Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Volt már olyan, hogy másnap...

Volt már olyan, hogy másnap tudtad, hogy verekedned kell? Milyen érzés volt aznap elaludnod?

Figyelt kérdés
2023. jan. 27. 13:31
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Volt olyan hogy megfenyegettek, hogy megvernek középiskolában. Kicsit feszült voltam, de aludtam. Vittem magammal egy kést, ha esetleg tényleg nekem jönnek. Nem volt rá szükség.
2023. jan. 27. 14:04
 12/27 anonim ***** válasza:
87%

Én se verekedtem, de értem mi az a kell. Az eddigi hozzászólók jó része szerencsés, hogy még nem is látott vagy hallott ilyenekről, bár kicsit olyan, mintha burokba élnének.

A verekedni kell, az kb olyan, mint amit az osztálytársam élt át kb 10 éve. Egy gyerek valamin felkapta a vizet (valami nagyon apróság volt, de már nem rémlik), mivel haverom sem akart verekedni, emiatt ott is hagyta a gyereket, mikor már nagyon pattogott, mert látta, hogy nincs kivel beszélni.

Ekkor volt az, hogy hátolról elkezdte ütni, majd mikor megfordult, kapott egy olyat, hogy felrepedt a szemöldöke. Na itt ugye már kénytelen volt elkezdeni védekezni legalább. Ez az, hogy verekedni kell. Van sajnos olyan szituáció, hogy nincs az, hogy megbeszéled a dolgokat, mert emberrel lehet beszélni, nem egy agresszív állattal. Szerintem is nincs olyan helyzet ahol ne lehetne elkerülni a konflikus helyzet tetlegessegig fajulását.... De mégis akadnak ilyen emberek. Ha ilyennel akadsz össze akkor nincs választásod. Ha nem védekezel, nem ütsz vissza, akkor súlyosan megsérülhetsz, bele is halhatsz. (amúgy itt a támadó egy magyar gyerek volt)

De ugye vannak olyanok is, mint az Olaszliszkai lincselés. Ott is nem volt semmire opció, nem volt kivel beszélni. Sok ilyen tragédia volt még. Sokszor csak a szerencsén mullik, hogy ne legyen ilyen egy emberrel.

Volt olyan, mikor hazafele sétáltam, talán 19:10kor. Mikor haza értem akkor olvastam, hogy ugyan ott vertek meg egy embert rá 10percre, kórházba kellett vinni. Miért verték meg?? Mert nem volt jobb dolguk, semmi okuk nem volt rá.

Örülök, hogy sokan nem találkoztak, nem hallottak ilyen helyzetekről. De ezekről is tájékozódni kell, hogy megértsék miért baj az, hogy enyhe a büntetés az országban. Hogy nincs rendőri jelenlét az utcákon.

2023. jan. 27. 14:14
 13/27 anonim ***** válasza:
16%

De itt arról van szó hogy előre értesítenek hogy holnap össze fognak verni. Nyilván ilyen nincs, extrém esetben akár otthon maradok aztán kész.

2023. jan. 27. 14:20
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Haverommal is ez volt. Előző nap szóltak neki, hogy majd suli előtt várja reggel. Ment volna be reggel és... Amit ugye leírtam.

Az elég erősen ebbe a témakörbe tartozott. Bocsi, hogy nem írtam le minden apró részletet, hogy pl agyrázkódást is kapott, meg össze kellett varrni a fejét, mert szétcsattant stb...

Nem akartam annyira belemenni a részletekbe. Aki akarja érti, aki nem az nem.

Amúgyis azt nem értették mi az, hogy verekedni kell.

Ha kihagynál egy napot az iskolába, akkor 1 napot nyertél egy ilyennél. Nem pedig az van, hogy megúsztad a verekedést. Aki van akkora állat, annál ugyan mindegy. Majd beléd köt, ott és akkor mikor legközelebb találkoztok.

2023. jan. 27. 14:24
 15/27 anonim ***** válasza:
0%
2023. jan. 27. 14:26
 16/27 anonim ***** válasza:
13%

Szülők, tanárok, osztálytársak, senki nem tudta volna napok alatt leállítani a verekedőt? Elég fura eset lehetett.

2023. jan. 27. 14:29
 17/27 anonim ***** válasza:
89%

Ha az nem tartja vissza az illetőt, hogy amúgy már van egy felfüggesztett büntetése, akkor szerinted az hat valakire, ha a tanár oda áll elé és azt mondja neki, hogy "csak a buta emberek verekednek"??

Amúgy akkor mondok cifrábbat. Adott egy srác aki sárga papíros, ráadásul agresszív is. Suliból nem rugják ki, mert nem tehetik, rendőr nem tud vele mit kezdeni. Na akkor olyankor mi van??

Koliba lopott, nyeld le, nem lehet emiatt kirúgni, mert bolond.

Szerelmes egy lányba, konkrétan zaklatja, bemegy utána a wc-be is, nem lehet vele mit kezdeni, sárga papír ott a kezébe.

Suliba is szinte naponta verekedett, nem lehetett vele mit kezdeni.

Na ilyenkor mi van?? Egy ilyennel is hiába beszélnél, hogy nem szabad, nem érdekli. Bármit tehet, következménye semmi. Az ilyenek is szabadon járnak. Bezárni nem lehet őket, mert nem beszámíthatóak. Járt ilyen is a sulinkba. Szerencsére 2 év után nem jött be a suliba így lett vége.

Mint mondtam, nem mindenkivel lehet beszélni és ez csak 2 példa volt.

Meg lássuk be, van ahol ha a gyereket megsértik, ott a szülők is mennek balhézni. A tanárral meg ki foglalkozik??

2023. jan. 27. 14:42
 18/27 anonim ***** válasza:
28%

Verekedni? Előre megfontolt szándékkal? Sosem. Inkább kerültem. Abból se lett sose semmi, amikor 50 évvel ezelőtt kisiskolásként a nagyok fenyegettek, hogy holnap kilapítanak. De diákkoromban Fekete Zsolt megtanított cselgáncsozni, azóta nem csak nem verekszem, de nem is félek a verekedéstől :-)

Így aztán nyugodtan alszom.

2023. jan. 27. 14:56
 19/27 anonim ***** válasza:
28%

#12: Extrém ritka azért az, hogy mindenképp verekedni kelljen, főleg, hogy előre egy nappal tudja az ember.

Engem is állandóan piszkáltak, és inzultáltak általánosban. De volt egy jó módszer. Egy böszme nagyot kell sikítani, amit mindenki a környéken ésrevesz. Tanárok is. Összesen kétszer volt, amikor kénytelen voltam tényleg tettlegességhez folyamodni, az egyik esetben egy jól irányzott térden rúgás után visszavonulót fújt az ellenfél, a másiknál meg egy "kétajtós szekrény" jellegű értelmiségi fiatalember akart jobb belátásra bírni, neki megmutattam, hogy milyen fájdalmas, amikor a herét rúgás éri.

Ahol már előre bejelentik, hogy "verekedés lesz", ott meg lehet tenni - a megfelelő hatóságok bevonásával - a szükséges óvintézkedéseket.

2023. jan. 27. 15:19
 20/27 anonim ***** válasza:
61%
Nem voltam verekedős, de szép szóval nem sokat értem el, amíg orrba nem vertem vagy fel nem rúgtam az illetőt. Van az a pont, amikor cselekedni kell, utána békén hagynak. ;)
2023. jan. 27. 15:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!