Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Velem van a baj, ha idegesíten...

Velem van a baj, ha idegesítenek a nagyon kedves emberek?

Figyelt kérdés

Azok, akik ok nèlkül túlzásba viszik a kedvessèget, nyalizást számomra pont ellenkező hatást vàltanak ki.

Hogy konkrét helyzeteket is írjak, párommal nemrég külföldre jöttünk kamionozni. A hétvégéket a cégnèl töltjük, itt van egy nagy konyha, fürdő amit használnak a kollègák. Van egy jobban össze szokott csapat, megismerkedtünk velük, kertünk pár tanácsot az elején, kedvesek de úgy érzem túlzásba viszik(főleg egy nő) a nyalizást. Pl mindig főz egy nagy adag kaját, majd meghív enni kb mindenkit. Ha nemet mondunk, addig erősködik amíg muszáj menni, ott ülni velük. Egy ilyen esetnél nyújtott nekem egy műanyag tányért, és megkérdezte hogy probléma-e hogy műanyag, keressen- e másikat nekem? Leíratta velünk a telefonszámát, hogy bármi van hívjuk fel. Ha én álltam is útban, ő kért bocsánatot legalább 3x.

Volt, hogy én főztem és ők èpp ott voltak, illemből mi is megkérdeztük szeretnènek-e enni. Persze, hogy igen és így elfogyott a kaja amit a következő hètre szántunk. Mindig úgy vásárolunk, hogy kb egy hétre elég legyen, amilyen árak vannak most, nem fogok +6-8 emberre bevásárolni és főzni rendszeresen.

Mindig megkérdezi, hogy segíthet e valamit, boldogulunk e a munkában.

Én úgy vagyok vele, ha problémàm van segítséget kérek, épp elég hogy közös a konyha mindenkivel, ezen kívül mindenki végezhetné a saját dolgàt.

Rossz ember vagyok, azért zavar az ilyesmi ? Én nem tartottam magam annak, mindig szivesen segítettem annak, aki kérte… de az ilyen emberekkel kapcsolatban azt érzem belemàsznak a privàt szférámba.

2023. jan. 17. 12:44
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
75%

Nem szeretem én se a nyalizást, de szerintem az esetedben az a baj, hogy hozzá vagy szokva az átlag bunkó f4sz magyarokhoz. Furcsán hat, hogy külföldön nem ilyenek az emberek, hanem normálisak.

Szerintem szimplán kedves volt csak a tányéros nő, nem myali gépezet. Nem hiszem hogy túlzásba vitte, megjátszotta volna magát.

2023. jan. 17. 13:17
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Lehet túlzott megfelelési kényszere van a nőnek, vagy esetleg azt élte meg: sok helyen nem fogadták be vagy kiutálták.
2023. jan. 17. 13:20
 13/20 Metionin ***** válasza:
82%
Van az a típusú túlbuzgóság, ami rejteget valamit. Tapasztalataim szerint az ilyen erősködő, tenyérbemászó alakok azok, akik az ember háta mögött furakodnak, terjesztenek dolgokat. Fehér holló az, aki egyszerűen ilyen kedves természet és csak simán nem veszi észre, hogy túlzásba esik. A legtöbb viszont nem olyan jóindulatú, mint amit mutat.
2023. jan. 17. 13:24
 14/20 anonim ***** válasza:

A kultursokkhoz nem kell, hogy teljesen más legyen az uj kornyezeti kultúra. Elég, ha egyes elemei zavaróak az ujnak, ahogy a kerdesben is szerepel.

Hozza kell szokni, vagy ha nem megy, akkor az a hely nem annak az illetonek valo.

2023. jan. 17. 13:28
 15/20 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem nem vagy rossz ember egyáltalán, de ez nem is kedvesség, hanem túlbuzgóság, a telefonszámos rész meg elég bizarr. Lehet hogy nem tudja, hogyan kell normálisan kapcsolatokat építeni, ezért inkább azt a taktikát alkalmazza mint a népszerűtlen gyerekek akik havonta sütit visznek az egész osztálynak, hogy legalább addig szóljon hozzájuk valaki.

Én is úgy nőttem fel mint a kérdező, megszoktam hogy mindent egyedül csinálok, magamra vagyok utalva. Mikor egy ilyen srác mint ez a nő megkörnyékezett és percenként kérdezgette hogy "Megfogjam a táskád?" "Megfogjam a kezed, nem fogsz elesni?" (Mikor a patkán egyensúlyoztam szórakozásból) "Minden rendben? Már 75 másodperce nem szólaltál meg" nagyon közel álltam ahhoz hogy rákiabáljak, hogy hagyjál már élni, ember. Pedig én is alapból a kedves és segítőkész embereket preferálom, de van az a szint mikor ez már fojtó, idegesítő, és bizarr.

2023. jan. 17. 14:07
 16/20 anonim ***** válasza:
96%
Nem lehet, hogy az övé a normális viselkedés???
2023. jan. 17. 14:16
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Ha valaki nagyon negédes és a hátad mögött meg kidumal azt senki nem szereti. Azt megértem, hogy a kajanal gond, hogy elfogadod, viszonozni kell, pénz meg nincsen rá. De az, hogy megadja a számát, hogy hivhatod ha baj van az egy tök kedves dolog, nem értem mi a bajod ezzel.
2023. jan. 17. 14:25
 18/20 anonim ***** válasza:
57%
Hiába székelyek, akkor sem a magyarországi magyar "kultúrát" közvetítik. Túlságosan hozzászoktál itt a magyarok ősbunkó viselkedéséhez, és ezért fura.
2023. jan. 17. 14:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Párszor már találkoztam olyannal aki mindig nagyon kedves, cukiskodó meg jófej volt, a szemembe egyszer sem mondott rám rossz szót, a hátam mögött meg kibeszélt. Az ilyen típusú embereknél általában sejtem hogy nem olyanok amilyennek mutatják magukat.

De van olyan ismerősöm is aki nagyon segítőkész, mégsem mindig viselkedik "tökéletesen", nem viszi túlzásba. Mégis tudom hogy hozzá bármikor fordulhatok ha segítség kell.

2023. jan. 17. 15:37
 20/20 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Nem tudom, lehet ez a normális viselkedés..ès èn vagyok túl passzív . De inkább az, hogy èn eleve nem azért jöttem, hogy barátkozzak, energiám sincs olyankor, kifáraszt a heti munka, és ilyenkor kell mosni, főzni és persze jó lenne pihenni. Párom meg olyan, aki nem szeret nemet mondani…

És igen, dolgozni , spórolni szeretnénk minél hamarabb és minél többet.

Nem szèkelyek, romànok .

Elkap egy olyan fura érzés mellette, hogy èn rosszabb vagyok.. ha nem szivesen vásárolok be és főzök annyi személyre amilyen szivesen ő teszi.

Csak kiváncsi voltam objektív véleményekre.

2023. jan. 17. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!