Nem okoz csalódást, mikor egy erősen szorongó, szociális fóbiás ember idővel feloldódik, és magabiztosabb lesz, jobban meri önmagát adni? Nem érzed úgy, hogy átvert?
Ezzel kapcsolatban van egy nagyon kellemetlen élményem. Már több mint 15 éve volt, de a mai napig rossz érzés visszagondolni rá.
Egyetemen fél évet jártam egy pszichodráma csoportba. Én is hasonló vagyok, mint te, nehezen oldódom, szorongok új társaságban, de ha egy idő után feloldódom, akkor merem önmagam adni, és ezt élvezem is.
A pszichodrámát is élveztem. Bár nem lettek onnan szoros barátaim, nem éreztem úgy, hogy nagyon kilógnék. Az utolsó órán viszont jött a hideg zuhany. Az volt a feladat, hogy mindenkiről mondjuk el, milyennek ismertük meg a fél év során. Mindenkiről csupa pozitívat mondtak, amikor viszont rám került a sor, jött a mély hallgatás. Végül vonakodna elmondták, hogy nem ilyennek képzeltek, sokkal visszahúzódóbbnak tűntem, és nem tudták hova tenni a viselkedésem. Egyértelműen lejött, hogy nem bóknak szánják. Pedig nem csináltam semmi extrát, csak ugyanúgy részt vettem a gyakorlatokban, mint mindenki más.
Nagyon kellemetlen volt, és azóta persze csak jobban görcsölök a társas helyzetekben, és már akkor sem igazán merek megszólalni, amikor amúgy szeretnék.
ja hogy magadról beszélsz...
Figyelj barátom nem olvastam el, csak amig rájöttem, hogy magadról beszélsz.
Te beteg vagy mentálisan. A betegség, amit a kérdésed alatt egyből emlitesz újra, a szorongás. Ezért IS gondolod, hogy hátha mások azt gondolnák hogy...
Ez maga a szorongásod egy másik eredménye, mint a bezártság a kapcsolataid elején.
Kérlek szépen menj el egy jó pszichológushoz.
Ja és.. Ne félj.. Mindenki leszar mindent. Mindenki 100szor felszinesebb, mint te valaha voltál... Csak csináld, ahogy jónak érzed, és ha valakinek gondja van, vagy átverve érzi magát, akkor eléd áll, ha nem akkor te vagy a szerencsés, de ilyen nem lesz és nem is lesz. Ez a "más volt elején, átverve érzem magam", annnyira hihetetlenül ritka..., még akkor is amikor tök helyénvaló lenne... A te esetedben, főleg igy, hogy őszinte vagy, erre nincs semmi esély. Chiiiill.. u r looooved... and accepteeeed. ;) ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!