Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Beszélgetsz valakivel, de ő...

Beszélgetsz valakivel, de ő soha nem kérdez vissza. Mit kezdesz vele?

Figyelt kérdés

Általában szépen el tudok csevegni emberekkel. Volt viszont több kifejezetten fura élményem.

Volt kolléga, távmunkában dolgozó IT-s, illetve ismerős, akit baráti társaságból ismertem valamennyire, ritkán találkoztam vele.

Egy felületes beszélgetés, csevegés ugye rendszerint kétoldalú dolog, megkérdezed, hogy van, mi újság, valami közömbös témáról beszélgettek, megkérdezed, milyen volt a nyaralása, hogy megy a gyerekeinek az iskola, bármi, sok munka van-e a munkahelyén, stb.

Ha egy ilyen alkalommal, amikor mondjuk a társaság összejön egy közös vacsorára, valakivel beszédbe elegyednél és ő minden egyes kísérletre, hogy beszélgessetek, (kérdezel valamit), ő pedig ad egy barátságos, korrekt, viszonylag rövid választ, anélkül hogy bármi érdeklődés mutatna irántad, kérdezne rólad, akkor arról az emberről mit gondolnál, mit kezdenél a helyzettel?

Egy példa, csak, hogy kb. milyen:

Én: Szervusz, rég találkoztunk. Mi újság veled?

Ő: minden rendben, köszönöm.

Én: sok munkád van mostanában?

Ő: hát igen, az 3 hónapban sok túlórám volt.

Én: milyen volt a nyaralásotok, jól éreztétek magatokat?

Ő: igen, szép volt, nagyon kellett már egy kis kikapcsolódás.

Én: (kínos csend)

Ő: (kínos csend)

Szóval valami ilyen helyzetre gondolok: mi ez? Hát nem gáz?

Ami biztos: nem sértettem meg őket semmivel, és nem indiszkrétek a kérdéseim. Szerintem keményen udvariatlan, ha semmi érdeklődést nem mutat valaki egy ilyen helyzetben. Ti mit gondoltok?

2023. febr. 17. 07:51
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:
Ja nem tudtam azt hittem rossz csoportba jött okés
2023. febr. 18. 10:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!