A déli népeknél (olaszok, spanyolok) tényleg nagyon gyenge a munkamorál és igénytelenek a környezetükre?
Ismerőseim sokszor járnak Olaszországba, Spanyolországba és mindig azt mesélik, hogy nagyon szép a mediterrán táj, tengerpart, de nem tudnának ott élni, mert a helyi emberek nagyon mások. A déli részeken állízólag halmokban áll a szemét, senkit nem zavar, az ottaniak már valószínűleg megszokták és hogy nagyon extrovertáltak, hogy 1 centire állnak meg mőgőtted kasszánál a bevásárlásnál meg ilyenek.
Gazdaságilag sem a legacélosabb része Európának, a munkanélküliség a magyar viszonyokhoz képest kifejezetten magas. Persze a turizmus megy, mert sok a látnivaló és kulturális szempontból is rengeteg ókori emlékmű található ott, de ilyen innovatív technológiai dolgokban nem igazán fejlődnek.
Lehet az ottani mediterrán életstílust is külön meg kell szokni és aki ott él, annak meg az északabbiak tűnnek túl merevnek.
A dél olasz részeken sem áll halmokban a szemét. Azért mert Nápolyban volt szemétválság, az nem igaz az egész Délre. A turisták által frekventált helyeken rengeteg szemét gyűlik össze, amit hajnalban mindig elvisznek. A lassúság és pontatlanság, legalább is az hogy nem svájci pontosság szerint élnek, az persze picit bosszantó, de pl. spanyoloknál betartják a menetrendet. A MÁV sem jobb itthon, az sem pontos. Én mondjuk beszélek olaszul és a temperamentumukat át is tudom venni, úgyhogy nekem nem okoz gondot ellenni ott.
Délre is el kell menni, aki tökéletességre vágyik, az ne utazzon, mert utána teleszemeteli itt a lehúzó kommenteivel hogy ez meg az milyen fos hely.
Viszont velem eddig segítőkészebbek voltak Délen, mint az észak-olasz Bibioneban vagy Velencébenn.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!