Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért gondolják az emberek...

Miért gondolják az emberek azt, hogy az ikerbabáknak és a koraszülötteknek mind betegeknek és fogyatékosaknak kell lenniük?

Figyelt kérdés
Sok ilyennel találkozom sajnos és elszomorító, hogy mennyire általánosítanak az emberek. Megértem, hogy azok a babák akik a 30.hét előtt születnek tényleg betegek, de nem biztos, hogy fogyatékosak is. Sőt! Az én babáim a 35.héten születtek és semmiben nem különböznek az időben született társaiktól. Sokan mégis annyira "gonoszak" tudnak lenni, hogy hihetetlen. A lányok 7hónaposan már ültek,álltak és másztak mégis kaptuk a sokféle bántó megjegyzéseket.
2009. dec. 11. 11:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom milyen körökben forogsz, és se családban, se ismerősöktől, se munkahelyen nem hallottam ilyet, koraszülöttekről, az ikerekről pedig végképp nem.
2009. dec. 11. 11:25
 2/7 A kérdező kommentje:
Lehet csak itt ilyenek az emberek, de ha az utcán sétálunk is többször kaptam már eféle megjegyzést! Olyan helyen lakunk ahol sok a túrista. Arra is gondoltam már, hogy lehet csak irigység...
2009. dec. 11. 11:29
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én se hallottam még ilyet embertől...de akkor szerencsém van,mert megkapnák a magukét...ne foglalkozz az ostoba emberekkel!Nem ők szültek,nem ők nevelik a babákat!Nekem volt koraszülött osztálytársam és semmi baja sem volt...csak kicsit rossz volt a szeme,ezért szemüveget hordott na bumm...olyan buták ezek az emberek...folyton versenyeznek és éreztetik az "előnyeiket" meg a nem létező "felsőbbrendűségüket" egyszerűen hülyék és ennyi!
2009. dec. 11. 11:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azert, mert a koraszulott babak es az ikrek is kisebb sullyal szuletnek, mint az atlag, es ez az elso par honapban meg is latszik, nem fejlodesben (ules, forgas, maszas), hanem sulyban. Kesobb mar persze hogy nincs kulombseg. Es az emberek java resze ugy gondolja hogy egy baba akkor egeszseges, ha 3 hosan olyan kover hogy mar alig birod cipelni
2009. dec. 11. 11:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én babám 30.hétre született 1360 grammal és semmi baja.Most 10 hónapos és 2 napos és 8600 gramm.tehát a súlya rendben is van,csak mozgásában kell visszaszámolni 2,5 hónapot.Én is találkoztam már olyanokkal,hogy mikor megtudták hogy korababa lett,akkor megkérdezték hogy szellemileg minden rendben-e nála.
2009. dec. 11. 11:53
 6/7 A kérdező kommentje:
Én megértem, hogy sajnos sok beteg baba van. De! Van sok más betegség is mégsem általánosítanak. Próbálok nem foglalkozni velük, de sokszor annyira bosszantó. Ma is volt egy ilyen. Képes volt vitatkozni, hogy ő nem hiszi el h semmi bajuk és még a korukat is megkérdőjelezte. Normális az ilyen?
2009. dec. 11. 12:04
 7/7 anonim ***** válasza:

Ne foglalkozz senkivel. Én 34 éve születtem. 8. hónapra. Volt egy ikertesóm. Ő meghalt. Én itt vagyok. 1,20 Kg-val és 32 cm-el születtem. Nem vagyok fogyatékos, sem szellemileg sem testileg. Az első pár hónapban laig híztam, de egy éves koromra már utólértem a kortársaimat. Mindent időben csináltam. Nem jártam logopédushoz sem. Csak vézna és beteges voltam. Beteges alatt azt értem, hogy sűrűbben voltam megfázva és ha jött valami járvány én tuti elsők között kaptam el. Ez kb. 12 éves koromig volt így. Utána egészen mostanáig semmi bajom nem volt. Ami meg most van azt a terhességre vezetik vissza a dokik. Egyetlen dolog derült ki de az is csak most hogy már ilyen fejlett az orvostudomány és a technika. Tágabbak az agykamráim. De ez állítólag a koraszülöttek 90%-ra jellemző. Panaszom nincs. A doki azt mondta ettől még kaphatok Nobel-díjat is :)

Hát ennyit a koraszülött babák fogyatékosságáról. Persze vannak akik nem ennyire szerencsések, de az időre született babák között is sok a beteges és a rendellenességgel született, vagy későbbiekben kialakult rendellenesség. Tehát ne foglalkozz a rosszindulatú emberekkel. Legyél büszke rájuk! És magadra, hogy ikreid vannak, mert ez egy nagy csoda. Én gratulálok és sok boldogságot kívánok!

2009. dec. 12. 02:06

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!