Titeket is idegesítenek az állandóan ölelkezni akaró emberek?
Nem nagymamákról vagy szerelmekről van szó, hanem kb. random emberekről, akikkel mondjuk egyszer találkoztál vagy először találkozol, de máris szorosan átölelnek meg búcsúzáskor is, meg úgy állandóan.
Megfigyeltem (de lehet, hogy csak nekem tűnik így), külföldieknél ez gyakoribb amúgy, de nem biztos.
Titeket nem zavar?
Amerikai filmek az etalon sokaknak. Ez pont olyan, mint köszönés helyett odadobni, hogy "szeretlek".
Én speciel képtelen lennék idegenekkel ölelkezni, mert nehezen viselem a testi kontaktust olyanokkal, akikhez nem köt semmi.
Nekem a barátaim és a rokonaim többsége ilyen ölelkezos, hosszan szorito ember. Amíg fiatalabb voltam, nagyon zavart, de nem tettem szóva.
Most, hogy már idősebb és bölcsebb is lettem, ez nem zavar. Megszoktam. Sőt, néha, bizonyos szituációkban még igen jól is tud esni.
Ettől függetlenül én nem igen kezdeményezem, de nem is zavar.
Szerintem nem vagyunk ridegek, inkább bizalmatlanok az idegenekkel szemben. Ami alapban nem is rossz dolog.
Igen, ahogy írtam, én is főleg külföldiekkel tapasztalom ezt, de egyre inkább terjed itthon is.
Valakivel pl. megismerkedek online (nem társkeresés), haverkodunk, megbeszéljük, hogy beülünk valahová (olykor többesben), és az első találkozásokor a nyakamba borul.
Vagy búcsúzáskor úgy ölelnek át, ffiak, nők is, mintha nem lenne holnap.
Mondjuk én biztos pszichopata vagyok, de engem már a - jellemzően multiknál elterjedt - állandó vigyorgás is zavar.
Pedig eskü, nem vagyok egy barátságtalan ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!