Hogyan váljak jó emberré?
Engem a keresztény hit segített ebben. Amióta foglalkozok vele, meg eljárok gyülekezetbe (reformátusba, ne ilyen Hit Gyülekezetere gondolj), azaz van egy közösség is ami segít. Eltünt az alkoholfüggöségem, illetve csomó tulajdonságom ami rossz volt, ha nem is teljesen tünt el sajnos (ez egy hosszabb folyamat, amit Jézus végezz az emberben, nem egyből lesz tökéletes ember, de aki átadja magát Jézusnak, más szóval ,,újjászületik"(keresztény értelmezés szerint, egy teljesen új embert formál a Szentlélek az emberből, szépen lassan javitódik) az szépen lassan megjabul) teljesen, de rengeteget javultak pl: már nem gyűlölködök, mindenkinek elfogadom, hogy más a véleménye. Akik rosszat tettek, megbocsájtottam, de nem magamtól, én erre nem voltam képes. Egyedül az, hogy letettem az életemet Jézusnak, hogy ő irányítsa, és segítsen megjavulni, csak így sikerült, egyébként meg hiábavaló emberi erölködéseim voltak.
Ha érdekelne jobban, akkor írj nyugodtan, próbálok segíteni, amennyit tudok.
*megjavul.
Illetve, illetve a harmadik mondatban, a zárójel után a teljesen szót nem akartam.
Bocsi, ezekért a hibákért. Remélem azért érhető a mondanivalóm.
Ahogy gondolod, szerintem ezen az úton mind bölcsességet kaphatsz, mind pedig javulhatsz, saját példámból adódóan gondolom, de te döntésed.
Viszont az, hogy a magad módján, az annyira nem fog menni, a bölcsesség, akár az életedben történt tapasztalatokból vonod le, azokat sem te szerezted, hanem az életben való dolgok tanítottak erre. A bölcsességet tanulja az ember, véleményem szerint. Persze lehet, én értettem félre a ,,magad módján" való kifejezést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!