Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Beszélgetsz valakivel, de ő...

Beszélgetsz valakivel, de ő soha nem kérdez vissza. Mit kezdesz vele?

Figyelt kérdés

Általában szépen el tudok csevegni emberekkel. Volt viszont több kifejezetten fura élményem.

Volt kolléga, távmunkában dolgozó IT-s, illetve ismerős, akit baráti társaságból ismertem valamennyire, ritkán találkoztam vele.

Egy felületes beszélgetés, csevegés ugye rendszerint kétoldalú dolog, megkérdezed, hogy van, mi újság, valami közömbös témáról beszélgettek, megkérdezed, milyen volt a nyaralása, hogy megy a gyerekeinek az iskola, bármi, sok munka van-e a munkahelyén, stb.

Ha egy ilyen alkalommal, amikor mondjuk a társaság összejön egy közös vacsorára, valakivel beszédbe elegyednél és ő minden egyes kísérletre, hogy beszélgessetek, (kérdezel valamit), ő pedig ad egy barátságos, korrekt, viszonylag rövid választ, anélkül hogy bármi érdeklődés mutatna irántad, kérdezne rólad, akkor arról az emberről mit gondolnál, mit kezdenél a helyzettel?

Egy példa, csak, hogy kb. milyen:

Én: Szervusz, rég találkoztunk. Mi újság veled?

Ő: minden rendben, köszönöm.

Én: sok munkád van mostanában?

Ő: hát igen, az 3 hónapban sok túlórám volt.

Én: milyen volt a nyaralásotok, jól éreztétek magatokat?

Ő: igen, szép volt, nagyon kellett már egy kis kikapcsolódás.

Én: (kínos csend)

Ő: (kínos csend)

Szóval valami ilyen helyzetre gondolok: mi ez? Hát nem gáz?

Ami biztos: nem sértettem meg őket semmivel, és nem indiszkrétek a kérdéseim. Szerintem keményen udvariatlan, ha semmi érdeklődést nem mutat valaki egy ilyen helyzetben. Ti mit gondoltok?

2023. febr. 17. 07:51
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy nem kíváncsi ezekre a felszínes kérdésekre és válaszokra. Nem gáz. Miért kéne mindenkit érdekelni, hogy ki van a másikkal? Válaszol azokra a kérdésekre, amivel nyaggatod és ennyi
2023. febr. 17. 07:58
 2/21 anonim ***** válasza:
51%
Meg van olyan hogy nincs önbizalma és be van szarva sok ilyet látok én is. Nem kell erőltetni ha ilyen hagyni kell a picsába.
2023. febr. 17. 08:07
 3/21 anonim ***** válasza:
84%

A kínos csend végén mondd neki ezt : "Jó, most kérdezd meg te is tőlem ugyanezeket."

Viccet félreteve, én utána már nem szólnék hozzá többet, hiszen látni, hogy neki ennyi elég.

2023. febr. 17. 08:08
 4/21 anonim ***** válasza:
56%

Többb dolog is lehetséges.

Lehet hogy szeretne beszélgetni, csak nem mer/zárkózott.

Nekem volt már olyan beszélgetőpartnerem, akit "beszéltetni kellett", ha nem volt számára megfelelő téma, akkor jött az "igen", "nem", "lehet", "tudom" jellegű válaszokkal...

Mindig nekem kellett témákat feldobni.

2023. febr. 17. 08:12
 5/21 anonim ***** válasza:
65%

Hát figyelj, számomra már a hogy vagy is indiszkrét kérdés amitől kellemetlenül érzem magam, hiszen most mit mondjak? Jól miközben nem? Panaszkodni meg nyilván nem állok neki csak úgy.. Plussz ezek ált. protokoll kérdések és amúgy a kérdezőt nem is érdekli a válasz valójában...

Én is ilyen vagyok, rövid válaszok, semmi visszakérdezés, mert úgy érzem tolakodok ha kérdezek, meg mi közöm van hozzá... Közben amúgy kedves vagyok alapból, de nem cseverészgetek csak úgy senkivel aki nem nagyon közeli barát vagy családtag

2023. febr. 17. 08:13
 6/21 anonim ***** válasza:
97%
Veszem a lapot, hogy k#rvára nem érdeklem és nem kreténkedek többet úgy csinálva, mintha barátok lennénk.
2023. febr. 17. 08:21
 7/21 anonim ***** válasza:
96%
Én sem tartom gáznak, mert az erőltetett, felszínes csevelynek nem látom értelmét. Mondd ki nyíltan, amit akarsz.
2023. febr. 17. 08:32
 8/21 anonim ***** válasza:
96%
Hát, akkor ez nem is igazi beszélgetés. Leszűrném, hogy nem érdeklem, zavarok, úgyhogy nem is erőltetném tovább a dolgot.
2023. febr. 17. 08:33
 9/21 anonim ***** válasza:
69%

-Szia, mi újsag veled, rég beszéltünk.

-Szia, semmi különös, jól vagyok, miért kérdezed?

-...

Itt derül ki, hogy sok ember azt sem tudja mit miért kérdez, nem is érdekli a másik, vagy akar valamit és azt a nagy rakás semmivel vezeti fel.

A feltételezések a te fejedben vannak.

2023. febr. 17. 08:47
 10/21 anonim ***** válasza:
35%
A 4-es válaszán mi volt lepontozni való?:)
2023. febr. 17. 08:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!