Létezik, hogy nem bírom ha valaki szerencsétlen?
Itt most nem arra gondolok hogyha mondjuk pofára esik a lépcsőn, az mindenkivel előfordul. Hanem azt aki semmit nem képes egyedül csinálni, és egyedül egyszerűen meg a belvárosba se megy be mert a metrót se találna meg egyedül. 20 éves vagyok, és rengeteg ilyen ismerősöm van, velem egyidősek. Mae annyira idegesitenek mikor velük megyek valahova hogy csak én megyek célirányosan, vagy hogy allandoan nekem írnak és hívnak hogy most merre hogy stb.
Nem faluban lakunk, Budapesttől egy fel orara kb, tehát elég sokszor kell bemennünk a városba.
Most realizáltam, hogy egyszerűen nem bírom elviselni az ilyen embereket magam körül?
Ez létezhet, vagy velem van a probléma? Más is ilyen? Csak nem értem, egész életükben kocsival vitték őket ide oda és 20 evesen nem tudják merre kéne megtalalni egy villamost? Ez azert szerintem gaz
Hát itt az a baj,hogy valaki még google maps-ot nem tudja használni :)
Mert mivel én se lakom budapesten,de én legalább előveszem a telefonomat és megnézzemés sose tévedtem el :)
Pedig 100 km-re lakom a fővárostól
Ugyanilyen vagyok en is mint te.
Engem azert zavar mert elkezdenek engem kerdezgetni meg hivogatni,hogy merre menjenek.
Egyszer nővérem tévedt el Pesten és éjfélkor hívott telefonon,hogy merre menjen. De úgy,hogy én 2 éve nem Pesten élek és 1000km-re lakom Magyarországtól.
De nagyon sok ilyen ember van.
Másik ismerősömet kihívtam magamhoz,hogy jöjjön ki pár napra de azt mondta,hogy menjek én haza érte és úgy jöjjünk ki mert fél egyedül vonatra szállni.
49 éves.
Megy fel bennem a pumpa is ahogyan ezt leírtam…
Utolsó vagyok:
Amúgy szerintem itt a szülők a hibásak.
Nővérem anyukája is olyanokat szokott mondani tesómnak,hogy vigyázzon az utcán nehogy a fejére essen egy cserép meg ilyen badarságokat.
Full indokolatlan szorongással traktálja tesómat.
Gondolom ebben nevelte ezért soha semmit nem próbálhatott ki nehogy baja legyen.
Emiatt meg nincs problémamegoldó képessége.
Örülök, hogy akkor mások is így érzik:D
Igen biztos a szülők, ezek miatt is meg amiatt is hogy még a 20 éves gyereket is kocsival viszik a szomszéd boltba is, annyira nem tudnak maguktól sehova közlekedni.
Mikor gimibe jártam ott rengeteg osztalytarsamat hoztak kocsival meg 12.ben is mikor a szülei full masmerre dolgoztak csak hogy a gyereknek nehogy buszra kéne szallnia. Ez magában nem érdekelne engem, de mikor ilyen emberekkel mentem bármerre és nem voltak képesek semerre menni.
Ja meg azt hozzáteszem..: Ha valaki a szorongása miatt nem ül vonatra vagy buszra vagy fél megtenni valamit azt megértem.
De mikor nyihogva,vihogva közli velem,hogy ő milyen béna meg a szülővárosában is eltéved az valamiért brutál ellenszenvet vált ki. Mintha büszke lenne rá basszus.
Biztos,hogy a szülők hibája.
Van bennük egy szorongás amit kivetítenek a gyerekre és egy kalitkában nevelik fel,hogy ne legyen baja.
Mert ha a gyereknek baja lesz az a szülőnek stressz ugye.
Ezek a szülők nem tudnak magabiztosságot átadni a gyereknek vagy hagyni,hogy bukjon párszor mert félnek,hogy nekik lesz emiatt stresszük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!