Beszélgetsz valakivel, de ő soha nem kérdez vissza. Mit kezdesz vele?
Általában szépen el tudok csevegni emberekkel. Volt viszont több kifejezetten fura élményem.
Volt kolléga, távmunkában dolgozó IT-s, illetve ismerős, akit baráti társaságból ismertem valamennyire, ritkán találkoztam vele.
Egy felületes beszélgetés, csevegés ugye rendszerint kétoldalú dolog, megkérdezed, hogy van, mi újság, valami közömbös témáról beszélgettek, megkérdezed, milyen volt a nyaralása, hogy megy a gyerekeinek az iskola, bármi, sok munka van-e a munkahelyén, stb.
Ha egy ilyen alkalommal, amikor mondjuk a társaság összejön egy közös vacsorára, valakivel beszédbe elegyednél és ő minden egyes kísérletre, hogy beszélgessetek, (kérdezel valamit), ő pedig ad egy barátságos, korrekt, viszonylag rövid választ, anélkül hogy bármi érdeklődés mutatna irántad, kérdezne rólad, akkor arról az emberről mit gondolnál, mit kezdenél a helyzettel?
Egy példa, csak, hogy kb. milyen:
Én: Szervusz, rég találkoztunk. Mi újság veled?
Ő: minden rendben, köszönöm.
Én: sok munkád van mostanában?
Ő: hát igen, az 3 hónapban sok túlórám volt.
Én: milyen volt a nyaralásotok, jól éreztétek magatokat?
Ő: igen, szép volt, nagyon kellett már egy kis kikapcsolódás.
Én: (kínos csend)
Ő: (kínos csend)
Szóval valami ilyen helyzetre gondolok: mi ez? Hát nem gáz?
Ami biztos: nem sértettem meg őket semmivel, és nem indiszkrétek a kérdéseim. Szerintem keményen udvariatlan, ha semmi érdeklődést nem mutat valaki egy ilyen helyzetben. Ti mit gondoltok?
Békén hagyom, nem beszélgetek vele többet, mert láthatóan csendes típus vagy nem vagyok neki szimpatikus.
Nem is értem miért kell ezt eröltetni.
Az a helyzet, akit nem csípek azzal én is ilyen hallgatag vagyok.
Vedd már észre, nem akar veled beszélgetni!
Ki vagy te, hogy a te társaságodnak mindenkinek örülnie kéne?
Egyrészt nem beszélgetek senkivel, aki látványosan nem akar beszélgetni velem, másrészt az ilyen jellegű semmitmondó beszélgetéseket én sem szeretem. Miért kéne egy idegennek beszámolnom a nyaralásomról?
Munkahelyen munkaügyben beszélgetek, kivéve azokkal, akikkel közelebbi baráti kapcsolatban vagyunk. De velük összejárunk kikapcsolódni is munkaidőn kívül. Van itt is olyan, aki kérdezget tőlem semmitmondó dolgokat, de amikor válaszolok, látszik, hogy nem is igazán érdekli a válasz, és én sem, csak egy üres udvariassági beszélgetést akar lefolytatni a semmiről. Előfordul, hogy tárgyalni jön egy partner, akivel évente egyszer találkozom, ilyenkor kötelező kávézni egyet és az 5perces tárgyalást megelőzi egy egyórás teljesen felesleges csevegés, szintén a semmiről. Az ilyen időrabló tevékenységektől végképp kiborulok. Nem ismer, nem is akar megismerni, csak kötelező bájcsevejt folytat, amint kilép az ajtón eszébe sem jutok egy évig, amikor újra kell tárgyalnunk az árlistánkat. Akkor mi a bánatnak szórakoztassam 1órán keresztül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!