Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Amikor képtelenek az emberek...

Amikor képtelenek az emberek a kérdésre válaszolni, az mitől lehet?

Figyelt kérdés

Kérdezek vmit, és neki állnak okoskodni, hogy mit tegyek, mit ne tegyek, mindenről írnak úgy, hogy semmiről nem is tudnak semmit, de magára a kérdésre egyetlen válasz sincs.

Hülye példa

De pl azt kérdezem, barátommal a Maldívra menjünk vagy a Balatonra. Nem tudunk megegyezni, vitázunk (Ilyen sima eldöntendő kérdés)

Erre pl neki állnak arról papolni, hogy szakíts, ne főzz neki, kihasznál, meg minden másról, aminek köze nincs a kérdéshez.

És egyik válaszoló sem tud arra válaszolni, h Maldív vagy a Balcsi.

Mi ez a kommunikációs deffekt az oldalon?

2023. jan. 17. 20:44
1 2
 1/14 Kérdező95 ***** válasza:
100%
Maldívra menjetek! Mert ott még nem voltam!
2023. jan. 17. 20:53
 2/14 anonim ***** válasza:
17%
Mondjuk a kérdés elég speciális, vagy elég nagy hülyeség. Ez utóbbi esetben ingerli az embereket, és ezt el is magyarázzák. Ez nem egy fizetős szolgáltatás, ahol előírhatod, hogyan viselkedjenek veled.
2023. jan. 17. 20:55
 3/14 A kérdező kommentje:

De egy sima eldöntendő kérdésre (amiben CSAK A és B válssztás van, mégcsak nem is több), miért nem megy válaszolni?

Miért nem lehet arról beszélni amiről konkrétan akarok, amiről eleve a kérdés szól?

2023. jan. 17. 21:00
 4/14 anonim ***** válasza:
25%
Mert nem vagy diktátor aki megszabhatja, ki miről beszélhet. XD Normális kérdésre amúgy általában normális válaszok szoktak jönni.
2023. jan. 17. 21:04
 5/14 anonim ***** válasza:
95%

Néhány napja láttam redditen a dating topicban egy kérdést. Semmi extra, de nem győztem csodálkozni, milyen intelligens és jól kifejtett érveléseket lehetett olvasni alatta. Itt már alig látni ilyet. Érdektelen emberek írogatnak be random félmondatokat. A két szélsőség vadul egymásnak esik. Vagy mindenki a kérdezőnek.

Nem akarom felmagasztalni a redditet, mert a hungary szekcióban ott is vannak indulatok bőven, de ez az eset eszembe juttatta, mennyire hiányzik a régi gyakori, amin mindenféle érdekes történetet és véleményt olvashattam. Ezért szerettem meg.

Most gyorsuló ütemben növekszik a trollok aránya. Évekkel ezelőtt is voltak, de normális válasz is több volt. Akik azokat írták, már belefáradtak és ritkábban jönnek, vagy már egyáltalán nem. Én is már csak a szokás miatt járok fel, de azt is tudatosan igyekszem más platformokkal helyettesíteni. Itt egyre mérgezőbb a közeg.

2023. jan. 17. 21:08
 6/14 A kérdező kommentje:

De miért terelnek?

Miért nem tudnak válaszolni?

2023. jan. 17. 21:08
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy az egyik válaszoló is írta: Ha nem kénytelenek udvariasak lenni, akkor természetesnek veszik a tahóságot a szólásszabadság jogán.
2023. jan. 17. 21:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Saját magából kiindulva rögtön a kérdés mögé lát egy részleteiben kidolgozott élethelyzetet, és azt próbálja megoldani. Sajnos még szakmai fórumon is futottam bele hasonlóba (pl ha azt kérdezem hogy hogyan kerüljünk el teljesen el egy X helyzetet, ő meg feltételezi hogy pusztán azért akarom elkerülni mert nem tudom hogyan kezeljem és majd segít megoldani ezt az X helyzetet; de ennél abszurdabbak is voltak sajnos).
2023. jan. 17. 21:55
 9/14 anonim ***** válasza:

Én még nem figyeltem meg itt ezt a jelenséget, 2010 óta vagyok fönn az oldalon. De, ha bele is futottam pár ilyenbe, nem hagytak bennem mély nyomot, mert most nem emlékszem egyre se, nem emlékszem, hogy lett volna ilyenre példa.

De amúgy, hát, ha valaki lehet, hogy nagyon szakértőnek érzi magát, vagy ponthogy nem, ponthogy önbizalomhiányos; és mind a két esetben szeretné megveregetni a saját maga vállát. Egyik, mert már alapból büszke magára, (És szeret a dicsőségben megfürdőzni) másik meg, hogy az legyen. Tehát, hogy büszke legyen.(önmagára tehát.)

2023. jan. 18. 02:47
 10/14 anonim ***** válasza:
54%

*ha meg szal tényleg van ilyen;

akkor, sokan meg, az átalakításakor sokan elhagyták a Gyakorit;mert eleinte szemzavarósra csinálták; de mostmár jó szóval, hogy gyorsan, pár nap múlva csináltak hozzá egy sötét kinézetmódot is, és akkor így már vissza lehetett jönni rá, de voltak, akik nem tértek vissza

De amúgy, szóval, én nem tapasztalom ezt, hogy elkezdenek mellébeszélni; max, ha rossz kategóriában van, eszembe jutott most egy konkrét eset, ott az anyja ugatott a kb 18 év körüli pasival, amiért a pasi szakított a barátnőjével, és ott csomóan a párkapcsolati részét kezdték el kommentálni, mert a párkapcsolatok kategóriában volt; holott, az anyjával való konfliktus megoldása lett volna a lényeg.

2023. jan. 18. 02:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!