Melyik jelensége(ke)t utáljátok leginkább a facebookon?
Én többek között:
1. Ha egy párnak közös profilja van. Attól még, hogy együtt vannak, két külön ember, a fenébe is! Itt mindig csak arra tudok gondolni, hogy a nő leuralja és teljes kontroll alatt tartja a papucs pasiját.
2. Nem láthatóak az ismerősei. Számomra érthetetlen, ennek mi az oka? Miért titkos, hogy kiket ismer? Ha szégyenli őket, miért jelöli vissza?
3. Nem lehet ismerősnek jelölni. Mert ki a fene ő? Az atyaúristen? :) Az ilyen beképzelt embereket ki nem állhatom.
Aztán még lehetne sorolni...
"és olyan nagyon nem is érdekel, ki hogyan kezeli a saját profilját."
Az évszázad humora, a kérdést látva. :D
Ezek közül az elsőt. Hirdetem a házam, rám ír egy érdekes nevű fickó. Cinti Árpád (utónevet megváltoztattam) mint kiderül valami cigány, közös profillal. A Cinti az a Cintia lenne, nem a vezetéknév. Azt se tudom Cinti, vagy a másik írt.
Amúgy meg az én ismerőseim se láthatóak és nem lehet jelölni. Rühellem amikor munkatársak jelölgetnek, nyomoznak utánam. Amíg láthatóak voltak az ismerőseim, profilom, addig bejelölgették a páromat és anyámat is. Kibeszélték milyen képek vannak fent (pl hova utaztunk), kik a rokonaim (gyá hat én ismerem ennek a zapjaaat *pletyi 1000el*) Húzzanak a q anyjukba. Munkatársak vagyunk, nem haverok. Munkaidőn kívül semmilyen kapcsolatot nem akarok velük.
Amit utálok facebookon:
- Pl egy ruha márka feltesz egy képet. Kommentek: osztva 💚 osztva budapest 💚😊
Kitöltős játék aminél nem kell kommentelni: kész! /OSZTVA!/ kitöltve!
Hirdetéseknél nincs kiírva hol van, mennyive kerül. Ha megkérdezi valaki : "írtam privibe"
Annyira qrva titkos hol van és mennyibe kerül. Jobb mindenkinek egyenként leírnia.
Nekem:
- közös profil pároknak
- ÓSZTVA ÉS KŐRNYÉKE jellegű kommentek
- zárt csoportban a rinyálás posztok alatt hogy “tedd oszthatóvá”, mert tizen-x év alatt se tudták felfogni hogy hogy működnek a csoportok
- spam chatbotok mindenütt
Amúgy azt én is letiltottam hogy lehessen jelölni, meguntam a napi x db arab meg vietnami kamuprofilos jelölgetést. Igen, tudom hogy hagyhatnám és elutasíthatnám őket, de így egyszerűbb. Amúgy se szerzek naponta új ismerősöket, ha néha mégis akkor azokat bejelölöm én.
#25 vagyok
Jav.: A “chatbot” inkább “commentbot” akart lenni.
Engem inkább sok poszt idegesít
-azokat a szülinapi köszöntéseket amik úgy kezdődnek hogy "Hát ez a nap is eljött.. " és még 30 soron keresztül le van írva hogy így-úgy 'szercsizlek' 'bolondom' stb. Mert személyesen nem elég elmondani vagy privát üzenetben leírni ha épp nem tudnak találkozni.
-Ugyanez amikor kisbabákat/gyerekeket köszöntenek fel facebookon a szülei, nekik címezve az írást "Drága kis szerelmem x éve hogy beragyogod napjaink kis csodánk, nagyon szeretünk: anya és apa"
Mert ezek aztán nem elegek személyesen, mindenkinek látni kell. Ráadásul ugyanazzal a sablon szöveggel.
- Amikor felrak mindennap 30 képet a gyerekről, olyanokat is amik homályosak, tiszta maszat a gyerek, fürdik meztelenül stb.
Nyilván ezeket nem nézem végig, meg mindenki azt rak fel amit akar, de akkor is wtf
Az álszent képmutatást. Amikor ismerem a való életben hogy hogyan élnek az olyan emberek, akik facen teszik az arcukat, selfieznek mindenféle kölcsönzött autóval meg utazási képekkel, hatalmas arccal, szándékos hergelő szövegekkel, hogy de jó nekik hogy nem kell munkában izzadni mint másoknak. Meg hogy mennyire álompár. Közben a valóság a folyamatos piti játszmázás, egymás megcsalása, és a fillérezés, anyagi gondok.
Ritka irritálónak tartom akik így megjátsszák magukat facen. Ki is szoktam követni, lehet bármilyen jó ismerősöm. A kapcsolat megmarad, beszélni is tudunk privátban, de senki képmutató hülyeségére nem vagyok kíváncsi!
Én olyanokról nem tudok, akiknek tényleg közös profiljuk van, de közös kép saját profilképnek beállítva is nevetséges szerintem.
Nem akarok Facebookon ismerkedni, de jó pár hapsi úgy jelöl be, hogy van mondjuk pár tájkép az oldalán, vagy még az se, semmi infó róla (vagy legalábbis ismeretlen nem látja), tehát mindent megtesznek, hogy az amúgy sem magas esélyek a visszajelölésre még inkább a béka segge alá zuhanjanak:-)
24-es: Van Marketplace-en olyan is, aki direkt nem írja ki az árat (szerintem privátban különböző árat mond az érdeklődőknek, és próbálja minél többért eladni), de az is sláger, hogy csomó lényegtelen infó van, de véletlenül pont a legfontosabb marad le, ár és/vagy méret.
Koncerteknél: „Jegyek zsebben”.
Amikor vki az adott eseményen készült összes képet felteszi, nem baj, ha több 10, homályos, rohadt előnytelenek is vannak közte.
Ital-vagy ételkülönlegességről, kimondottan guszta kajáról nem gáz képet kirakni, de amikor Borsodi sör, szimpla szendvics van lefotózva, azt nem annyira értem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!