Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit csináljak, hogy ne érdekel...

Mit csináljak, hogy ne érdekeljen, hogy mások mit gondolnak rólam?

Figyelt kérdés

Ha hasonlóval küzdesz/küzdöttél, mi vált be?

Én nagyon tartok attól, hogy félreértenek, és az alapján alkotnak rólam véleményt meg skatulyáznak be. Aminek így semmi köze nem lesz a valósághoz, mert egy félreértes az alapja. Mondhatjuk, hogy ha semmi valóságalapja nincsen akkor miért rugózok rajta meg mindig? Igen ám, csak amilyen véleménnyel van rólam a másik, az meghatarozza, hogy hogy fog majd hozzám viszonyulni, hogy szól oda, hogyan kezel stb. Ami meg már hatással van rám.

Hogy lehet ezen túljutni?

2023. jan. 19. 17:26
 1/7 anonim ***** válasza:
95%
Na, én ennek pont a szöges ellentéte vagyok. Sosem izgatott mások véleménye. Az én életem, nem az övék és úgy élem ahogy nekem jó. Ha valaki ez miatt nem kedvel attól nem fogok álmatlanul aludni N25
2023. jan. 19. 17:46
 2/7 anonim ***** válasza:
74%

Úgy, hogy leszarod az embereket.

Nem légből kapott ötlettől vezérelve írom mindezt, hanem tapasztalatból.

Hasonló cipőben voltam mint te, még pszichológusra is szükségem volt, ami egyébként akkoriban sokat segített.

2 dolgot kell megtanulnod: nem fog mindenki szeretni (nem is kell), és nem tudod az embereket megváltoztatni.

Vannak akiknek szimpatikus leszel (interakcióval vagy nélküle) és vannak akiknek nem. Előbbinél és utóbbinál is szinte teljesen mindegy hogy mit csinálsz, mert az emberek az első ránézésből eldöntik maguknak hogy szimpatikus vagy-e nekik vagy sem. Ha nem vagy az, a fejedre is állhatsz, akkor sem leszel nekik szimpatikus.

El kell fogadni, hogy van nálad szebb, jobb, okosabb és nem te vagy a világ közepe, akit márpedig mindenkinek szeretni kell. Nem. Van aki szeret, van aki pedig nem. De neked nem kell bizonyítanod, hogy te márpedig szerethető vagy olyanoknak, akik számára nem vagy szimpatikus, mert csak még ellenszenvesebb leszel.

Amint elengeded ezt az "én" központot a fejedben, teljesen másképp fogod látni a világot.

2023. jan. 19. 17:52
 3/7 anonim ***** válasza:
68%

A 2-es nagyon jókat írt!

Nekem nagyon sokat segített az önbizalom növelés, hogy ne érdekeljen random emberek véleménye.

Tudatosan kerestem magamban a jót, úgy külsőre mint belsőre és meg is találtam. Érdekes, hogy azóta az emberek általában szimpatizálnak velem, mert a világ azt gondolja rólad, amit te magadról!

Egyébként úgy soha nem fogsz tudni élni, létezni, gondolkozni, beszélni, hogy az mindenkinek tetsszen, akkor élj úgy, hogy neked tetsszen!

De ez nem új keletű találmány, olvasd el La Fontaine: A molnár, a fia meg a szamár meséjét!

[link]

2023. jan. 19. 18:06
 4/7 anonim ***** válasza:
93%
úgy, hogy az én életem a fontos, a többiek csak szereplők. Ha valamelyik beskatulyáz engem nem normálisnak, az csak 1 vélemény a 8 milliárdból és kb senkit se érdekel. illetve emitt én még nem vagyok nemnormális, csak mert ő ezt gondolja.
2023. jan. 19. 18:11
 5/7 anonim ***** válasza:
73%
Gondold azt, hogy te jó vagy dolgokban, ugyanakkor vannak hibáid is, mint mindenkinek. Így nézve mindenki ugyanolyan, tehát amit más gondol, az az ő gondolata, szegénységi bizije, ha ez esetleg rossz dolog.
2023. jan. 19. 18:56
 6/7 anonim ***** válasza:
40%

5

De éppen ez a lényeg, hogy nem szegénységi bizonyítvány az, ha valaki nem kedvel, senkire nézve sem. Sem rád, sem pedig arra nézve aki nem kedvel.

Azt kell elfogadnia a kérdezőnek, hogy nem egy etalon ember, hogy őt mindenkinek szeretni kell mert ő annyira jótét lélek.

2023. jan. 19. 19:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Sajnos túl sokszor jártam mar úgy, hogy felreértettek meg félreismertek. És ez nagyon zavar.
2023. jan. 20. 19:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!