Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az miért rossz az embereknek,...

Az miért rossz az embereknek, ha egy másik ember (én) mindent megjegyzek és adott esetben visszaidézem?

Figyelt kérdés
Jellemzően a szavaikat. Az én szavaimat is.
2023. febr. 18. 14:25
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem értem a kilencest, ezt mire írtad?
2023. febr. 18. 14:51
 12/19 anonim ***** válasza:

"De amúgy ha igaz minden, amit mondok, akkor ez miért baj?"

Erre írtam szemléltetésnek

2023. febr. 18. 14:55
 13/19 A kérdező kommentje:

Vagyis nem azzal van a baj, ha egy ember őszinte véleményt mond egy másik emberről, hanem hogy a véleménnyel megtalált ember nem áll azon az érzelmi intelligenciaszinten, hogy ezt el tudná fogadni. Helyette fröcsögni, vagdalkozni, tagadni kezd?

Szerintem én ez alatt a poszt alatt is pont az ellenkezőjét mutatom. Elismerem a rossz tulajdonságaimat, elismerem a nárcisztikus diagnózist, nem mentegetem magam.

2023. febr. 18. 15:00
 14/19 anonim ***** válasza:
66%
Általában az emberek nem viselik jól a kritikát. Ez az oka. Márpedig, ha felemlegetsz olyamit, amit régen ígért vagy máshogy gondolt, az egy kritika. Nem neked/rád írtam azokat a jelzőket. (#9, #12)
2023. febr. 18. 15:04
 15/19 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy helyettem kimondtad, nagyjából ez történt sok esetben:

-amit régen ígért

-amit máshogy gondolt (illetve mostanra másította meg)

Akik válaszoltak nekem a kérdés alá, ők hogy vannak ezzel és mit gondolnak erről? Rosszul viselik, ha valaki ezekre felhívja a figyelmüket? Nevezzük kritikának.

2023. febr. 18. 15:09
 16/19 A kérdező kommentje:
Az egy kritika. Lehet. Ez is a fogadó emberen múlik. Nevezhetjük tényközlésnek is. Ha ítélkezésmentesen mondja valaki (nem tudom, hogy én állok-e ezen a szinten, szerintem többnyire nem, de mondjuk lehet megpróbálni, írásban főleg, hogy a legkevesebb érzelmi árnyalatot viszem bele a közlésbe), pl. "azt ígérted, mindig hűséges leszel", "két hete azt mondtad, ezen a héten te végzel minden házimunkát", az tényközlés. Ha erre a megtalált azt mondja, ja, igen, az akkor volt, most meg most van és már nem érvényes, meggondoltam, az milyen? Hogy ne az embert minősítsük, inkább úgy kérdezem, milyen viselkedés, vagy milyen cselekedet? Ti hogy vagytok ezzel?
2023. febr. 18. 15:12
 17/19 anonim ***** válasza:
66%

Mert az emberek többsége nem szereti a tényeket és a valóságot. A saját fejükben ez úgy néz ki, hogy mondanak valamit hétfőn, aztán ha kedden már nem kényelmes, akkor úgy tesznek, mintha nem történt volna meg. Egyszerűen képtelen az emberek többsége egyenes és korrekt lenni. Jobban szeretik a csúsztatásokat és a hazugságokat.

Ja és természetesen ez csak addig zavarja őket, amíg kényelmetlen nekik a dolog. Ha mondjuk az ellenségükről jegyeztél meg valamit, akkor imádják ezt a tulajdonságot...

2023. febr. 18. 16:14
 18/19 A kérdező kommentje:
Miért tartasz debilnek, elmondod? Lehet, hogy az vagyok, elfogadom, a kifejtés érdekel.
2023. febr. 19. 10:10
 19/19 gungasam ***** válasza:
Mi vagy Te? Gramafon?
2023. márc. 15. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!