kémiából mondjuk, hàtha mégis okos vagy, hiába nem látszol annak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!